314 Prosjekter funnet
VegMeatCRC
I dette prosjektet undersøker vi om norske grønnsaks-ingredienser i kjøttpølser kan bidra til å redusere risikoen for tarmkreft.
Tidsrom
2018 - 2021
Finansiert av
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
VårMat
Vi jobber for at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
Nofima
Predictive
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
2018 - 2020
Norges forskningsråd
FarmWELL
Helsen og velferden til oppdrettede og villfangede akvatiske dyr blir stadig viktigere for dagens og fremtidens akvakultur. Vi må forbedre vår forståelse av dyrenes helse- og velferdsstatus for å styrke mestringsevnen og robustheten til både dyrene og næringen.
Hovedmålet med dette prosjektet er å undersøke ikke-tariffære handelshindringer norske sjømateksportører som står overfor ved eksport til ulike markeder.
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
SocSus
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
2017 - 2019
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Havbruk 2030
Prosjektet utredet og analyserte relevante forvaltningsmodeller for havbruk i fremtiden.
2017 - 2020
EU-China-Safe
Prosjektet tok opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.
2017 - 2021
EU - Horisont 2020
HydroProt
Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling. Produktene skal ha gode ernæringsmessige, sensoriske og/eller biologiske kvaliteter og bli viktige ingredienser for innovative og målrettede matprodukter.
FarFish
I prosjektet bidro vi til å forbedre EUs fiskerier utenfor egne farvann gjennom å utvikle gode forvaltningsplaner og verktøy.
SafeConsume
SafeConsume var et stort europeisk prosjekt med mål å hjelpe europeiske forbrukere med å unngå matbåren sykdom.
2017 - 2022
MedAID
Prosjektet tar for seg viktige faktorer for å forbedre oppdrett i Middelhavet, spesielt for havbrasmer og havabbor. Nofima er involvert i forskningen på genetikk og avl.
SnowMap
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
OPTIMAT
Næringsmiddelbedrifter ønsker bedre kontroll på prosessene sine for å oppnå god utnyttelse av råvarer og en jevn og riktig produktkvalitet. OPTIMAT vil bruke Big Data Analytics til å avdekke hittil ukjente sammenhenger mellom råvarekvalitet, prosessering og kvalitet på sluttproduktet.
Matlyst
Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en kartlegging av de ulike næringsstoffer i relevante produkter eller prototyper.
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 12 av 18