Solveig Langsrud
Dr.scient.
Seniorforsker
Forskningsinteresser: Hovedforskningen min er knyttet til hvordan mikrobielle samfunn i matproduksjons- og tilberedningsmiljøer overlever, tilpasser seg og påvirker mattryggheten og -kvaliteten i både ulike typer profesjonelle miljøer for næringsmiddelproduksjon (fisk, kjøtt, grønnsaker) og i hjemmemiljøet. Ved å bygge bro mellom mikrobenes og menneskenes verden med en tverrfaglig tilnærming åpnes det opp nye muligheter for å forbedre matkvaliteten og -tryggheten. De siste årene har jeg hatt muligheten til å samarbeide med gode forskere med stor variasjon i kompetansefelt (sosiologi, markedsføring, antropologi, forbrukervitenskap, innovasjon).
Dette er en spennende og givende prosess jeg vil følge som koordinator for et H2020 FoU-tiltak for mattrygghet for forbrukere (www.safeconsume.eu) med 32 samarbeidspartnere fra 14 europeiske land. For tiden fokuserer jeg på følgende: 1. Verktøy og informasjonsstrategier for å hjelpe forbrukerne med å redusere risikoen for matbåren sykdom (www.safeconsume.eu) 2. Persistens og spredning av Listeria monocytogenes i næringsmiddelkjeden 3. Mikrobiota i matproduksjons- og tilberedningsmiljøer og hvordan det påvirker matkvaliteten og -tryggheten 4. Overlevelsesstrategier for ulike sykdomsfremkallende bakterier som blir utsatt for rengjøring og desinfeksjon, særlig dannelse av biofilm og andre resistensmekanismer

E-postadresser til ansatte følger malen firstname.lastname@nofima.no
Mellomnavn kan skrives med både bindestrek og punktum.
Norske særtegn som Æ, Ø og Å fungerer ikke i epostadresser og må skrives om. De vanligste omskrivningene er «ae», «o» og «aa».
Kontakt sentralbordet +47 77 62 90 00 eller post@nofima.no hvis du har noen spørsmål.
Mine publikasjoner
Solveig Langsrud har 150 publikasjoner ved Nofima: