314 Prosjekter funnet
VaxiCod
Torskeoppdrett er i ferd med å gjøre comeback og trenger støtte for å forbedre motstandsdyktighet mot sykdommer.
Tidsrom
2024 - 2026
Finansiert av
MABIT
Kyllingmel til laks
Målet med dette prosjektet er å legge til rette for økt utnyttelse av kyllingrestprodukter i fôr til laks.
2024 - 2027
Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfinansiering (FHF)
Fish2Bio
I dette prosjektet utforsker vi hvordan vi kan bruke enzymatisk hydrolyse til å utvinne verdifulle ressurser, som proteiner og olje, fra laks som dør i oppdrett. Vi undersøker også mulige bruksområder for disse ressursene.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
OSL
Ved å forebygge harskning vil vi bedre og sikre kvaliteten og holdbarheten til norsk lakseolje. Prosjektet "Oksidativ stabil lakseolje vil dermed bidra til økt verdiskaping og bedre utnyttelse av for restråstoff fra lakseindustrien.
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BLUSH-Laks
Utvikle ny kunnskap og løsninger for å bidra til effektiv, bærekraftig og lønnsom utnyttelse av pukkellaks.
Industrien ønsker en dreining fra dagens produksjon av uraffinerte råoljer til husdyr- og kjæledyrfôr, mot mer produksjon av lønnsomme lakseoljer av høy kvalitet for humant konsum.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BioProtect
Prosjektet BioProtect skal samutvikle og demonstrere økosystembaserte løsninger for å bevare og restaurere marin biodiversitet i hav- og kystområder.
2024 - 2028
Horisont Europa (EU)
VALORISH
Hovedmålet med prosjektet VALORISH er å optimalisere utnyttelsen av restråstoff fra fisk til produkter innen mat, nutraceuticals og kosttilskudd ved hjelp av datadrevet teknologi. Prosjektet tar sikte på å utvikle og skalere opp metoder og enzymer basert på KI-teknologi og databaser, for å maksimere utnyttelsen av sidestrømmer og restråstoff fra fiskeindustrien.
VeriFish
Sjømat er en sunn og bærekraftig proteinkilde. Likevel kan det være utfordrende for forbrukere å navigere i kompleksiteten av hva som er bærekraftig mat. Horisont Europa-prosjektet VeriFish har som mål å gjøre det enklere for forbrukere å ta bevisste valg for et mer bærekraftig kosthold.
Gene2Bread
Dette prosjektet har som mål å løfte selvforsyningen av norsk mathvete ved å øke kunnskapen for å forbedre kvaliteten og øke utnyttelsen. Tilstrekkelig proteininnhold og stabil kvalitet mellom sesonger og innen en sesong er forutsetninger for å øke andelen norsk mathvete.
FFL/JA
EpiBrood
Prosjektet EpiBrood vil undersøke om ulike oppdrettsmiljøer og kjønnsmodningsmetoder som brukes av avls og produksjonsbedrifter i Norge har signifikant intergenerasjonell (foreldre-avkom) påvirkning på fenotypen (f.eks. vekst) til avkom, om epigenetisk programmering er involvert og om epigenetisk programmering er involvert og hvilke forebygginger og behandlinger som kan dempe slike effekter.
MetoMilo
I MetoMilo utvikles metoder for å vurdere hvordan ulike påvirkninger bidrar til miljøtilstanden i sjøområder langs kysten.
ValueSøl
Målet til ValueSøl-prosjektet er å forbedre effektiviteten til spireplanteproduksjon av søl (Palmaria palmata), å fremme produksjonen av søl med et lavt karbonavtrykk til menneskelig konsum, og å evaluere om dyrking av søl kan redusere de negative effektene av miljøutslipp fra akvakultur.
Regionale forskningsfond ARKTIS (RFF)
Norskekysten har store områder der kråkeboller har beitet ned tareskogen på havbunnen. I dette prosjektet vil kråkeboller bli fjernet fra slike områder på havbunnen i Nord-Norge for å undersøke hvordan tareskogen gjenopprettes, og for å identifisere optimal bruk av kråkebollene som utvinnes fra havbunnen.
Re3-Plast
Re3-Plast skal utvikle nye bærekraftige løsninger for matemballasje som reduserer plastforbruket, øker gjenbruk og gjenvinning, og muliggjør bruk av resirkulert plast i ny matemballasje. Prosjektet vil bidra til grønn omstilling i emballasjeindustrien og møte kommende EU-krav.
Norges forskningsråd, Innovasjon Norge, SIVA og egenfinansiering fra industripartnerne. Prosjektets totale budsjett er 89 millioner hvorav 67 millioner er finansiert av det offentlige.
I dette prosjektet utforskes mulighetene for en betydelig reduksjon av energiforbruk og CO2‐fotavtrykk under fremstilling av fiskemel ved bruk av ny tørketeknologi.
Nofima er blant de fremste i Norge på forskning innenfor fôr – spesielt til oppdrettsfisk. For å styrke oss ytterligere innenfor dette området har vi i 2024 satt av interne midler til å jobbe på tvers av avdelinger og geografi.
2024 - 2024
Nofima
CRC-3p
Målet med prosjektet CRC-3p er å undersøke det kreftfremkallende potensialet til rødt kjøtt og plantebaserte kjøttalternativer for å avsløre betydningen av proteinkilde og graden av prosessering (ubearbeidet, bearbeidet, ultrabehandlet) på utviklingen av tykktarmskreft (CRC). I tillegg har CRC-3p som mål å belyse hvordan kostholdsmønstre kan påvirke det kreftfremkallende potensialet til ulike bearbeidede matvarer.
2023 - 2027
Norges Forskningsråd - Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv (KSPSAMARBEID23)
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 2 av 18