RECY-FOOD-PACK
Recycled plastics for Food Contact Packaging
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
Tidspunkt: | 1. april 2021 – 31. desember 2023 |
Finansiering: | FJM - Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri, og deltakende bedrifter |
Finansiør: | Norner |
Samarbeid: | Norner, Norsus, Bama gruppen AS, Bewi AS, Mills DA, Skanem, Tomra Systems ASA |
Kontaktperson

Marit Kvalvåg Pettersen
Seniorforsker
Tlf.: +47 928 07 951
marit.kvalvag.pettersen@nofima.no
Mattrygghet er essensielt i alle ledd i verdikjeden, og emballasjen skal ivaretar produktkvaliteten helt frem til forbruker.
For å nå målene om en sirkulær økonomi må matemballasjen være resirkulerbar. En måte å sørge for mer resirkulerbar emballajse er å anvende resirkulert plast.
RECY-FOOD-PACK vil utvikle en omfattende kunnskapsplattform for sikker matemballasje fra resirkulert plast basert på vitenskapelig kunnskap og innovasjoner for partnerne. Emballeringsstystemer og verdikjeder vil bli vurdert ved hjelp av livsløpsanalyser (LCA).