316 Prosjekter funnet
PERAGILL
Dette prosjektet vil undersøke hvordan peredikksyre (PAA) fungerer som en alternativ strategi for å behandle amøbegjellesykdom (AGD), et alvorlig problem i lakseoppdrett.
Tidsrom
2018 - 2021
Finansiert av
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Whitefish
Norske fabrikktrålere innen hvitfisksektoren genererer store mengder restråstoff. Kun en mindre andel anvendes grunnet mangel på økonomiske insentiver og anvendelig teknologi ombord i båtene. Restråstoffet fra prosessering av hvitfisk har næringsmiddelkvalitet og stort potensiale for verdiskapning gjennom utvikling av nye næringsmiddelprodukter.
2018 - 2023
Norges forskningsråd: MARINFORSK-Marine ressurser og miljø
VegMeatCRC
I dette prosjektet undersøker vi om norske grønnsaks-ingredienser i kjøttpølser kan bidra til å redusere risikoen for tarmkreft.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
VårMat
Vi jobber for at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
Nofima
Predictive
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
2018 - 2020
Norges forskningsråd
FarmWELL
Helsen og velferden til oppdrettede og villfangede akvatiske dyr blir stadig viktigere for dagens og fremtidens akvakultur. Vi må forbedre vår forståelse av dyrenes helse- og velferdsstatus for å styrke mestringsevnen og robustheten til både dyrene og næringen.
Hovedmålet med dette prosjektet er å undersøke ikke-tariffære handelshindringer norske sjømateksportører som står overfor ved eksport til ulike markeder.
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
SocSus
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
2017 - 2019
Havbruk 2030
Prosjektet utredet og analyserte relevante forvaltningsmodeller for havbruk i fremtiden.
2017 - 2020
EU-China-Safe
Prosjektet tok opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.
2017 - 2021
EU - Horisont 2020
HydroProt
Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling. Produktene skal ha gode ernæringsmessige, sensoriske og/eller biologiske kvaliteter og bli viktige ingredienser for innovative og målrettede matprodukter.
FarFish
I prosjektet bidro vi til å forbedre EUs fiskerier utenfor egne farvann gjennom å utvikle gode forvaltningsplaner og verktøy.
SafeConsume
SafeConsume var et stort europeisk prosjekt med mål å hjelpe europeiske forbrukere med å unngå matbåren sykdom.
2017 - 2022
MedAID
Prosjektet tar for seg viktige faktorer for å forbedre oppdrett i Middelhavet, spesielt for havbrasmer og havabbor. Nofima er involvert i forskningen på genetikk og avl.
SnowMap
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
OPTIMAT
Næringsmiddelbedrifter ønsker bedre kontroll på prosessene sine for å oppnå god utnyttelse av råvarer og en jevn og riktig produktkvalitet. OPTIMAT vil bruke Big Data Analytics til å avdekke hittil ukjente sammenhenger mellom råvarekvalitet, prosessering og kvalitet på sluttproduktet.
Matlyst
Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en kartlegging av de ulike næringsstoffer i relevante produkter eller prototyper.
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 316 prosjekter. Viser side 12 av 18