290 Prosjekter funnet
Notably
I Notably vil vi utvikle en ny teknologisk løsning der prosesseringen av restråstoff fra torsk og kylling skjer i flere ulike trinn, slik at komponentene som kan utvinnes fra restråstoffet mer verdifulle enn de er i dag.
Tidsrom
2018 - 2022
Finansiert av
Norges forskningsråd
Havline
Verdens største flytende slakteri kan hente laks direkte fra norske laksemerder, og slakte den mens den fraktes til land i Danmark. Forskerne skal undersøke blant annet effekter på dyrevelferd, kvalitet og mattrygghet.
2018 - 2020
RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
OPTIEgg
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare i matindustrien, og hvilken betydning egg og eggeprodukter kan ha for folkehelsa.
2018 - 2021
KVASS
Formålet med prosjektet var å utvikle et kommersielt produkt som kunne vurdere kvalitet på rund hvitfisk i sanntid i industriell hastighet.
2018 - 2019
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
AQUABIOPRO-FIT
AQUABIOPRO-FIT jobbet med å finne nye metoder for å oppkonsentrere restråstoff fra blant annet pelagisk fisk, oppdrettslaks, ørret, havabbor og havbrasme, og undersøkte helsemessige effekter av disse.
EU - Horisont 2020
iNOBox
Vi undersøker ulike sider ved seks nyskapende teknologier for matprosessering, og gjør dokumentasjonen tilgjengelig på nett – alt for å bidra til tryggere, sunnere og mer bærekraftig matproduksjon.
GrowPro
I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.
InProVe
Prosjektet hadde som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
EU - ERA-Net
Qualidiff
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
Edulia
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
PERAGILL
Dette prosjektet vil undersøke hvordan peredikksyre (PAA) fungerer som en alternativ strategi for å behandle amøbegjellesykdom (AGD), et alvorlig problem i lakseoppdrett.
Whitefish
Norske fabrikktrålere innen hvitfisksektoren genererer store mengder restråstoff. Kun en mindre andel anvendes grunnet mangel på økonomiske insentiver og anvendelig teknologi ombord i båtene. Restråstoffet fra prosessering av hvitfisk har næringsmiddelkvalitet og stort potensiale for verdiskapning gjennom utvikling av nye næringsmiddelprodukter.
2018 - 2023
Norges forskningsråd: MARINFORSK-Marine ressurser og miljø
VegMeatCRC
I dette prosjektet undersøker vi om norske grønnsaks-ingredienser i kjøttpølser kan bidra til å redusere risikoen for tarmkreft.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
VårMat
Vi jobber for at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
Nofima
Predictive
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
FarmWELL
Helsen og velferden til oppdrettede og villfangede akvatiske dyr blir stadig viktigere for dagens og fremtidens akvakultur. Vi må forbedre vår forståelse av dyrenes helse- og velferdsstatus for å styrke mestringsevnen og robustheten til både dyrene og næringen.
Hovedmålet med dette prosjektet er å undersøke ikke-tariffære handelshindringer norske sjømateksportører som står overfor ved eksport til ulike markeder.
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
SocSus
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
2017 - 2019
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 290 prosjekter. Viser side 10 av 17