RECY-FOOD-PACK
Mer resirkulert plast i matemballasje
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
Start
01. apr 2021
Slutt
31. des 2023
Finansiert av
Norges forskningsråd
Samarbeid
Norner, Norsus, Bama gruppen AS, Bewi AS, Mills DA, MCC Norway AS, Tomra Systems ASA
Prosjektleder(e):
Andre deltakere:
Mattrygghet er essensielt i alle ledd i verdikjeden, og emballasjen skal ivaretar produktkvaliteten helt frem til forbruker. For å nå målene om en sirkulær økonomi må matemballasjen være resirkulerbar.
En måte å sørge for mer resirkulerbar emballasje er å anvende resirkulert plast. RECY-FOOD-PACK vil utvikle en omfattende kunnskapsplattform for sikker matemballasje fra resirkulert plast basert på vitenskapelig kunnskap og innovasjoner for partnerne. Emballeringssystemer og verdikjeder vil bli vurdert ved hjelp av livsløpsanalyser (LCA).
Publikasjoner
Forskningsområder
Emballasjeløsninger
Forskningsanlegg
Pakkehallen
Lignende prosjekter