14. sep 2023
25. des 2022
15. sep 2022
07. jul 2022
16. okt 2018
21. des 2017
16. jan 2017
23. nov 2016
31. aug 2015
03. aug 2015
GutFeedingNow
2021 - 2025
Siderkultur
2020 - 2023
SusHealth
2021 - 2024
FruktKlima
2020 - 2024
Eple-Handling
HoldbarSjekken
2020 - 2022
Wildberries
2019 - 2022
2015 - 2018
2013 - 2016
Bærsort
2014 - 2018
Vi har lang erfaring i å hjelpe våre små og store kunder med å få testet ut nye prosesser og produkter i liten skala, og å komme frem til skånsomme prosesser som bevarer mest mulig av de positive innholdsstoffene som finnes i frukt, bær og grønnsaker.
I Måltidets hus finner du både fiskehall, forsøkshall, pakkehall, autoklavrom og flere ulike laboratorier.
Nofima huser, sammen med NMBU, Norges største forskningsfabrikk for mat. Food Pilot Plant Norway, kalt Matpiloten på norsk, tilbyr førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.
Nofima gir støtte til kjøp av fagkompetanse til norske virksomheter i hele Norge som er i gang med eller ønsker å starte produksjon/foredling av økologiske produkter enten det er mindre produsenter eller større næringsmiddelbedrifter.
Kompetansenettverk
Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.
Postharvest Biology and Technology, 2023 Vitenskapelig artikkel
Mat og Marked, 2023 Fagartikkel
Foods, 2023 Vitenskapelig artikkel
Heliyon, 2023 Vitenskapelig artikkel
Food Research International, 2023 Vitenskapelig artikkel
Acta Horticulturae, 2023 Vitenskapelig artikkel
VKM Report, 2022 Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
Postharvest Biology and Technology, 2021 Vitenskapelig artikkel
PLOS ONE, 2021 Vitenskapelig artikkel
Foods, 2021 Vitenskapelig artikkel
Critical reviews in food science and nutrition, 2021 Vitenskapelig oversiktsartikkel/review