Måltidets hus

I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.
Forsøkshallene og laboratoriene i Måltidets Hus har totalt et areal på rundt 1000 m2. Arealet er delt opp i forskjellige soner. Det er i utformingen av lokalene lagt stor vekt fleksible løsninger samt høy hygienisk standard.
I tilknytning til Nofimas forsøkshaller er det et eget renrom hvor det kan kjøres forsøk som krever spesielt høy hygienisk standard.
Lokalene er delt inn slik:
Fiskehall
I fiskehallen finnes det utstyr for mottak og forbehandling av fisk. I tilknytning til området finnes to store kjølerom for oppbevaring av hhv ubehandlet og delvis prosessert fisk (for eksempel salting, marinering). I tilknytning til fiskehallen finnes det utstyr for røyking av produkter, samt gode muligheter for kjølt oppbevaring av råstoff.
Forsøkshall
I forsøkshallen finnes et stort produksjonskjøkken. I tillegg er det områder tilrettelagt for installasjon av forskjellig type prosessutstyr. Dette kan være utstyr som finnes i MH eller utstyr som hentes inn fra samarbeidspartnere.
Vi har også utstyr for høytrykksprosessering.
Pakkehall
I pakkehallen finnes det tilgjengelig utstyr for emballering av næringsmidler – alt fra utstyr for lukking av metallemballasje til forkjellig typer utstyr for pakking i modifisert atmosfære.
Autoklavrom/varmebehandling
I autoklavrommet er det oppmontert to autoklaver, basert på to forskjellige teknologier.
Laboratorier
I Måltidets Hus er det laboratorier utstyrt for mikrobiologiske, fysiske og kjemiske analyser knyttet til næringsmidler. I tillegg finnes det sensorisk laboratorium og spesialrom for forbrukeranalyser.
Bilder




Spørsmål og henvendelser
Besøksadresse:
Måltidets hus
Richard Johnsensgate 4
NO-4021 Stavanger
Forskningsområder
Emballasjeløsninger
Konservering
Kvalitet og målemetoder
Teknologier for matprosessering
Produktutvikling
Temaer
Drikke
Emballasjematerialer
Frukt og bær
Grønnsaker
Høytrykksprosessering
Kjøtt
Lokalmat
Sjømat
Prosjekter
Innovative og bærekraftige metoder for tørking av mat
Nettverktøy for nyskapende teknologier
Kuldetilpasset transglutaminase i matprosessering
Regenerativ akvakultur
Raskere produkt- og markedsutvikling for alger fra Nordsjøen og Østersjøen
Mørere kjøtt i ferdigmat ved bruk av lang tid og lav temperatur
Skånsomme prosesseringsmetoder for sunn mat
Bærekraftige ingredienser fra dyrket tare
Nettverk