248 Prosjekter funnet
Tradisjonelt blir oppdrettslaks fraktet til land for å slaktes på slakteri. Målet med dette prosjektet er å øke kunnskap om slakting om bord i båter og hva det har å si for fiskevelferd, kvalitet, prosessteknologi, bedriftsøkonomi og samfunnsmessige effekter.
Tidsrom
2022 - 2024
Finansiert av
Nofima
HydroSens
I dette prosjektet skal vi utvikle smaksnøytrale proteinhydrolysater med høy teknisk kvalitet fra biprodukter fra fjørfe som egner seg til humant konsum.
Norges Forskningsråd - NFR
FeedCtrl
Målet med dette prosjektet er å belyse sammenhengen mellom fôringredienser, fôrteknologi og slam, og hvordan dette kan bidra til å øke utnyttelsen av fôrressursene og i tillegg gi bedre vannkvalitet i landanlegg (RAS).
DeepVision
I dette prosjektet undersøker vi hvordan nye teknologier kan tilpasses for å forbedre hastigheten og nøyaktigheten for velferdsvurderinger i oppdrettsnæringen.
HandyNIRklippfisk
I dette prosjektet utvikler og tester vi et håndholdt instrument for måling av vanninnhold i klippfisk.
2022 - 2022
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Målet med prosjektet er å lære om kjøkkensjefers holdinger til oppdrettstorsk fra Norge.
GutFeedingNow
I GutFeedingNow studerer vi helsemessige effekter av nye plantebaserte ingredienser og produkter basert på norske råvarer, med fokus på proteinfordøyelse og effekter på tarmflora og tarmhelse.
2021 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA)
Chicken-Health
I prosjektet «Chicken-Health» skal vi undersøke de molekylære mekanismene som er avgjørende for at noen kyllinger utvikler sykdommen Wooden Breast.
Norges forskningsråd
SpotMap
Hovedmålet er å kartlegge forekomsten av mørke flekker i laksefilet fra norsk lakseoppdrett. I tillegg til generell kartlegging vil omsøkt prosjekt ha som delmål å kartlegge forekomsten i forhold til hvor (geografi) og hvordan (teknologi) laksen blir produsert.
2021 - 2026
FHF
Taco Algae
I dette prosjektet arbeider vi med en total sirkulær-økonomisk tilnærming for å evaluere potensialet til to forskjellige arter røde makroalger, Furcellaria lumbricalis og Schizymenia jonssonii.
2021 - 2024
Blue Bio Cofund via NFR
EcoeFISHent
Målet med dette prosjektet er å få til en mer bærekraftig utnyttelse av marint restråstoff i nordvest-Italia gjennom samarbeid mellom fiskeri- og landbruksaktører i regionen.
EU - Horisont 2020
HybridFoods
I prosjektet skal vi utvikle nye, bærekraftige og næringsrike hybride kjøttanalogprodukter basert på ekstruderingsteknologi der vi kombinerer planteproteiner med restråstoff fra fiskeri- og kyllingindustri, tang, mikroalger og insektlarver.
Norges Forskningsråd
Norskin
Fiskeskjell inneholder kollagen. Nofima skal finne ut om skjellene kan benyttes til produksjon av fiskegelatin som skal brukes videre i bioplast.
2021 - 2021
MABIT
Oppdrettstorsk
I dette prosjektet undersøkte vi potensialet til oppdrettstorsk i restaurantmarkedet. Vi lot erfarne kokker teste fisken, dokumenterer produksjonskostnader og svinn, og sammenlignet kvaliteten på oppdrettstorsk og villtorsk.
I dette prosjektet undersøkte vi egenskaper ved kvaliteten til pukkellaks.
RAS 4.0
Hovedmålet til RAS 4.0 er å forbedre fiskevelferd og effektivitet i resirkulerende akvakultursystemer (RAS). Det skal vi gjøre ved å måle fiskebiologi, vannkvalitet og ytelse ved hjelp av avanserte sanntids-sensorer, og deretter bruke målingene til å optimalisere fôring, vannkvalitet og energiforbruk.
TailoTides
Hovedmålet i prosjektet er å utvikle en ny kombinasjon av enzymatisk hydrolyse, separasjonsteknologier og sensorteknologier, som gjør det mulig å skreddersy og kontrollere bioaktive peptider basert på reststoff fra fjørfe og raudåte.
Målet med prosjektet er å kartlegge hvilke virkestoffer i silderogn som har helende effekter på mild-til-moderat psoriasis.
2021 - 2023
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 248 prosjekter. Viser side 2 av 14