310 Prosjekter funnet
PepFishing
I restråstoff fra melk og kylling finnes det stoffer med gunstige helseeffekter. Målet med PepFishing er å utvikle teknologi som gjør det mulig å finne frem til helsegunstige peptider.
Tidsrom
2018 - 2020
Finansiert av
Norges forskningsråd
TREMM
Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.
2018 - 2019
Notably
I Notably vil vi utvikle en ny teknologisk løsning der prosesseringen av restråstoff fra torsk og kylling skjer i flere ulike trinn, slik at komponentene som kan utvinnes fra restråstoffet mer verdifulle enn de er i dag.
2018 - 2022
Havline
Verdens største flytende slakteri kan hente laks direkte fra norske laksemerder, og slakte den mens den fraktes til land i Danmark. Forskerne skal undersøke blant annet effekter på dyrevelferd, kvalitet og mattrygghet.
RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
OPTIEgg
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare i matindustrien, og hvilken betydning egg og eggeprodukter kan ha for folkehelsa.
2018 - 2021
KVASS
Formålet med prosjektet var å utvikle et kommersielt produkt som kunne vurdere kvalitet på rund hvitfisk i sanntid i industriell hastighet.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
AQUABIOPRO-FIT
AQUABIOPRO-FIT jobbet med å finne nye metoder for å oppkonsentrere restråstoff fra blant annet pelagisk fisk, oppdrettslaks, ørret, havabbor og havbrasme, og undersøkte helsemessige effekter av disse.
EU - Horisont 2020
iNOBox
Vi undersøker ulike sider ved seks nyskapende teknologier for matprosessering, og gjør dokumentasjonen tilgjengelig på nett – alt for å bidra til tryggere, sunnere og mer bærekraftig matproduksjon.
GrowPro
I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.
InProVe
Prosjektet hadde som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
EU - ERA-Net
Qualidiff
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
Edulia
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
PERAGILL
Dette prosjektet vil undersøke hvordan peredikksyre (PAA) fungerer som en alternativ strategi for å behandle amøbegjellesykdom (AGD), et alvorlig problem i lakseoppdrett.
Whitefish
Norske fabrikktrålere innen hvitfisksektoren genererer store mengder restråstoff. Kun en mindre andel anvendes grunnet mangel på økonomiske insentiver og anvendelig teknologi ombord i båtene. Restråstoffet fra prosessering av hvitfisk har næringsmiddelkvalitet og stort potensiale for verdiskapning gjennom utvikling av nye næringsmiddelprodukter.
2018 - 2023
Norges forskningsråd: MARINFORSK-Marine ressurser og miljø
VegMeatCRC
I dette prosjektet undersøker vi om norske grønnsaks-ingredienser i kjøttpølser kan bidra til å redusere risikoen for tarmkreft.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
VårMat
Vi jobber for at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
Nofima
Predictive
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
FarmWELL
Helsen og velferden til oppdrettede og villfangede akvatiske dyr blir stadig viktigere for dagens og fremtidens akvakultur. Vi må forbedre vår forståelse av dyrenes helse- og velferdsstatus for å styrke mestringsevnen og robustheten til både dyrene og næringen.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 310 prosjekter. Viser side 11 av 18