316 Prosjekter funnet
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
Tidsrom
2017 - 2021
Finansiert av
Norges forskningsråd
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
2017 - 2019
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Spectec
Med denne satsingen ønsker vi å samordne, videreutvikle og profilere Nofimas kompetanse innen hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering.
2017 - 2022
Nofima
OptiHealth
Målet med OptiHealth var å skaffe vitenskapelig dokumentasjon om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som sikrer laksens vekst og helse under utfordrende miljøforhold i sjøvannsfasen.
2017 - 2020
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering|Norges forskningsråd
Planpraksis i sjø
Prosjektet har som mål å kartlegge praksis i kommuner og regioner hva angår planlegging av kystarealer, og på bakgrunn av dette identifisere kriterier som virker inn på både tidsbruken og kvaliteten i planarbeidet.
2017 - 2017
KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Hvordan påvirker valutaendringer prestasjon og konkurranseposisjon i norsk sjømatnæring? Dette prosjektet finner svar.
SUREAQUA
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
Nordforsk
SunnMat
Målet med dette strategiske forskningsprogrammet var å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
FoodSMaCK
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK-programmet adresserer disse behovene.
PROGRESS
PROGRESS er et strategisk instituttprosjekt som vil øke vår forståelse av hvordan epigenetisk programmering kan bidra til å skape en robust oppdrettslaks.
Fresk
Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.
InnoFood
Hovedmålet med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.
FoodMicro-Pack
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for redusert mikrobiologisk smitte av råvarer og produkt, forbedret styring og kontroll, og optimal emballering.
BALANCE
I BALANCE vil vi øke den grunnleggende forståelsen av hvordan næringsstoffer i fôret, i samspill med genetisk bakgrunn, påvirker forekomst av metabolsk induserte helse og kvalitetsproblemer i atlantisk laks.
FeedMod
I prosjektet utviklet vi metoder og modeller for å studere funksjonelle fôrkomponenter gjennom fordøyelsessystemet til laks, og mikrobiotaens rolle i tarm og barrierevev.
BlueShell
I prosjektet brukte vi biprodukter fra skalldyr i utviklingen av verdifulle produkter ved hydrolyse eller fermentering. Deretter undersøkte vi biologiske aktiviteter og gjorde markedsundersøkelser med produktene. Flere potensielle kommersielle retninger er identifisert, som ernæring, mattrygghet og plantehelse.
EU - ERA-Net
FutureFish
Hovedmålet for prosjektet er å undersøke genetisk robusthet hos atlantisk laks ved å redusere termisk sensitivitet i vekst og overlevelse, samt motstand mot og toleranse for lakselus i henhold til termisk stress.
Målet med dette prosjektet er å undersøke om inntaket av nordatlantisk fiskeolje rik på ketolinsyre medfører økt produksjon av EPA og DHA fra planteomega-3 fettsyrer i mus og laks og dermed gir en helsegevinst.
2017 - 2018
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 316 prosjekter. Viser side 13 av 18