Heidi Nilsen
Dr.ing.
Forskningssjef
Jeg er forskningssjef ved avdeling Sjømatindustri hvor aktivitetene omfatter kvalitet og foredling på fisk og sjømat, prosesser for tradisjonell bearbeiding, og utvikling av måleteknikk og metode for å bestemme kvalitet.
Avdelinga jobber med grunnleggende forståelse av råstoff og prosesser i sjømat. Forskningen har som mål å gi praksis og verktøy som ivaretar kvalitet på fisk og skalldyr, fra de hentes opp av havet, gjennom første råstoffhåndtering og videre i prosess fram til produkt.
Vi arbeider med problemstillinger som gir nyttige resultater for sjømatnæringa, både for industri, prosessanlegg og fiskefartøy.
Jeg har tidligere jobbet som forsker ved Nofima med metoder basert på optikk og spektroskopi. En viktig oppgave har vært å utvikle verktøy som kan bestemme kvalitet på fisk, eksempelvis ferskhet eller kvalitetsfeil som avvikende farge eller prosess.
Jeg har en doktorgrad i måleteknikk fra det tekniske universitetet i Hamburg (TUHH), og er sivilingeniør i fysikk/måleteknikk fra Universitet i Tromsø.
Epostadresser til ansatte følger malen fornavn.etternavn@nofima.no
Mellomnavn kan skrives både med bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbord tel:+47 776 29000 eller post@nofima.no om du har spørsmål.
Mine publikasjoner
Heidi Nilsen har 46 publikasjoner ved Nofima: