
Dr.scient.
+47 928 07 951
+47 64 97 02 80
marit.kvalvag.pettersen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/marit-kvalvag-pettersen/
Seniorforsker
Dr.scient.
+47 928 07 951
+47 64 97 02 80
marit.kvalvag.pettersen@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Seniorforsker
Nanocomposites for Food Packaging Applications: An Overview
Sarfraz, J.; Gulin-Sarfraz, Tina; Nilsen-Nygaard, Julie; Pettersen, Marit Kvalvåg
2021
I gang med neste generasjons matemballasje.
Pettersen, Marit Kvalvåg; Gulin-Sarfraz, Tina
2020
Pettersen, Marit Kvalvåg; Grøvlen, Magnhild Seim; Evje, Nina; Radusin, Tanja
2020
Radusin, Tanja; Nilsen, Jorunn; Larsen, Sondre Momrak; Annfinsen, Steffen; Waag, Charlotte; Eikeland, Marianne Sørflaten; Pettersen, Marit Kvalvåg; Fredriksen, Siw Bodil
2020
Sorting as a key factor for high quality of recycled polypropylene
Radusin, Tanja; Nilsen, Jorunn; Pettersen, Marit Kvalvåg; Fredriksen, Siw Bodil
2019
I SeaPack-prosjektet er målet å bidra til redusert miljøbelastning
Pettersen, Marit Kvalvåg; Soldal, Ellen
2019
Nilsen-Nygaard, Julie; Sarfraz, Jawad; Radusin, Tanja; Pettersen, Marit Kvalvåg
2019
Pettersen, Marit Kvalvåg; Grøvlen, Magnhild Seim; Storø, Pål Georg; Hansen, Anlaug Ådland
2019
Food packaging design – for reduced food waste and sustainable development
Pettersen, Marit Kvalvåg
2018
Radusin, Tanja; Nilsen, Jorunn; Eikeland, Marianne Sørflaten; Pettersen, Marit Kvalvåg; Fredriksen, Siw Bodil
2018
Sorting of rigid packaging plastic waste: A case study in Norway
Radusin, Tanja; Nilsen, Jorunn; Pettersen, Marit Kvalvåg; Fredriksen, Siw Bodil
2018
Recycled polyolefins for food packaging application-challenges and opportunities
Radusin, Tanja; Nilsen, Jorunn; Fredriksen, Siw Bodil; Eikeland, Marianne Sørflaten; Pettersen, Marit Kvalvåg
2018
A concise guide to active agents for active food packaging
Vilela, Carla; Kurek, Mia; Hayouka, Zvi; Röcker, Bettina; Yildirim, Selçuk; Antunes, Maria Dulce C.; Nilsen-Nygaard, Julie; Pettersen, Marit Kvalvåg; Freire, Carmen S.R.
2018
Improved Microbial Control of CO2 Packaged Salmon Fillets Compared to Whole, Gutted Salmon
Hansen, Anlaug Ådland; Moen, Birgitte; Storø, Pål Georg; Pettersen, Marit Kvalvåg
2018
Communicating packaging functionality for food waste reduction influence consumer choices
Almli, Valerie Lengard; Gaarder, Mari; Pettersen, Marit Kvalvåg
2018
Packaging Strategies That Save Food: A Research Agenda for 2030
Wikström, Fredrik; Verghese, Karli; Auras, Rafael; Olsson, Annika; Williams, Helén; Wever, Renee; Grönman, Kaisa; Pettersen, Marit Kvalvåg; Møller, Hanne; Soukka, Risto
2018
Active packaging applications for food
Yildirim, Selcuk; Röcker, Bettina; Pettersen, Marit Kvalvåg; Nilsen-Nygaard, Julie; Ayhan, Zehra; Rutkaite, Ramune; Radusin, Tanja; Suminska, Patrycja; Marcos, Begonya; Coma, Veronique
2018
Mindre matsvinn med emballasje
Pettersen, Marit Kvalvåg; Almli, Valerie Lengard
2017
Packaging Saves Food; a reserach agendea to combat Food waste
Auras, Rafael; Clune, Stephen; Grönman, Kaisa; Pettersen, Marit Kvalvåg; Møller, Hanne; Olsson, Annika; Soukka, Risto; Verghese, Karli; Wever, Renee; Wikström, Fredrik; Williams, Helén
2017
Pettersen, Marit Kvalvåg; Nilsen-Nygaard, Julie; Liland, Kristian Hovde; Hansen, Anlaug Ådland
2017
Hansen, Anlaug Ådland; Moen, Birgitte; Rødbotten, Marit; Berget, Ingunn; Pettersen, Marit Kvalvåg
2016
CO2-emitter gir bedre produktkvalitet
Hansen, Anlaug Ådland; Pettersen, Marit Kvalvåg
2016
Helland, Haakon; Leufvén, Per Gustav Anders; Bengtsson, Gunnar; Pettersen, Marit Kvalvåg; Lea, Per; Wold, Anne-Berit
2016
Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Hvordan laksefilet har det best
Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Hansen, Anlaug Ådland; Rødbotten, Marit; Lea, Per; Rotabakk, Bjørn Tore; Birkeland, Sveinung; Pettersen, Marit Kvalvåg
2015
Bedre bakteriekontroll= Økt laksekvalitet
Pettersen, Marit Kvalvåg; Moen, Birgitte; Hansen, Anlaug Ådland
2015
Pettersen, Marit Kvalvåg; Sørheim, Oddvin; Moen, M.H.; Holck, Askild Lorentz
2014
Holck, Askild Lorentz; Pettersen, Marit Kvalvåg; Moen, M.H.; Sørheim, Oddvin
2014
