Kompetansenettverk lokalmat
Lokalmatprodusenter kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping. Fem Kompetansenettverk dekker hele Norge, og utarbeider tilbud om kurs, seminarer, nettverk, studieturer, hospitering og besøkordning som er tilpasset bedriftenes behov.
Vi tilbyr lokalmatprodusenter verdifull bistand innen:
- Produkt- og prosessutvikling
- Testproduksjon
- HACCP, holdbarhet og hygiene
- Regelverkskrav og kundekrav
- Markedsføring og merkevarebygging
- Distribusjon og priskalkulasjon
- Bedriftsutvikling og strategier
Prøveproduksjon og kurs
Gjennom kompetansenettverket kan du få tilgang til Nofimas matverksteder på Ås. Disse er en arena for forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning. Vi har et velutstyrt fullskala bakeri, en komplett kjøtthall, en pakkehall der du kan få hjelp i valget av emballasje og en prosesshall for vegetabiler (frukt, bær og grønnsaker).
Det er muligheter for tverrfaglig samarbeid mellom alle disse prosesshallene, og dermed muligheter for å arbeide med sammensatte produkter som består av flere typer råvarer.
Hvilket fylke du bor i avgjør hvilket Kompetansenav du tilhører og som det er mest naturlig å ta kontakt med. Tilbudene er imidlertid tilgjengelig for alle uavhengig av hvor du holder til.
Målgruppe
Målgruppen for Kompetansenettverket er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.
I tillegg til det matfaglige tilbudet hos kompetansenavene kan man få hjelp til å løse markedsutfordringer gjennom Matmerk sitt tilbud innen markedstjenester.
Besøksordningen
Gjennom Besøksordningen kan du få tilbud om et gratis besøk av en aktuell rådgiver inn i din egen virksomhet. Det kan være en person fra et matfaglig miljø eller annet basert på det behovet du måtte ha.
I løpet av besøket kan det utføres noe konkret arbeid i tillegg til rådgivning og en enkel analyse for å kartlegge dagens situasjon, potensialet og behov. Rådgiveren skal også kunne vise vei til andre kompetansemiljøer og mulige offentlige virkemidler basert på ditt behov.
De fem Kompetansenavene
Nofima er ansvarlig for Navet i Øst-Norge (Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken)
Adresse: Postboks 210, Osloveien 1, 1431 Ås
Kontakt: Stine Alm Hersleth, tlf. 64 97 03 20 stine.alm.hersleth@nofima.no
Facebook-side
Nofima er ansvarlig for Navet i Sør-Norge (Agder og Rogaland)
Adresse: Postboks 8034, 4068 Stavanger
Kontakt: Aase Vorre Skuland tlf. 51 84 46 00 aase.vorre.skuland@nofima.no
Facebook-side
Nibio er ansvarlig for Navet i Nord-Norge (Nordland og Troms og Finnmark)
Adresse: Postboks 2284, 9269 Tromsø
Kontakt: Frøydis Gillund, tlf. 948 62 225 froydis.gillund@nibio.no
Nettside: https://www.nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord?locationfilter=true
Mære Landbruksskole er ansvarlig for Navet i Midt-Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal)
Adresse: 7710 Sparbu
Kontakt: Beth Tronstad, tlf 97595332 E-post: bjotro@trondelagfylket.no
Nettside: www.maere.no
Sogn Jord og Hagebruksskule er ansvarlig for Navet i Vest-Norge (Vestland)
Adresse: 5745 Aurland
Kontakt: Aud Slettehaug, tlf. 47 37 57 39 aud.slettehaug@sfj.no
Nettside: www.kompetansenavet.no
Øvrige kontakter
Stiftelsen Norsk Mat sin kontaktperson er Petter Bjørgan, e-post: petter.bjorgan@matmerk.no
Nettside: www.matmerk.no