Arkiv for «Prosjekter»

Viser 1–10 av 162

MycoSafeBread

Kornbaserte produkter utgjør en stor del av det norske kostholdet, men korn er ofte forurenset med soppgifter (mykotoksiner) som deoxynivalenol (DON). Det gjennomsnittlige forbruket av kornbasert mat hos småbarn er omtrent fem ganger høyere enn for voksne. Nasjonale helseanbefalinger om å øke inntaket av fullkorn på grunn av det høye innholdet av kostfibre, skaper større […]

RASHealth

Landbaserte gjennomstrømmingsanlegg erstattes av resirkulerende akvakultursystemer (RAS). Disse komplekse systemene har lavt vannforbruk, ingen rømming og et kontrollert produksjonsmiljø som er optimalt for fiskeproduksjon. RAS består av en serie vannbehandlingsenheter, inkludert et biofilter for å behandle vannet og gjenbruke det. Nye utfordringer Imidlertid gir utviklingen i RAS også nye utfordringer, for eksempel hvordan man kan […]

DIGYMATEX

Målet med EU-prosjektet DIGYMATEX er å kartlegge hvordan den digitale modenheten til barn i alderen 9–16 år påvirker deres oppførsel, når de bruker digitale plattformer, og hvilke langsiktige effekter bruken av disse teknologiene har på barns trivsel.

OptiSalm

Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner. Dette inkluderer valg av relevante salterstattere, innvirkning på sensoriske egenskaper og avklare muligheter for bruk av salterstattere for økt Listeria-kontroll i røkt laks.

EthiCatch

I dette prosjektet skal vi kartlegge hvordan bruk av ulike kommersielle fiskeredskaper påvirker fiskens fysiologi og dødelighet, og derved fiskens velferd og kvalitet. Vi skal også undersøke sammenhengene mellom etisk fangst, fiskens kvalitet og pris.

BALANCE

I BALANCE vil vi øke den grunnleggende forståelsen av hvordan næringsstoffer i fôret, i samspill med genetisk bakgrunn, påvirker forekomst av metabolsk induserte helse og kvalitetsproblemer i atlantisk laks.

Viser 1–10 av 162