
PhD
+47 959 34 352
+47 64 97 03 18
mari.gaarder@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/mari-ovrum-gaarder/
Forsker
PhD
+47 959 34 352
+47 64 97 03 18
mari.gaarder@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Forsker
An exploratory study of Muslim consumers’ halal meat purchasing intentions in Norway
Bhatti, Muhammad Azher; Godfrey, Sosheel Solomon; Ip, Ryan H L; Øvrum Gaarder, Mari; Aslam, Shakar; Steinheim, Geir; Wynn, Peter; Hopkins, David Laurence; Horneland, Reinert; Eik, Lars Olav; Ådnøy, Tormod
2020
Heir, Even; Gaarder, Mari Øvrum; Johannessen, Tom Chr.; Holck, Askild Lorentz
2020
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1
Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Molesworth, Peter Patrick; Aspevik, Tone; Dankel, Elin Katinka; Wubshet, Sileshi Gizachew; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana
2020
Lamb or hogget meat – A different sensory profile? Extending the fresh meat season in Norway
Bhatti, Muhammad Azher; Øvrum Gaarder, Mari; Steinheim, Geir; Hopkins, David Laurence; Horneland, Reinert; Eik, Lars Olav; Ådnøy, Tormod
2020
Øvrum Gaarder, Mari; Carlehög, Mats; Berg, Per; Sørheim, Oddvin; Larsen, Hanne
2019
Sahlstrøm, Stefan; Øvrum Gaarder, Mari
2018
Communicating packaging functionality for food waste reduction influence consumer choices
Almli, Valerie Lengard; Gaarder, Mari; Pettersen, Marit Kvalvåg
2018
Gaarder, Mari; Bahuaud, Diane; Veiseth-Kent, Eva; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny S.
2012
Identification of calpastatin, µ-calpain and m-calpain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) muscle
Gaarder, Mari; Thomassen, Magny S.; Veiseth-Kent, Eva
2011
Bahuaud, Diane; Gaarder, Mari; Veiseth-Kent, Eva; Thomassen, Magny S.
2010
Thomassen, Magny Skinlo; Rørvik, Kjell-Arne; Alne, Henriette; Gaarder, Mari; Ruyter, Bente; Måseide, N.P.; Jakobsen, Jan Vidar; Berge, Rolf; Sigholt, Trygve
2007
1. mars 2020 – 28. februar 2023
I prosjektet skal man identifisere og validere gener for CMS-resistens i atlantisk laks ved hjelp av genredigering.
1. januar 2020 – 30. juni 2021
Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner. Dette inkluderer valg av relevante salterstattere, innvirkning på sensoriske egenskaper og avklare muligheter for bruk av salterstattere for økt Listeria-kontroll i røkt laks.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.
1. juni 2016 – 30. juni 2020
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
1. januar 2016 – 31. desember 2022
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.