Trond Møretrø
Dr.scient.
Forsker
Forskning Jeg tilhører mikrobiologigruppen ved Nofima på Ås der jeg forsker på å kontrollere vekst og overlevelse av mikroorganismer i mat og matindustri. Vi jobber sammen med norsk matindustri for å kartlegge bakterier i produksjonsmiljøet og å forstå hvordan bakterier som Listeria monocytogenes, Salmonella, Staphylococcus, Pseudomonas etc etablerer seg, for eksempel i form av biofilmdannelse eller toleranse mot desinfeksjonsmidler. Jeg er involvert i forskning med bruk av spektroskopi (FT-IR) for klassifisering og identifisering av mikroorganismer. Jeg er også involvert i arbeid med mugg og matbårne virus. Vi samarbeider med leverandører til matindustrien om prosjekter på hygiene og vaske og desinfeksjonsløsninger, for eksempel ozon og peroksidtåke.
Jeg har hovedfag i generell mikrobiologi fra Universitetet i Bergen, etterfulgt av en Dr. grad ved NLH/NMBU i mikrobiologi/bioteknologi.
E-postadresser til ansatte følger malen firstname.lastname@nofima.no
Mellomnavn kan skrives med både bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbordet +47 77 62 90 00 eller post@nofima.no hvis du har noen spørsmål.
Mine publikasjoner
Trond Møretrø har 121 publikasjoner ved Nofima: