Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner
  • Prosjekter

Biografi Stein Harris Olsen

Erfaring, personlige egenskaper: Jeg har jobbet i fiskerinæring og oppdrett, i og utenfor Norge, i mer enn 10 år før jeg startet fiskerikandidat studiet ved Universitetet i Tromsø høsten 1999. I tillegg har jeg yrkesskole som er relatert til fiskeri- og akvakultur. Etter avlagt masteroppgave våren 2004 har jeg jobbet som amanuensis ved Norges fiskerihøgskole fra 2004 til 2006. Da underviste jeg i produksjonsteknologi, fiskerikjemi og oppdrettsteknologi. Dette var også noe jeg var involvert i under hele min PhD studie fra høsten 2006 til sommeren 2011. I juni 2011 disputerte jeg med tittelen på avhandlingen “Quantification and characterisation of residual blood in fish muscle”, og som belyser de ulike enhetsoperasjonene ved slakting av fiskog hvilke effekter de har på selve utblødningen og muskelkvaliteten. I tillegg belyser den muligheten for å bruke en objektiv og hurtig målemetode for restblod i fiskemuskel, som er basert på visuell- og nærinfrarød spektroskopi. Ellers har jeg stor arbeidskapasitet og er meget selvstendig i jobben. Jeg er også serviceinnstilt, har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, ryddighet i forhold til rutiner og administrasjon og evne til å takle stress. I tillegg er jeg svært fleksibel med tanke på mulige fremtidige arbeidsoppgaver som måtte dukke opp underveis i min stilling. I tillegg vil jeg kunne bidra med undervisning og veiledning dersom dette skulle bli aktuelt.

Stein Harris har 11 vitenskapelige publikasjoner i Cristin:

Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Stormo, Svein Kristian; 2017: Detection of blood in fish muscle by constrained spectral unmixing of hyperspectral images

Svalheim, Ragnhild Aven; Karlsson, Anders; Olsen, Stein Harris; Johnsen, Helge K.; Aas-Hansen, Øyvind; 2017: Effects of exhaustive swimming and subsequent recuperation on flesh quality in unstressed Atlantic cod (Gadus morhua)

Lorentzen, Grete Elisabeth; Rotabakk, Bjørn T; Olsen, Stein Harris; Vorre, Aase; Siikavuopio, Sten Ivar; 2016: Shelf life of snow crab clusters (Chioneocetes opilio) stored at 0 and 4 °C

Siikavuopio, Sten Ivar; James, Philip; Olsen, Bjørn Ronald; Evensen, Tor Hatten; Mortensen, Atle; Olsen, Stein Harris; 2016: Holding wild Snow crab, Chionoecetes opilio: Effects of stocking density and feeding on survival and injury

Olsen, Stein Harris; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Akse, Leif; Nilsen, Heidi; 2014: Quality consequences of bleeding fish after capture

Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Akse, Leif; Evensen, Tor Hatten; Midling, Kjell Øyvind; 2013: Capture induced stress and live storage of Atlantic cod (Gadus morhua) caught by trawl: Consequences for the flesh quality

Olsen, Stein Harris; 2011: Quantification and characterisation of residual blood in fish muscle

Olsen, Stein Harris; Elvevoll, Edel Oddny; 2011: pH-Induced Shift in Hemoglobin Spectra: A Spectrophotometeric Comparison of Atlantic Cod (Gadus morhua) and Mammalian Hemoglobin

Olsen, Stein Harris; Sørensen, Nils Kristian; Larsen, Rune; Elvevoll, Edel Oddny; Nilsen, Heidi; 2008: Impact of pre-slaughter stress on residual blood in fillet portions of farmed Atlantic cod (Gadus morhua) - Measured chemically and by Visible and Near-infrared spectroscopy

Larsen, Rune; Olsen, Stein Harris; Kristoffersen, Silje; Elvevoll, Edel Oddny; 2008: Low salt brining of pre-rigor filleted farmed cod (Gadus morhua L.) and the effects on different quality parameters

Olsen, Stein Harris; Sørensen, Nils Kristian; Stormo, Svein Kristian; Elvevoll, Edel Oddny; 2006: Effect of slaughter methods on blood spotting and residual blood in fillets of Atlantic salmon (Salmo salar)

Stein Harris har 26 andre publikasjoner i Cristin:

Karlsen, Kine Mari; Sogn-Grundvåg, Geir; Olsen, Stein Harris; 2017: Hva vet du om kvalitet på sjømat?

Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Kalberg, Monica; 2017: Sesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret

Olsen, Stein Harris; 2017: Frakter fisken levende for bedre kvalitet

Karlsen, Kine Mari; Sogn-Grundvåg, Geir; Olsen, Stein Harris; 2017: Hva vet du om kvalitet på sjømat?

Olsen, Stein Harris; Siikavuopio, Sten Ivar; 2017: Ørretens egg tar opp kampen med laks

Heia, Karsten; Tobiassen, Torbjørn; Olsen, Stein Harris; 2017: Blodig alvor for kvalitet på fisk

Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Kalberg, Monica; 2016: Ørretrogn til konsum

Midling, Kjell Øyvind; Evensen, Tor Hatten; Humborstad, Odd Børre; Olsen, Stein Harris; Svalheim, Ragnhild Aven; Sæther, Bjørn-Steinar; 2016: Levende hyse og torsk fra snurpenot – muligheter for direkteleveranse, oppfôring, seleksjon og redskapstilpasninger

Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Svalheim, Ragnhild Aven; Joensen, Sjurdur; Karlsen, Kine Mari; Skjelvareid, Martin Hansen; Stormo, Svein Kristian; 2016: Bløgging og holdbarhet på torsk

Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Whitaker, Ragnhild D.; James, Philip; Evensen, Tor Hatten; Mortensen, Atle; Olsen, Bjørn Ronald; 2016: Levendelagring av snøkrabbe (Chionoecetes opilio) – effekt av individtetthet og fôring på overlevelse og skade

Olsen, Stein Harris; Nordtvedt, Tom Ståle; Tobiassen, Torbjørn; Joensen, Sjurdur; Nilsen, Heidi; 2016: Status hyse – utfordringer og muligheter i fiskeri og foredling med fokus på kvalitet: Forprosjekt

Siikavuopio, Sten Ivar; Whitaker, Ragnhild D.; Olsen, Stein Harris; Thesslund, Tina; Hustad, Anette; Mortensen, Atle; 2016: Effekt av vanntemperatur på overlevelse, adferd og oksygenforbruk hos snøkrabbe (Chionoecetes opilio)

Altintzoglou, Themistoklis; Olsen, Stein Harris; 2016: Riktig farge på makrell, takk

Olsen, Stein Harris; 2016: Teknologiutviklingen har sørget for store fiskefangster, men kvaliteten på fisken har fått unngjelde

Olsen, Stein Harris; Digre, Hanne; Grimsmo, Leif; Toldnes, Bendik; Eilertsen, Aleksander; Evensen, Tor Hatten; Midling, Kjell Øyvind; 2014: Implementering av teknologi for optimal kvalitet i fremtidens prosesslinje på trålere "OPTIPRO" – Fase 1

Joensen, Sjurdur; Akse, Leif; Tobiassen, Torbjørn; Gundersen, Bjørn; Olsen, Stein Harris; Jakobsen, Ronny Andre; Svalheim, Ragnhild Aven; 2014: Modningstemperatur i saltfiskproduksjon

Akse, Leif; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Dahl, Reidun Wenche; 2014: Kvalitet og holdbarhet fersk torsk: Restblod i muskelen som følge av dårlig utblødning og fjerning (børsting) av nakkeblod

Heia, Karsten; Dissing, Bjørn; Stormo, Svein Kristian; Olsen, Stein Harris; 2013: Kvalitetsavvik sildefilet. Spektroskopisk karakterisering av blodinnhold

Heia, Karsten; Stormo, Svein Kristian; Olsen, Stein Harris; Dissing, Bjørn; Johansen, Jørn-Owe; Aune, Tone Friis; Sivertsen, Agnar Holten; 2013: Videreutvikling av VIS/NIR spektroskopi – Bestemmelse av kvalitet

Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Olsen, Stein Harris; 2013: Råstoffkvalitet torsk. Gruppert i kvalitetsklasser basert på fangstskader

Tobiassen, Torbjørn; Nordtvedt, Tom Ståle; Olsen, Stein Harris; Akse, Leif; 2013: Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet

Olsen, Stein Harris; 2010: Kvalitet - Hva er det?

Midling, Kjell Øyvind; Mejdell, Cecilie; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Aas-Hansen, Øyvind; Aas, Kåre; Aas, Kåre; Harris, Stephen; Femsteinevik, Åsmund; Oppedal, Kurt; 2008: Slakting av oppdrettslaks på båt, direkte fra oppdrettsmerd

Olsen, Stein Harris; Sørensen, Nils Kristian; Stormo, Svein Kristian; Elvevoll, Edel Oddny; 2007: Slaughter methods and blood in fillets. in; Finfish News - Issue 3, Winter/Spring 2007. Edit. Tim Ellis and David Riches. The Centre for Environment, Fisheries & Aquaculture Science. Lowestoft Laboratory, Pakefield Road Lowestoft, Suffolk NR33 OHT, UK. Pp 74

Styrvold, Olaf B.; Olsen, Stein Harris; 2007: BIOKJEMISKE OG MIKROBIOLOGISKE FORHOLD VED LAGRING AV FISK. MATVARETRYGGHET OG NÆRINGSMIDDELASSOSIERTE ELLER MATBÅRNE SYKDOMMER

Olsen, Stein Harris; 2003: Blindpassasjerer i ballastvann