322 Prosjekter funnet
SIS Fordøyelighet
Hva er det som gjør at proteiner fra nye fôrråvarer ikke tas opp i laksen i samme grad som proteiner fra mer tradisjonelle råvarer? Kan det skyldes prosessbetingelsene? I dette prosjektet skal vi finne svar, og utvikle metoder og analyser som forklarer sammenhengen mellom prosess og proteinfordøyelighet.
Tidsrom
2025 - 2027
Finansiert av
Nofima
SIS DILEMMAER
I denne strategiske instituttsatsingen skal vi undersøke og øke kunnskapen om dilemmaer som kan oppstå mellom de tre bærekraftsdimensjonene - økonomi, miljø og sosiale forhold - ved utnyttelsen av våre ville fiskebestander.
SIS Next-Level-Welfare
Det strategiske forskningsprosjektet SIS Next-Level-Welfare tar sikte på å fremme akvakultur gjennom digital innovasjon ved å utvikle en robust ML- og IT-infrastruktur, diversifisere digitale verktøyapplikasjoner, foredle atferdsanalysemodeller, gjennomføre en SWOT-analyse og spre kunnskap gjennom publikasjoner og retningslinjer.
AI-SHeFMan
I dette prosjektet er visjonen å gjøre det lettere for yngre forbrukere å ta sunnere matvalg fra mer bærekraftige matkilder.
Norges Forskningsråd
FermGrønt
I dette prosjektet skal vi kartlegge muligheter og barrierer for utvidelse og suksess i marked for norske fermenterte grønnsaker.
2025 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri, prosjektet er et forprosjekt med referanse: 2024/72909, Agros 279625
Akvatiske matsystemer
I dette prosjektet kartlegger vi utfordringer og muligheter for å øke konsumet av akvatisk mat i Norden. Vi undersøker rollen til akvatiske matsystemer i forhold til matsikkerhet og beredskap, og kartlegger utslipp av klimagasser i ulike deler av verdikjedene i disse matsystemene.
2024 - 2026
Nordisk ministerråd
ÅRSAK
I prosjektet kartlegger vi årsaker til avslag på lokalitetssøknader, og i hvilken grad manglende kunnskap har spilt en rolle for avslagene. Vi anbefaler også tema for ny forskning.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
VaxiCod
Torskeoppdrett er i ferd med å gjøre comeback og trenger støtte for å forbedre motstandsdyktighet mot sykdommer.
MABIT
Kyllingmel til laks
Målet med dette prosjektet er å legge til rette for økt utnyttelse av kyllingrestprodukter i fôr til laks.
2024 - 2027
Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfinansiering (FHF)
Fish2Bio
I dette prosjektet utforsker vi hvordan vi kan bruke enzymatisk hydrolyse til å utvinne verdifulle ressurser, som proteiner og olje, fra laks som dør i oppdrett. Vi undersøker også mulige bruksområder for disse ressursene.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
OSL
Ved å forebygge harskning vil vi bedre og sikre kvaliteten og holdbarheten til norsk lakseolje. Prosjektet "Oksidativ stabil lakseolje vil dermed bidra til økt verdiskaping og bedre utnyttelse av for restråstoff fra lakseindustrien.
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BLUSH-Laks
Utvikle ny kunnskap og løsninger for å bidra til effektiv, bærekraftig og lønnsom utnyttelse av pukkellaks.
Industrien ønsker en dreining fra dagens produksjon av uraffinerte råoljer til husdyr- og kjæledyrfôr, mot mer produksjon av lønnsomme lakseoljer av høy kvalitet for humant konsum.
BioProtect
Prosjektet BioProtect skal samutvikle og demonstrere økosystembaserte løsninger for å bevare og restaurere marin biodiversitet i hav- og kystområder.
2024 - 2028
Horisont Europa (EU)
VALORISH
Hovedmålet med prosjektet VALORISH er å optimalisere utnyttelsen av restråstoff fra fisk til produkter innen mat, nutraceuticals og kosttilskudd ved hjelp av datadrevet teknologi. Prosjektet tar sikte på å utvikle og skalere opp metoder og enzymer basert på KI-teknologi og databaser, for å maksimere utnyttelsen av sidestrømmer og restråstoff fra fiskeindustrien.
VeriFish
Sjømat er en sunn og bærekraftig proteinkilde. Likevel kan det være utfordrende for forbrukere å navigere i kompleksiteten av hva som er bærekraftig mat. Horisont Europa-prosjektet VeriFish har som mål å gjøre det enklere for forbrukere å ta bevisste valg for et mer bærekraftig kosthold.
Gene2Bread
Dette prosjektet har som mål å løfte selvforsyningen av norsk mathvete ved å øke kunnskapen for å forbedre kvaliteten og øke utnyttelsen. Tilstrekkelig proteininnhold og stabil kvalitet mellom sesonger og innen en sesong er forutsetninger for å øke andelen norsk mathvete.
FFL/JA
EpiBrood
Prosjektet EpiBrood vil undersøke om ulike oppdrettsmiljøer og kjønnsmodningsmetoder som brukes av avls og produksjonsbedrifter i Norge har signifikant intergenerasjonell (foreldre-avkom) påvirkning på fenotypen (f.eks. vekst) til avkom, om epigenetisk programmering er involvert og om epigenetisk programmering er involvert og hvilke forebygginger og behandlinger som kan dempe slike effekter.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 322 prosjekter. Viser side 2 av 18