Nofima rapportserie

Nye omega-3-kilder i fôr til laks

Ruyter, Bente; Kousoulaki, Aikaterina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou Mira, Marta; Østbye, Tone-Kari K.; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehøg, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit

Publikasjonsdetaljer

Utgiver: Nofima AS

Utgave: 14/2019

Antall sider: 74

Internasjonale standardnumre:
Trykt: 978-82-8296-593-4

Open Access: green

Lenker:
FULLTEKST
ARKIV

Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på eventuelle effekter på fiskens ytelse, kvalitet og helse.
Samlet sett tyder resultatene på at både omega-3 fettsyrerik olje fra genmodifisert raps, omega-3 canola og DHA rik Schizochytrium sp. (heterotrof mikroalge) er trygge nye alternative kilder til omega-3 fettsyrer i fôr til laks, som fører til god ytelse, kvalitet, sammensetning og helse.