258 Prosjekter funnet
SocSus
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
Tidsrom
2017 - 2019
Finansiert av
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Havbruk 2030
Prosjektet utredet og analyserte relevante forvaltningsmodeller for havbruk i fremtiden.
2017 - 2020
EU-China-Safe
Prosjektet tok opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.
2017 - 2021
EU - Horisont 2020
HydroProt
Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling. Produktene skal ha gode ernæringsmessige, sensoriske og/eller biologiske kvaliteter og bli viktige ingredienser for innovative og målrettede matprodukter.
Norges forskningsråd
FarFish
I prosjektet bidro vi til å forbedre EUs fiskerier utenfor egne farvann gjennom å utvikle gode forvaltningsplaner og verktøy.
SafeConsume
SafeConsume var et stort europeisk prosjekt med mål å hjelpe europeiske forbrukere med å unngå matbåren sykdom.
2017 - 2022
MedAID
Prosjektet tar for seg viktige faktorer for å forbedre oppdrett i Middelhavet, spesielt for havbrasmer og havabbor. Nofima er involvert i forskningen på genetikk og avl.
SnowMap
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
OPTIMAT
Næringsmiddelbedrifter ønsker bedre kontroll på prosessene sine for å oppnå god utnyttelse av råvarer og en jevn og riktig produktkvalitet. OPTIMAT vil bruke Big Data Analytics til å avdekke hittil ukjente sammenhenger mellom råvarekvalitet, prosessering og kvalitet på sluttproduktet.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Matlyst
Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en kartlegging av de ulike næringsstoffer i relevante produkter eller prototyper.
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
Spectec
Med denne satsingen ønsker vi å samordne, videreutvikle og profilere Nofimas kompetanse innen hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering.
Nofima
OptiHealth
Målet med OptiHealth var å skaffe vitenskapelig dokumentasjon om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som sikrer laksens vekst og helse under utfordrende miljøforhold i sjøvannsfasen.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering|Norges forskningsråd
Planpraksis i sjø
Prosjektet har som mål å kartlegge praksis i kommuner og regioner hva angår planlegging av kystarealer, og på bakgrunn av dette identifisere kriterier som virker inn på både tidsbruken og kvaliteten i planarbeidet.
2017 - 2017
KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Hvordan påvirker valutaendringer prestasjon og konkurranseposisjon i norsk sjømatnæring? Dette prosjektet finner svar.
SUREAQUA
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
Nordforsk
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 258 prosjekter. Viser side 9 av 15