322 Prosjekter funnet
ProFekt
Hva skjer med porsjonspakkede fiskeprodukter når man fryser, tiner og varmer dem opp? Sjømat som er rask å tilberede er under lupa i dette forskningsprosjektet.
Tidsrom
2013 - 2016
Finansiert av
Nofima
Småfeprosjektet
Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.
Norges forskningsråd
Det er et stort potensial for bedre helse i befolkningen ved bedre kostholdsvaner. Hovedmålet med dette forskningsprogrammet er å etablere forskningsbasert kunnskap om hvordan sensoriske strategier og forbrukerinnsikt kan bidra til et sunt og velsmakende kosthold i befolkningen.
FJM – Forskningsmidler for Jordbruk og Matindustri (tidl. FFL)
Det primære målet i dette forskningsprogrammet er å øke kunnskapen om hvordan prosessering kan maksimere de fordelaktige helseeffektene av kostfiber og minimere de skadelige helseeffekter av glykemiske karbohydrater.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
LTLT sous vide
Det overordnete målet med prosjektet er å lage en helt ny serie industrielt produserte sous vide-gourmetretter.
2013 - 2015
Hvor lenge er klippfisken holdbar når den lagres i kjølerom og ved høyere temperaturer?
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Forskere i Nofima og samarbeidende institutt skal undersøke hva som må til for å unngå farlige Listeria- og E. coli-bakterier i maten.
2012 - 2017
BACCHUS
Det stilles strenge krav for å få godkjent helsepåstander for mat. Dette EU-prosjektet utvikler verktøy og ressurser som legger til rette for at vitenskapelige resultater kan brukes til å støtte opp om helsepåstandssøknader.
2012 - 2016
EU - 7. rammeprogram
Bioaktive lipider er fettstoffer som spiller en viktig rolle i biologiske systemer og derfor kan ha stor innvirkning på helsen. Hvilke bioaktive lipider som finnes i ulike råstoff og produkter og hvordan disse påvirker kroppen er et viktig forskningsområde. Her ligger det også et stort verdiskapingspotensiale for matindustrien.
Målet er å redusere forekomsten av Listeria i kjøttprodukter. Både produksjonsmiljøet og sluttprodukter vil bli undersøkt. Søkelyset rettes spesielt mot de to produktgruppene: Spiseklare produkter som ikke varmebehandles av forbrukeren og såkalte utilsiktet spiseklare produkter
2012 - 2015
TeRiFiQ
En rekke europeiske forskere og matprodusenter har gått sammen om å lage pølser, oster og sauser med mindre innhold av salt, sukker og fett. Nofima hadde ansvar for arbeidet med kjøttprodukter.
SFI CRISP
CRISP var et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) innen bærekraftig fiskeri. Målet med senteret var et paradigmeskifte innen fiskeriteknologi.
2011 - 2019
Dette femårige forskningsprogrammet skal gi kunnskap om hvorfor torskesektoren over tid har hatt svak lønnsomhet.
2011 - 2015
ACCESS
Hvordan påvirker klimaendringene de arktiske næringene fiskeri, olje- og gassutvinning og transport? Prosjektets mål er å tallfeste dette.
Nofima driver Nasjonalt avlsprogram for torsk, som er et viktig grunnlag for å utvikle en lønnsom torskeoppdrettsnæring.
2001
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
Driftsundersøkelsen
Hvert år gjennomfører Nofima en undersøkelse av lønnsomhet og strukturendringer i norsk fiskeindustri. Nå kan du selv undersøke noe av tallmaterialet på denne siden. Excel-filen nedenfor inneholder sist oppdaterte tall. Tallene for 2021 er lagt til i mars 2023.
1976
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 322 prosjekter. Viser side 18 av 18