Paula Varela-Tomasco
PhD
Seniorforsker
Jeg er seniorforsker innen sensorikk og forbrukerstudier ved Nofima, og professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). I min forskning har jeg fokusert på å utforske nye metoder for å forstå forbrukere. Jeg har publisert mer enn 100 artikler i internasjonale tidsskrifter, skrevet flere bokkapitler og vært medforfatter på fire bøker om metodologiske aspekter ved forbrukerforskning, blant annet “Novel Techniques in Sensory Characterization and Consumer Profiling” og “Methods in Consumer Research”.
Jeg er opptatt av metodiske tilnærminger til forskning på spesielle befolkningsgrupper (barn, eldre, matkulturelle subgrupper) i lys av samfunnsmessige utfordringer knyttet til matatferd, samt forbrukerens rolle i det grønne skiftet, med mål om å støtte overgangen til sunnere og mer bærekraftige kosthold.
Utdanning og tidligere arbeidserfaring: Utdannet næringsmiddelteknolog ved Universidad de la República, Uruguay, og har doktorgrad (PhD) fra Universidad Politécnica de Valencia, Spania. Med bred erfaring fra akademisk og industriell forskning har jeg tidligere vært foreleser ved Universidad de la República i Uruguay, forsker før og etter doktorgraden ved Institute of Agrochemistry and Food Technology i Valencia, Spania, samt seniorforsker innen sensorikk og forbrukervitenskap ved Kraft Foods UK R&D.
Sensorikk, forbruker og innovasjon
E-postadresser til ansatte følger malen firstname.lastname@nofima.no
Mellomnavn kan skrives med både bindestrek og punktum.
Norske særtegn som Æ, Ø og Å fungerer ikke i epostadresser og må skrives om. De vanligste omskrivningene er «ae», «o» og «aa».
Kontakt sentralbordet +47 77 62 90 00 eller post@nofima.no hvis du har noen spørsmål.
Mine prosjekter
Mine publikasjoner
Paula Varela-Tomasco har 136 publikasjoner ved Nofima: