Mats Carlehøg Prosjektleder/sens. +47 412 24 957 +47 64 97 01 78 mats.carlehog@nofima.no Ås Sensorikk, forbruker og innovasjon Se publikasjoner i Cristin Mine prosjekter Helt Konge Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring 2022 - 2025 HydroSens Smaksnøytrale hydrolysater fra fjørfe 2022 - 2024 Siderkultur Kartlegge stedsegen smak for norsk sider 2020 - 2023 Mine publikasjoner Mats Carlehøg har 58 publikasjoner ved Nofima: CO2 packaging increases shelf life through reduction of off-odor production by CO2 tolerant bacteria in addition to growth inhibition of the spoilage bacteriota Food Control, 2022 Vitenskapelig artikkel In-Line Estimation of Fat Marbling in Whole Beef Striploins (Longissimus lumborum) by NIR Hyperspectral Imaging. A Closer Look at the Role of Myoglobin Foods, 2022 Vitenskapelig artikkel Nutritional and Sensory Properties of Protein Hydrolysates Based on Salmon (Salmo salar), Mackerel (Scomber scombrus), and Herring (Clupea harengus) Heads and Backbones Frontiers in Nutrition, 2021 Vitenskapelig artikkel Effect of liquid absorbent pads and packaging parameters on drip loss and quality of chicken breast fillets Foods, 2021 Vitenskapelig artikkel Sensory and Chemical Properties of Protein Hydrolysates Based on Mackerel (Scomber scombrus) and Salmon (Salmo salar) Side Stream Materials Journal of Aquatic Food Product Technology, 2021 Vitenskapelig artikkel Improved control of Listeria monocytogenes during storage of raw salmon by treatment with the fermentate Verdad N6 and nisin International journal of food microbiology, 2021 Vitenskapelig artikkel Microalgal Schizochytrium limacinum Biomass Improves Growth and Filet Quality When Used Long-Term as a Replacement for Fish Oil, in Modern Salmon Diets Frontiers in Marine Science, 2020 Vitenskapelig artikkel The effects of a pilot-scale steam decontamination system on the hygiene and sensory quality of chicken carcasses Food Control, 2020 Vitenskapelig artikkel Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport 2020 Nofimas rapportserie The Impact of Residual O2, Temperature, and Light at Display on Sensory Attributes of Sliced, Packaged Salami Journal of Food Quality, 2019 Vitenskapelig artikkel Holdbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport 2019 Nofimas rapportserie Nye omega-3-kilder i fôr til laks 2019 Nofimas rapportserie In-Pack Surface Pasteurization of Capture-Based, Pre-Rigor Filleted Atlantic Cod (Gadus morhua) Journal of Aquatic Food Product Technology, 2018 Vitenskapelig artikkel Reductions of Listeria monocytogenes on cold-smoked and raw salmon fillets by UV-C and pulsed UV light Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2018 Vitenskapelig artikkel Reduction and inhibition of Listeria monocytogenes in cold-smoked salmon by Verdad N6, a buffered vinegar fermentate, and UV-C treatments International journal of food microbiology, 2018 Vitenskapelig artikkel What is dominance? An exploration of the concept in TDS tests with trained assessors and consumers Food Quality and Preference, 2018 Vitenskapelig artikkel Comparison of UV-C and pulsed UV light treatments for reduction of salmonella, listeria monocytogenes, and enterohemorrhagic Escherichia coli on eggs Journal of Food Protection, 2018 Vitenskapelig artikkel Projective mapping based on choice or preference: An affective approach to projective mapping Food Research International, 2017 Vitenskapelig artikkel Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartlegging av kvalitetsegenskaper (AP3) 2016 Nofimas rapportserie Metoder for objektiv bedømmelse 2015 Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel Providing a food choice option increases children’s liking of fish as part of a meal Food Quality and Preference, 2015 Vitenskapelig artikkel French consumer profiles’ reactions to information on cod fillet products British Food Journal, 2014 Vitenskapelig artikkel Alternativ produksjon av matjessild. Prosessutvikling og oppskalering 2014 Nofimas rapportserie Alternativ produksjon av matjessild. Del 2: NVG sild 2014 Nofimas rapportserie The effects of varying the percentage of herring versus salmon protein