SupremeFilet
Nye konsepter for attraktive og miljøvennlige hvitfiskprodukter
Prosjektet skal munne ut i et nytt produksjons- og produktkonsept for mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk til et krevende marked året rundt.
Start
01. jan 2021
Slutt
31. des 2023
Finansiert av
Norges forskningsråd - IPN
Samarbeid
Gunnar Klo AS (prosjekteier), Fresh PL, Südpack, Multivac, Oda, Rema 1000 og Norsus
Prosjektleder(e):
Mål
Prosjektets overordnede mål er å øke verdiskaping og bidra til bedre lønnsomhet og konkurransekraft for norsk prosessert hvitfisk. Dette vil gjøres ved å utvikle mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk.
Forskningsområder
Bærekraftige emballeringssystemer, kvalitetsforbedring og økt holdbarhet for å forhindre matsvinn i butikk og hos forbruker vil være sentrale forskningsområder.
Miljødokumentasjon av et nytt konsept knyttet til ulike faktorer i verdikjeden vil være viktig i arbeidet med å redusere miljøbelastningen til produktkonseptet.
Pressemeldinger