Gå til hovedinnhold

Vi har lang erfaring i å hjelpe våre små og store kunder med å få testet ut nye prosesser og produkter i liten skala, og å komme frem til skånsomme prosesser som bevarer mest mulig av de positive innholdsstoffene som finnes i frukt, bær og grønnsaker.

Sist oppdatert

Read in English

I Nofimas prosesshall for vegetabiler utføres prosessforsøk som inngår i en del av våre forskningsprosjekter.

Prosesshallen har nær tilknytning til pakkehall, lagerrom og forskningslaboratorier, og dette gir en unik mulighet til å følge sensorisk, mikrobiologisk og helsemessig kvalitet i produkter under prosessering, pakking og lagring.

Det er muligheter for tverrfaglig samarbeid mellom alle disse prosesshallene, og dermed muligheter for å arbeide med sammensatte produkter som består av flere typer råvarer.

Vegetabilhallen inneholder utstyr for

  • Vasking, skrelling, kutting og sentrifugering av grønnsaker og frukt
  • Kverning av frukt, bær og grønnsaker
  • Saftpressing med pakkpresse eller hydropresse
  • Varmebehandling i gryte, kombidamper, mikrobølgeovn eller pasteur
  • Tapping av saft fra pasteur på flasker eller bag in box
  • Syltetøy- og geleproduksjon i gryte eller mini pilot syltetøylinje
  • Produksjon av emulsjoner med høytrykkshomogenisator

Se film fra et av våre kurs

Bli med når 16 lokale matprodusenter fra hele Norge skal lage gele og saus av bringebær på nettverkssamling i Nofima.

Spørsmål og henvendelser

Besøksadresse

Nofima
Osloveien 1
NO-1433 Ås

Matpiloten – Norges største forskningsfabrikk for mat

Vi tilbyr sammen med NBMU førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff. Matpiloten består av en rekke prosesshaller der forskere, studenter og bedrifter kan teste ut blant annet ny teknologi og emballasjeløsninger samt nye kombinasjoner av råvarer.

Følgende prosesshaller er lokalisert hos Nofima:

Les mer om Matpiloten