Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.

Sist oppdatert

Les på engelsk

Se film om Bakeriet

I denne korte filmen møter du Ann Katrin Holtekjølen, forsker i matforskningsinstituttet Nofima.

Du får se bakeriet vårt og utstyret som finnes her. Du får høre om hvordan vi kan hjelpe både små og store bakerier og eksempler på forskningen som pågår her.

Se filmen.

Se film om Møllehallen

I denne korte filmen møter du Dejan Knezevic, senioringeniør i matforskningsinstituttet Nofima.

Du får se vår møllehall og utstyr som brukes i utvikling av innovative ingredienser. Du får høre spesielt om superkritisk CO2-ekstrater, hvordan vi kan hjelpe både små og store kjøttprodusenter og eksempler på forskningen som pågår her.

Se filmen.

Bakeriet sammen med vår faglærte baker, våre forskere og ingeniører gir oss en bred og unik plattform for forskningsprosjekter og produktutvikling. Vi kan tilby norsk landbruk og matprodusenter i alle ledd i verdikjeden skreddersydde løsninger etter behov.

Mer detaljert omhandler dette spørsmål rundt bake- og deigegenskaper, protein- og glutenkvalitet, fysiske og kjemiske produktegenskaper (funksjonelle egenskaper) samt tekstur og smak på kvalitetsprodukter.

Møller, sikte- og prosesseringsutstyr er knyttet til bakeriet. Dette utstyret gjør det mulig å utvikle nye og sunnere kornprodukter, og er sentralt i utviklingen av nye plantebaserte produkter.

Vi kan tilby:

  • Erfaringsbasert kunnskap og relevant forskning
  • Råvarekunnskap
  • Omfattende mølleteknologi
  • Korn/cerealkjemi
  • En bred analyseplattform for funksjonelle egenskaper
  • Baketeknologi
  • Velutstyrt fullskala bakeri
  • Utvikling av nye plantebaserte produkter og ingredienser
  • Optimalisering og tilpasning av oppskrifter
  • Produktutvikling
  • Produktkvalitet
  • Fagkurs
  • Mulighet for skreddersydde løsninger etter behov og prosjektledelse

Eksempler på aktiviteter

  • Glutenfritt
  • Brød med høyt innhold av fiber som har riktig kvalitet med fokus på cereal beta-glukan.
  • Saltreduksjon
  • Bruk av surdeig
  • Alle produktkategorier innen bakerfaget
  • Utvikling av ulike typer plantebaserte produkter.

Utstyr

  • Deigblandere
  • Diverse bakerovner
  • Brødkutter
  • Vifteovn
  • Ekstruderer
  • Pinnemølle
  • Kulemølle
  • Flakepresse
  • Siktemaskin
  • Avskalker
  • Rullemølle
  • Kliskraper
  • Stenmølle
  • Superkritisk CO2-ekstraksjon

Se film

Denne animasjonsfilmen viser deg utstyret du trenger for å lage plantebaserte kjøttalternativ.

Nofima har utstyret og kunnskapen som trengs.

Spørsmål og henvendelser

Besøksadresse

Nofima
Osloveien 1
NO-1433 Ås

Matpiloten – Norges største forskningsfabrikk for mat

Vi tilbyr sammen med NBMU førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.

Matpiloten består av en rekke prosesshaller der forskere, studenter og bedrifter kan teste ut blant annet ny teknologi og emballasjeløsninger samt nye kombinasjoner av råvarer.

Les mer om Matpiloten.