in manufactured diets on the survival, meat content, hepatosomatic index and meat sensory quality of adult red king crab Paralithodes camtschaticus held in captivity Aquaculture, 2013 Vitenskapelig artikkel Alternativ produksjon av Matjessild. Del 1: Nordsjøsild 2013 Nofimas rapportserie Automatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet 2012 Nofimas rapportserie The influence of labelling on consumers’ evaluations of fresh and thawed cod fillets in England British Food Journal, 2012 Vitenskapelig artikkel Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk 2011 Nofimas rapportserie Kvalitetsforskjeller på fersk og tint filet fra torsk: Objektive målinger 2011 Nofimas rapportserie Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens 2011 Nofimas rapportserie Røkt laks – salttype og saltkonsentrasjon. Analyser av 6 røkte lakseprodukter 2011 Nofimas rapportserie Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating 2011 Nofimas rapportserie Kongekrabbe – foredling og industriell bearbeiding 2011 Nofimas rapportserie Injisering som første del i salteprosessen 2010 Nofimas rapportserie Pre-rigor filetering av oppdrettstorsk; Holdbarhet og kvalitet under kjølelagring 2009 Nofimas rapportserie Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining 2008 Nofimas rapportserie Mellomlagring av levende kongsnegl (Buccinum undatum). Effekt av lagringstemperatur på overlevelse og kvalitet 2007 Nofimas rapportserie Pre-rigor kjølt laksefilet – Sensorisk kvalitet og holdbarhet 2007 Nofimas rapportserie Utvanning av klippfisk: – effekt av temperatur, antall vannskift, vannmengde, tid og utjevningslake 2007 Nofimas rapportserie SENSORY QUALITY OF GONADS FROM THE GREEN SEA URCHIN, STRONGYLOCENTROTUS DROEBACHIENSIS, FED DIFFERENT DIETS Journal of Shellfish Research, 2007 Vitenskapelig artikkel Effect of diet and season on quality of farmed Atlantic cod (Gadus morhua L) Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2007 Vitenskapelig artikkel Smak, lukt og konsistens på klippfisk – Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling 2006 Nofimas rapportserie Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet 2006 Nofimas rapportserie Totalutnyttelse av marint restråstoff – Utnyttelse av lever fra oppdrettstorsk til konsum 2006 Nofimas rapportserie Influence of cod freshness on the salting, drying and desalting stages Journal of Food Engineering, 2006 Vitenskapelig artikkel Quality characterization of farmed Atlantic halibut during ice storage Journal of Food Science, 2006 Vitenskapelig artikkel Sensorisk kvalitet på modnet saltfisk og klippfisk. Effekter av råstoff, saltemetoder og lagringstid 2005 Nofimas rapportserie Effekt av ulike fôrråvarer på vekst og fôrutnyttelse, og for muskelkvalitet og sensoriske egenskaper i oppdrettet torsk. Sluttrapport til Innovasjon Norge. Prosjektperiode: 2003 – 2005 2005 Nofimas rapportserie Brining of cod fillets: effects of phosphate, salt, glucose, ascorbate and starch on yield, sensory quality and consumers liking Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2005 Vitenskapelig artikkel Effects of Catching Methods on Quality Changes during Storage of Cod (Gadus morhua) Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2004 Vitenskapelig artikkel Utvanning av saltfisk og klippfisk. Optimalisering av utvanningsprosessen for saltfiskfilet 2003 Nofimas rapportserie Seasonal variations in chemical and sensory characteristics of farmed and wild Atlantic halibut (Hippoglossus hippoglossus) Aquaculture, 2003 Vitenskapelig artikkel Effekt av fôrsammensetning og fôringsregime på gonade-kvalitet hos oppfôret kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis) 2002 Nofimas rapportserie Kvalitetsanalyser av sild. Vakuumpakking av rund sild og sildefilet tilsatt lake før fryselagring 2002 Nofimas rapportserie Utilisation of cod backbone by biochemical fractionation Process Biochemistry, 2002 Vitenskapelig artikkel Evaluation of wild cod versus wild caught, farmed raised cod from Norway by Dutch consumers Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2002 Vitenskapelig artikkel Utvanning av klippfisk 2000 Nofimas rapportserie