Gå til hovedinnhold

Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.

Sist oppdatert

Read in English

Hos oss kan din bedrift få hjelp til produksjon av de fleste typer kjøttvarer som for eksempel pølser, kjøttkakeprodukter, skinker, bacon og spekemat.

Sammen med forskere og fagkyndige kan din bedrift tilegne seg mer kunnskap om råvarer, produksjonshygiene, holdbarhet og lagring.

Utstyr i kjøtthallen:

  • Hurtighakkere, 10 – 65 liter med gode styringsfunksjoner
  • Mikrokutter for emulsjoner
  • Kverner
  • Blandemaskiner, 5 – 80 liter med vakuum
  • Pølsestoppere
  • Formemaskin for kakeprodukter
  • Båndsteikemaskin og annet steikeutstyr
  • Maskiner for injisering av saltlake, med ulik nåletykkelse
  • Koke-/røykeskap og klimaskap
  • Kjøle- og fryserom for styrt lagring
  • Spektroskopiske instrumenter for direkte in-line måling av kjemisk innhold, kjøttkvalitet og temperatur. Her inngår bl.a. NIR og Raman, også håndholdte instrument.

I tillegg til forskningsoppdrag, kan vi tilby:

  • Produktutvikling
  • Produksjonsforbedring
  • Prøveproduksjon
  • Kvalitetsmålingsmetoder
  • Sensoriske tester
  • Kurs og seminarer

Se film fra et av våre kurs

Lokalmatprodusenter kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping. Nofima er ansvarlig for to av fem kompetansenettverk som dekker hele Norge.

Bli med på pølsemakermester Tom Johannessens kurs i nedskjæring av kjøtt. 

Spørsmål og henvendelser

Besøksadresse

Nofima
Osloveien 1
NO-1433 Ås

Matpiloten – Norges største forskningsfabrikk for mat

Vi tilbyr sammen med NBMU førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff. Matpiloten består av en rekke prosesshaller der forskere, studenter og bedrifter kan teste ut blant annet ny teknologi og emballasjeløsninger samt nye kombinasjoner av råvarer.

Følgende prosesshaller er lokalisert hos Nofima:

Les mer om Matpiloten