
+47 900 40 615
+47 77 62 90 47
audun.iversen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
https://nofima.no/person/audun-iversen/
Forsker
+47 900 40 615
+47 77 62 90 47
audun.iversen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Tromsø
Forsker
Sjømatnæringen skaper store ringvirkninger
Robertsen, Roy; Iversen, Audun
2020
Verdiskaping og ringvirkninger fra fiskeflåten i 2019
Iversen, Audun; Nyrud, Thomas; Robertsen, Roy; Erraia, Jonas; Fjose, Sveinung
2020
Rotabakk, Bjørn Tore; Bergman, Kristina; Ziegler, Friederike; Skåra, Torstein; Iversen, Audun
2020
Differentiation in the Atlantic salmon industry: A synopsis
Cojocaru, Andreea-Laura; Iversen, Audun; Tveterås, Ragnar
2020
Rotabakk, Bjørn Tore; Iversen, Audun; Heide, Morten; Bergman, Kristina; Ziegler, Friederike; Lerfall, Jørgen
2020
Production cost and competitiveness in major salmon farming countries 2003–2018
Iversen, Audun; Asche, Frank; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar
2020
El for alle, alle for el? En vurdering av mulig krav om null- eller lavutslippsfartøy i oppdrett
Iversen, Audun
2020
Iversen, Audun; Henriksen, Edgar; Viðarsson, Jonas; Þórðarson, Gunnar; Laksá, Unn; Laksafoss, Magni
2020
Norsk laks er en gigasuksess - men kan den bil enda større?
Iversen, Audun
2020
Iversen, Audun; Asche, Frank; Buck, Marcus; Henriksen, Edgar; Stein, Jonas; Svalestuen, Sigbjørn
2020
Kostnadsutvikling og forståelse av drivkrefter i norsk lakseoppdrett. Faglig sluttrapport
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Hess, Eirik Junge; Rolland, Knut Henrik; Garshol, Lars Daniel; Marthinussen, Anders
2019
Konkurranseevne for norsk oppdrettslaks: Kostnader og kostnadsdrivere i Norge og konkurrentland
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Rolland, Knut Henrik; Garshol, Lars Daniel
2019
Effekter av strukturering på sjø og land
Iversen, Audun; Dreyer, Bent
2018
Kostnadsdrivere i oppdrett 2018, fokus på smolt og kapitalbinding
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Marthinussen, Anders; Garshol, Lars Daniel
2018
Fremtidige effekter av strukturering på sjø og på land – Faglig sluttrapport
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent
2018
Strukturelle endringer i fiskeindustrien. Drivkrefter og konsekvenser
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Isaksen, John Roald; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent
2018
Large buyers at a fish auction: The case of the Norwegian pelagic auction
Sogn-Grundvåg, Geir; Zhang, Dengjun; Iversen, Audun
2018
NORDIC COASTAL FISHERIES AND COMMUNITIES - Status and future prospects
Viðarsson, Jónas R.; Einarsson, Marvin Ingi; Ragnarsson, Sigurður Örn; Laksá, Unn; Danielsen, Rannvá; Iversen, Audun; Henriksen, Edgar; Berthelsen, Tønnes; Manuel, Heather; Brown, Tom; Decker, David; Lund, Henrik S.; Larson, Bengt; Ottosson, Carl-Axel
2018
Strukturering i fiskeflåten - Drivkrefter og konsekvenser
Iversen, Audun; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Henriksen, Edgar; Nyrud, Thomas; Dreyer, Bent
2018
Dyr lus, dyrere fôr - og fortsatt dyrt på land
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein
2017
Kostnadsutvikling i lakseoppdrett – med fokus på fôr- og lusekostnader
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Hess, Eirik Junge
2017
Beste praksis for medikamentfrie metoder for lakseluskontroll (MEDFRI) - Faglig sluttrapport
Holan, Astrid Buran; Roth, Bjørn; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Kolarevic, Jelena; Hansen, Øyvind J; Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Gjerde, Bjarne; Hatlen, Bjarne; Mortensen, Atle; Lein, Ingrid; Johansen, Lill-Heidi; Noble, Chris; Gismervik, Kristine; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter
2017
2016
Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport
Bendiksen, Bjørn Inge; Henriksen, Edgar; Hermansen, Øystein; Holm, Petter; Iversen, Audun; Karlsen, Kine Mari; Svorken, Marianne; Isaksen, John Roald; Olsen, Petter; Sørdahl, Patrick Berg Dreyer, Bent (ed.)
2016
Karlsen, Kine Mari; Olsen, Petter; Isaksen, John Roald; Svorken, Marianne; Bendiksen, Bjørn Inge; Hermansen, Øystein; Iversen, Audun; Henriksen, Edgar Dreyer, Bent (ed.)
2016
Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 4 - Markedsbasert høsting
Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Karlsen, Kine Mari; Henriksen, Edgar; Svorken, Marianne; Iversen, Audun Dreyer, Bent (ed.)
2016
Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport Arbeidspakke 3 - Økonomiske rammebetingelser i Norge
Bendiksen, Bjørn Inge; Nyrud, Thomas; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Iversen, Audun; Svorken, Marianne; Henriksen, Edgar; Karlsen, Kine Mari Dreyer, Bent (ed.)
