Gå til hovedinnhold
Publisert 2019

Read in English

Publikasjonsdetaljer

Utgiver : Nofima AS

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 978-82-8296-593-4

Publikasjonstype : Nofimas rapportserie

Bidragsytere : Ruyter, Bente; Kousoulaki, Aikaterina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou Mira, Marta; Østbye, Tone-Kari K.; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehøg, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit

Serier : Nofima rapportserie 14/2019

År : 2019

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse.
Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse.

Kontaktpersoner:

Temasider tilknyttet publikasjonen