274 Prosjekter funnet
Arktisk mat
Målet med «Arktisk mat»-prosjektet var å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk. Det overordnede målet er å bidra til økonomisk utvikling i arktiske samfunn.
Tidsrom
2015 - 2019
Finansiert av
Nordisk ministerråd|Utenriksdepartementet
SnøRest
Prosjektet tar for seg utnyttelse av restråstoff for å sikre et bærekraftig snøkrabbefiske i Barentshavet.
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
JuicyFish
I dette prosjektet jobber vi for at fiskeprodukter skal holde seg enda saftigere ved at de slipper mindre væske både i produksjonen og i emballasjen.
2015 - 2018
Robotvasking
Prosjektet gikk ut på å lage roboter som kan vaske maskiner som brukes i fiskeforedling og fiskeslakterier.
Norges forskningsråd
Målet med prosjektet er å utvikle nye smarte løsninger for å overvåke transporten av sjømat fra det øyeblikket den er fanget inntil den er servert ved middagsbordet.
NPA - The Northern Periphery and Arctic Programme
CtrlAQUA
CtrlAQUA var et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skulle legge grunnlag for utviklingen av fremtidens lukkede oppdrettskonsepter. Senteret ble formelt avsluttet 31. mars 2023, men forskningen og utviklingen lever videre.
2015 - 2023
Nordisk makrell
I prosjektet undersøkte vi sesongvariasjoner hos makrell gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
Nordic Innovation
ProMack
Hvilke faktorer spiller inn for kvaliteten på makrellfileten? Det var fokus for dette prosjektet.
2015 - 2017
RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
Sjømatkvalitet
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
Nofima
PrimeFish
Det overordnede målet med PrimeFish var å forbedre den økonomiske bærekraften til den europeiske fiskeri- og akvakultursektoren.
EU - Horisont 2020
Både folk og fisk har behov for de lange marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA for å bevare god helse. Det vi får gjennom fiskeoljen som stammer fra villfisk er ikke lenger nok til å dekke behovene, og det trengs flere kilder til marint omega-3. Noe omega-3 brukes til tran og kapsler, noe til dyrefôr, og en stor andel til oppdrettsfisk.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Vi trenger mer kunnskap om risiko for kontaminering med virus på de ulike ledd i kjeden fra jord til bord for norske bær. Dette prosjektet har som mål å øke denne kunnskapen.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
REforReM
Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.
GRØNTiKJØTT
Den overordnede idéen for «GRØNTiKJØTT» er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel (opp til 49 %) grønnsaker.
Prosjektets formål er å utvikle instrumenter som kan bestemme kvaliteten på fersk fisk, både villfisk og oppdrettsfisk.
2014 - 2016
Ovoshine
Egg er en viktig proteinkilde. Målet med OVOSHINE er å utvikle et billig, sikkert og raskt UV-belysningssystem som kombineres med varm luft for å sterilisere egg.
2014 - 2017
EU - 7. rammeprogram
SUNNIVA
I dette prosjektet tar vi utgangspunkt i matvarekjeden for tomater og brassica (kål, blomkål og brokkoli). Målet er at forbrukerne skal få bedre tilgang til trygg, sunn og praktisk mat gjennom å utvikle nye teknikker for prosessering, og å øke utnyttelsen av råmateriale og biprodukter.
EU - ERA-Net
CATCH
Målet med dette store prosjektet var å fange den maksimale verdien av torskeprodukter basert på levendelagring.
2014 - 2018
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 274 prosjekter. Viser side 13 av 16