322 Prosjekter funnet
SafeConsume
SafeConsume var et stort europeisk prosjekt med mål å hjelpe europeiske forbrukere med å unngå matbåren sykdom.
Tidsrom
2017 - 2022
Finansiert av
EU - Horisont 2020
MedAID
Prosjektet tar for seg viktige faktorer for å forbedre oppdrett i Middelhavet, spesielt for havbrasmer og havabbor. Nofima er involvert i forskningen på genetikk og avl.
2017 - 2021
SnowMap
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
2017 - 2020
Norges forskningsråd
OPTIMAT
Næringsmiddelbedrifter ønsker bedre kontroll på prosessene sine for å oppnå god utnyttelse av råvarer og en jevn og riktig produktkvalitet. OPTIMAT vil bruke Big Data Analytics til å avdekke hittil ukjente sammenhenger mellom råvarekvalitet, prosessering og kvalitet på sluttproduktet.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Matlyst
Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en kartlegging av de ulike næringsstoffer i relevante produkter eller prototyper.
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
2017 - 2019
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Spectec
Med denne satsingen ønsker vi å samordne, videreutvikle og profilere Nofimas kompetanse innen hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering.
Nofima
OptiHealth
Målet med OptiHealth var å skaffe vitenskapelig dokumentasjon om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som sikrer laksens vekst og helse under utfordrende miljøforhold i sjøvannsfasen.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering|Norges forskningsråd
Planpraksis i sjø
Prosjektet har som mål å kartlegge praksis i kommuner og regioner hva angår planlegging av kystarealer, og på bakgrunn av dette identifisere kriterier som virker inn på både tidsbruken og kvaliteten i planarbeidet.
2017 - 2017
KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
Hvordan påvirker valutaendringer prestasjon og konkurranseposisjon i norsk sjømatnæring? Dette prosjektet finner svar.
SUREAQUA
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
Nordforsk
SunnMat
Målet med dette strategiske forskningsprogrammet var å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
FoodSMaCK
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK-programmet adresserer disse behovene.
PROGRESS
PROGRESS er et strategisk instituttprosjekt som vil øke vår forståelse av hvordan epigenetisk programmering kan bidra til å skape en robust oppdrettslaks.
Fresk
Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.
InnoFood
Hovedmålet med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 322 prosjekter. Viser side 13 av 18