285 Prosjekter funnet
Peptek
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og -kunnskap kan restråstoff bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon.
Tidsrom
2016 - 2022
Finansiert av
Nofima
Økt verdiskaping i oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av rogn til konsum og matfisk.
2016 - 2021
Svanøy Havbruk AS
KålSmak
Hovedmålene for dette forskningsprosjektet, der hele verdikjeden er med, er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
2016 - 2020
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Biofresh
Målet var å produsere friske, sunne norske veksthusgrønnsaker av høy kvalitet året rundt uten fossil energi, kjemisk plantevern og utslipp av avfall.
2016 - 2019
Norges forskningsråd
SmartSensor
Hovedmålet i SmartSensor er å utvikle måleinstrument som kan brukes til on-line målinger på matvarer. Teknologien i instrumentet vil være basert på NIR-spektroskopi. Instrumentet skal kunne måle kvalitetsegenskaper som ingen av dagens instrumenter klarer å måle.
I prosjektet Micro MBT utviklet vi prosesser for å utnytte restråstoff bedre, og undersøkte hvordan de nye prosessene påvirker bakteriestammer og ulike egenskaper i råstoffet.
EU - ERA-Net
QuantEscape2
Dette prosjektet tallfester økologiske konsekvenser av genetisk innblanding av rømt oppdrettslaks på villaks, og undersøker genetiske endringer hos vill Atlantisk laks.
2016 - 2018
Fishwell
Hvordan vurdere og dokumentere fiskevelferden til oppdrettslaks og -ørret? I dette prosjektet har vi oppsummert kunnskapen og laget håndbøker om temaet.
2015 - 2020
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
RENSVEL
Med økende bruk av rensefisk, særlig villfanget bergnebb og oppdrettet berggylt og rognkjeks, er det behov for grunnleggende kunnskap om stress og velferd hos disse artene.
2015 - 2019
AQUAEXCEL2020
Den overordnede målsettingen med AQUAEXCEL2020 er å integrere de fremste forskningsfasiliteter innen akvakultur i Europa. Prosjektet skal etablere en lett tilgjengelig tilgang på ressurser og service av høy kvalitet, basert på behov innen akvakultur, og slik stimulere til fremragende forskning og bærekraftig innovasjon til både offentlig og privat sektor.
EU - Horisont 2020
CrabMarket
Hvilke markedsmuligheter finnes for levende snøkrabbe og kongekrabbe? Dette prosjektet handlet om industriell markedsføring.
2015 - 2018
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
Arktisk mat
Målet med «Arktisk mat»-prosjektet var å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk. Det overordnede målet er å bidra til økonomisk utvikling i arktiske samfunn.
Nordisk ministerråd|Utenriksdepartementet
SnøRest
Prosjektet tar for seg utnyttelse av restråstoff for å sikre et bærekraftig snøkrabbefiske i Barentshavet.
JuicyFish
I dette prosjektet jobber vi for at fiskeprodukter skal holde seg enda saftigere ved at de slipper mindre væske både i produksjonen og i emballasjen.
Robotvasking
Prosjektet gikk ut på å lage roboter som kan vaske maskiner som brukes i fiskeforedling og fiskeslakterier.
Målet med prosjektet er å utvikle nye smarte løsninger for å overvåke transporten av sjømat fra det øyeblikket den er fanget inntil den er servert ved middagsbordet.
NPA - The Northern Periphery and Arctic Programme
CtrlAQUA
CtrlAQUA var et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skulle legge grunnlag for utviklingen av fremtidens lukkede oppdrettskonsepter. Senteret ble formelt avsluttet 31. mars 2023, men forskningen og utviklingen lever videre.
2015 - 2023
Nordisk makrell
I prosjektet undersøkte vi sesongvariasjoner hos makrell gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
Nordic Innovation
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 285 prosjekter. Viser side 13 av 16