Effect of Different Packaging Methods on Quality and Shelf Life of Fresh Reindeer Meat
Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug Ådland; Mielnik, Maria Bogumila
2014
Quality of meat as affected by storage and packaging
Pettersen, Marit Kvalvåg; Skaret, Josefine; Hansen, Anlaug Ådland
2013
Intawiwat, Natthorn; Wold, Jens Petter; Skaret, Josefine; Rukke, Elling-Olav; Pettersen, Marit Kvalvåg
2013
Packaging materials with tailor made light transmission properties for food protection
Intawiwat, Natthorn; Myhre, Elina; Øysæd, Harry; Jamtvedt, Svein H.; Pettersen, Marit Kvalvåg
2012
Effect of different wavelength of light on the formation of photo-oxidation in Gouda-like cheese
Intawiwat, Natthorn; Dahl, Annette Veberg; Pettersen, Marit Kvalvåg; Skaret, Josefine; Rukke, Elling-Olav; Wold, Jens petter
2011
Evaluation and Suitability of Biomaterials for Modified Atmosphere Packaging of Fresh Salmon Fillets
Pettersen, Marit Kvalvåg; Bardet, Stephanie; Nilsen, J.; Fredriksen, S.B.
2011
Sustainable Packaging Design: a Holistic Methodology for Packaging Design
Svanes, Erik; Møller, Hanne; Pettersen, Marit Kvalvåg; Larsen, Hanne; Hanssen, Ole Jørgen; Vold, Ester Marie
2010
Effect of different colored filters on photooxidation in pasteurized milk
Intawiwat, Natthorn; Pettersen, Marit Kvalvåg; Rukke, Elling-Olav; Meier, Markus; Vogt, Kjell gjermund; Dahl, Annette Veberg; Skaret, Josefine; Keller, D; Wold, Jens petter
2010
Hansen, Anlaug; Høy, Martin; Pettersen, Marit Kvalvåg
2009
New technologies for extending shelf life
Eie, Thomas; Larsen, Hanne; Sørheim, Oddvin; Pettersen, Marit Kvalvåg; Hansen, Anlaug; Wold, Jens-Petter; Naterstad, Kristine; Mielnik, Maria Bogumila
2007
Pettersen, Marit Kvalvåg; Eie, Thomas; Nilsson, Astrid
2005
Pettersen, Marit Kvalvåg; Mielnik, Maria Bogumila; Eie, Thomas; Skrede, Grete; Nilsson, Astrid
2004
Prediction of oxygen transmission rate for thermoformed trays
Pettersen, Marit Kvalvåg; Nilsson, Astrid; Espedal, Aud; Kohler, Achim
2004
Pettersen, Marit Kvalvåg; Nissen, H.; Eie, Thomas; Nilsson, Astrid
2004
Pettersen, Marit Kvalvåg; Gällstedt, Mikael; Eie, Thomas
2004
Rapid assessment of rancidity in complex meat products by front face fluorescence spectroscopy
Wold, Jens-Petter; Mielnik, Maria Bogumila; Pettersen, Marit Kvalvåg; Aaby, Kjersti; Baardseth, Pernille
2002
1. august 2019 – 31. juli 2021
PackTech har som mål å utvikle neste generasjons emballasjeløsning. Prosjektet er en intern satsing.
1. mai 2019 – 30. april 2022
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: bevare matkvalitet og unngå/redusere matsvinn
1. april 2019 – 30. juni 2022
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
21. mars 2017 – 31. desember 2020
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. juni 2016 – 30. juni 2020
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
1. juni 2016 – 30. september 2020
I EcoSorb prosjektet utvikles en ny type mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.
Riktig emballering for redusert matsvinn
1. januar 2015 – 31. desember 2017
Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.
1. april 2014 – 31. oktober 2018
Målet med det store forskningsprosjektet CATCH var å fange den maksimale bærekraftige verdien av vill atlantisk torsk basert på levendelagring.
1. januar 2013 – 31. desember 2016
Matsikkerhet er en global utfordring. På den andre siden ender en god del av maten opp som avfall. Emballasjen beskytter og bevarer maten, og emballering er en nøkkel for å nå fastsatte mål om økt produksjon og reduksjon av matsvinn både globalt og nasjonalt.
Produksjon av høykvalitets lakseprodukter
1. september 2012 – 31. august 2015
Prosjektets overordnet ide er å benytte ny emballeringsteknologi og analysemetoder for å oppnå bedre utnyttelse av råstoff ved å sikre forutsigbar, og optimal produktkvalitet og forlenget holdbarhet for pre-rigor filetert laks.
1. september 2012 – 30. september 2015
Prosjektets overordnet ide er å benytte ny emballeringsteknologi og analysemetoder for å oppnå bedre utnyttelse av råstoff ved å sikre forutsigbar og optimal produktkvalitet samt forlenget holdbarhet for pre-rigor filetert laks.