2016
Hermansen, Øystein; Iversen, Audun; Henriksen, Edgar; Svorken, Marianne; Sørdahl, Patrick Berg; Isaksen, John Roald; Bendiksen, Bjørn Inge; Karlsen, Kine Mari Dreyer, Bent (ed.)
2016
Kostnader for lakseoppdrett i konkurrentland. Drivkrefter og betydning for konkurransesituasjonen
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Brandvik, Ruth Kongsvik; Marthinussen, Anders; Nystøyl, Ragnar
2016
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Henriksen, Edgar; Isaksen, John Roald; Holm, Petter; Bendiksen, Bjørn Inge; Nyrud, Thomas; Karlsen, Kine Mari; Sørdahl, Patrick Berg; Dreyer, Bent
2016
Markant dyrere å produsere laks
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein
2015
Ringvirkningsanalyse havbruk for Rogaland og Hordaland
Robertsen, Roy; Iversen, Audun; Andreassen, Otto
2015
Kostnadsdrivere i lakseoppdrett
Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Andreassen, Otto; Brandvik, Ruth Kongsvik; Marthinussen, Anders; Nystøyl, Ragnar
2015
Coastal fisheries in the North Atlantic
Vidarsson, Jonas; Tordarson, Gunnar; Henriksen, Edgar; Iversen, Audun; Djurhuus, Durita; Berthelsen, Tønnes; Manuel, Heather; Brown, Tom; Decker, David
2015
«Vinn-vinn»: Samarbeid og utvikling i kystturismen. Forskningsglimt 1/2014
Forbord, Magnar; Borch, Trude Kristin; Frisvoll, Svein Johan; Iversen, Audun
2014
Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge
Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis
2014
Makrellkonfliktens konsekvenser
Iversen, Audun; Svorken, Marianne; Bendiksen, Bjørn Inge
2014
Scenarier og samfunnsøkonomiske analyser for vekst i naturressursbaserte næringer i Nord
Fjose, Sveinung; Iversen, Endre; Mellbye, Christian S.; Iversen, Audun; Grünfeld, Leo
2013
Bidrag i rapporten: Havbruksstrategi for Troms
Iversen, Audun; Robertsen, Roy; Andreassen, Otto
2013
Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen
2013
Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen
2013
Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala»
Nøstvold, Bjørg Helen; Iversen, Audun
2013
Oppdrettsteknologi og konkurranseposisjon
Iversen, Audun; Andreassen, Otto; Hermansen, Øystein; Larsen, Thomas Andre; Terjesen, Bendik Fyhn
2013
Shipping i Polhavet – databehov og tilgjengelige data
Midtgard, Mette Ravn; Iversen, Audun; Askildsen, Thorkel C; Mikkelsen, Eirik Inge
2012
Havbruksnæringens ringvirkninger i Troms
Robertsen, Roy; Andreassen, Otto; Iversen, Audun
2012
Arctic futures: conceptualizations and images of a changing Arctic
Arbo, Peter; Iversen, Audun; Knol, Maaike; Ringholm, Toril M; Sander, Gunnar
2012
Verdikjedesammenligninger. Hva kan pelagiske bedrifter lære av verdikjeder for andre næringsmidler?
Iversen, Audun
2011
Iversen, Audun; Brustad, Thomas; Jahnsen, Sindre
2010
Nord-Norge 2040 – Vi kan forme vår framtid
Olsen, Bjørn Eirik; Iversen, Audun
2009
Isaksen, John Roald; Iversen, Audun
2007
2006
2004
Benchmarking som metode i bedriftsutvikling
Løvland , Jarle; Iversen, Audun
2001
1. august 2020 – 31. juli 2024
I dette Horisont 2020-prosjektet skal Nofima blant annet måle effektene av sameksistens mellom fiskeri- og havbruksnæringene i Arktis.
Ringvirknings- og verdiskapingsanalyser i norsk sjømatnæring 2020-2022
16. mars 2020 – 30. september 2022
Utarbeide ringvirkningsanalyser for sjømatnæringen i Norge.
1. juni 2019 – 31. mai 2023
I 2017 lanserte EU-kommisjonen rapporten “Food from the Oceans”, som spesifikt antyder at marine arter på lavere nivåer i næringskjeden er fremtiden for bærekraftig havbruk.
1. januar 2019 – 31. desember 2021
I prosjektet skal forskerne skaffe ny, tverrfaglig kunnskap om hvordan marine næringer kan leve godt sammen langs kysten, og utvikle metoder og modeller for sameksistens.
1. mars 2018 – 28. februar 2022
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
1. januar 2017 – 31. desember 2021
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
1. januar 2017 – 31. desember 2019
Et overordnet mål for havbruksnæringen er å produsere robust fisk på en miljømessig forsvarlig måte.
1. april 2016 – 31. mars 2020
Klimaendringer truer bærekraftig vekst av fiskeri- og oppdrettsnæringen over hele verden. Målet med ClimeFish var å bidra til å sikre at økningen i sjømatproduksjonen kommer i områder og for arter der det er potensiale for bærekraftig og robust vekst under den forventede klimautviklingen.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
1. mars 2015 – 28. februar 2019
Det overordnede målet med PrimeFish er å forbedre den økonomiske bærekraften til den europeiske fiskeri- og akvakultursektoren.