327 Prosjekter funnet
PathoSeq
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og kontroll av matbårne patogene bakterier. Prosjektet fokuserer på Listeria monocytogenes, som er den viktigste mattrygghetsutfordringen i norsk matindustri.
Tidsrom
2019 - 2023
Finansiert av
Norges forskningsråd
Mathvete
I dette prosjektet undersøker vi tilpasninger i den norske verdikjeden for mathvete for å oppnå god bakekvalitet og høy norskandel i et utfordrende klima.
FJM - Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
2019 - 2022
Innotørk
Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.
SaRi
I prosjektet studerer vi hvordan næringene havbruk, fiskeri og fisketurisme lever side om side i Finnmark, og om fakta om ringvirkninger påvirker sameksistensen mellom disse aktørene.
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
TastyKelp
I prosjektet studerte vi blant annet komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøkte om prosessteknologier kan redusere innholdet av potensielt farlige stoffer.
2019 - 2021
Nofima
OpenInnoTrain
Det overordnede målet til prosjektet er medarbeiderutveksling og samarbeid for å bidra til brobygging mellom forskning og industri.
2019 - 2024
EU - Horisont 2020
MEESO
I dette prosjektet ønsker vi å kartlegge bærekraftige måter å utnytte mesopelagiske fiskearter.
DigitalAqua
Prosjektet tar mål av seg til å bedre vår vurderingsevne av og kunnskap om fiskevelferd, via digitalisering.
AquaIMPACT
Laksens skinn er et effektivt førstelinjeforsvar mot sykdomsfremkallende bakterier. I dette prosjektet undersøker forskerne hvordan omega-3-fettsyrer og sink påvirker robustheten til barrierevev som skinn, gjeller og innvoller.
FAIRCoast
I FAIRCoast-prosjektet undersøker vi barrierer og muligheter for en mer helhetlig forvaltning av kystsonen i Norge.
Wildberries
I dette prosjektet vil vi fremskaffe kunnskap og innovative løsninger for økt utnyttelse og verdiskaping fra ville bær.
Sameksistens
I prosjektet skal forskerne skaffe ny, tverrfaglig kunnskap om hvordan marine næringer kan leve godt sammen langs kysten, og utvikle metoder og modeller for sameksistens.
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? Det var utgangspunktet for dette prosjektet.
TørrSalt
I prosjektet utarbeidet vi ringvirknings- og verdiskapinganalyse for norsk tørrfisk- og saltfiskindustri.
2019 - 2019
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
FutureEUAqua
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakking, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
2018 - 2023
SmartBio
Målet til SmartBio er å videreutvikle prosesstyringsverktøy for bedre styring av hydrolyseprosesser, og dermed bidra til at prosjektpartnerne kan utvikle proteinene fra restråstoffet til godt betalte proteinprodukter for humant konsum.
2018 - 2021
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
PepFishing
I restråstoff fra melk og kylling finnes det stoffer med gunstige helseeffekter. Målet med PepFishing er å utvikle teknologi som gjør det mulig å finne frem til helsegunstige peptider.
2018 - 2020
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 327 prosjekter. Viser side 11 av 19