
Dr.scient.
+47 473 62 521
+47 64 97 01 33
eva.veiseth-kent@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
https://nofima.no/person/eva-veiseth-kent/
Forskningssjef
Dr.scient.
+47 473 62 521
+47 64 97 01 33
eva.veiseth-kent@nofima.no
Publikasjoner i Cristin
Ås
Forskningssjef
Jeg er forskningssjef ved avdeling Råvare og prosess i Nofima, og har jobbet i Nofima siden 2005, først som forsker og nå som forskningssjef siden 2019. Som forskningssjef har jeg ansvar den daglige oppfølgingen av mine medarbeidere i avdelingen, i tillegg til prosjekt- og økonomistyring og videreutvikling av avdelingens forskningsstrategi.
Avdelingen har kompetanse på råvarer, effektiv produksjon og råvareutnyttelse, måling og styring. Kompetansen bygger på mange års forskning om sammenhengene mellom råvarens kvalitet og kvaliteten på produktet, og vi har bygget opp ekspertise i å koble hurtige spektroskopiske teknikker med statistiske metoder. Denne bruker vi til å hente ut informasjon av komplekse data, og det har gitt oss et godt grunnlag til å utvikle verktøy for å koble sammen data i hele verdikjeden. Vår forskning omfatter optimal ressursutnyttelse og anvendelse av restråstoff, in vitro kjøtt, bioaktivitet, prosessovervåking og kontroll, og dataanalyse og modellering.Jeg er utdannet Næringsmiddelkandidat og har en doktorgrad i bioteknologi fra Norges landbrukshøgskole (nå NMBU). Mitt kompetanseområde er kjøttkvalitet, mørningsprosesser, proteaser og proteinanalyser (proteomikk). Jeg har i løpet av min karriere hatt to lengre utenlandsopphold hos INRA i Frankrike (1 år) og ved USDA U.S. Meat Animal Research Center i Nebraska (3 år), og jobbet som postdoktor ved NMBU.
Processed Eggshell Membrane Powder Is a Promising Biomaterial for Use in Tissue Engineering
Rønning, Sissel Beate; Berg, Ragnhild Stenberg; Høst, Vibeke; Veiseth-Kent, Eva; Wilhelmsen, Christian R.; Haugen, Eirik; Suso, Henri-Pierre; Barham, Paul; Schmidt, Ralf; Pedersen, Mona Elisabeth
2020
Environmental factors associated with glutenin polymer assembly during grain maturation
Koga, Shiori; Aamot, Heidi Udnes; Uhlen, Anne Kjersti; Seehusen, Till; Veiseth-Kent, Eva; Hofgaard, Ingerd Skow; Moldestad, Anette; Böcker, Ulrike
2020
Koga, Shiori; Rieder, Anne; Ballance, Simon; Uhlen, Anne Kjersti; Veiseth-Kent, Eva
2019
Chapter 8 - Bioanalytical Aspects in Enzymatic Protein Hydrolysis of By-Products
Wubshet, Sileshi Gizachew; Lindberg, Diana; Veiseth-Kent, Eva; Kristoffersen, Kenneth Aase; Böcker, Ulrike; Washburn, Kathryn E.; Afseth, Nils Kristian
2019
Veiseth-Kent, Eva; Høst, Vibeke; Pedersen, Mona Elisabeth
2018
Proteomics in skeletal muscle research
Veiseth-Kent, Eva; De Almeida, André Martinho; Picard, B; Hollung, Kristin
2018
Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Gjerlaug-Enger, Eli; Veiseth-Kent, Eva
2018
Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Veiseth-Kent, Eva
2018
Can postmortem proteolysis explain tenderness differences in various bovine muscles?
Veiseth-Kent, Eva; Pedersen, Mona Elisabeth; Rønning, Sissel Beate; Rødbotten, Rune
2018
Albrektsen, Sissel; Lock, Erik-Jan; Bæverfjord, Grete; Pedersen, Mona Elisabeth; Krasnov, Aleksei; Takle, Harald Rune; Veiseth-Kent, Eva; Ørnsrud, Robin; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth
2018
Rønning, Sissel Beate; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei; Vuong, Tram Thu; Veiseth-Kent, Eva; Pedersen, Mona Elisabeth
2017
Salles, C; Kerjean, Jean Rene; Veiseth-Kent, Eva; Stieger, Markus; Wilde, Peter; Cotillon, C
2017
Espe, Marit; Andersen, Synne Marte; Veiseth-Kent, Eva; Rønnestad, Ivar; Holen, Elisabeth; Zerrahn, Jens-Erik; Aksnes, Anders
2017
Wold, Jens Petter; Veiseth-Kent, Eva; Høst, Vibeke; Løvland, Atle
2017
Andersen, Petter Vejle; Veiseth-Kent, Eva; Wold, Jens Petter
2017
Rønning, Sissel Beate; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei; Vuong, Tram Thu; Veiseth-Kent, Eva; Kolset, Svein Olav; Pedersen, Mona Elisabeth
2016
Espe, Marit; Veiseth-Kent, Eva; Zerrahn, Jens-Erik; Rønnestad, Ivar; Aksnes, Anders
2016
Espe, Marit; Zerrahn, Jens-Erik; Holen, Elisabeth; Rønnestad, Ivar; Veiseth-Kent, Eva; Aksnes, Anders
2016
Hva må til for å få biffen mør?
Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Rødbotten, Rune; Veiseth-Kent, Eva
2015
Espe, Marit; Andersen, Synne Marte; Holen, Elisabeth; Rønnestad, Ivar; Veiseth-Kent, Eva; Zerrahn, Jens-Erik; Aksnes, Anders
2014
Protein changes in muscles with varying meat tenderness
Veiseth-Kent, Eva; Hollung, Kristin; Høst, Vibeke; Rødbotten, Rune
2014
Nytt forskningsprosjekt skal overvåke vannbindingsevne
Veiseth-Kent, Eva
2014
Nye marine ingredienser fra sildeavskjær som P ingrediens i fôr til lakseyngel (Salmo salar L.)
Albrektsen, Sissel; Bæverfjord, Grete; Lock, Erik-Jan; Pedersen, Mona Elisabeth; Takle, Harald Rune; Ørnsrud, Robin; Veiseth-Kent, Eva; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth
2014
Utnyttelse av P fra sildeavskjær som alternativ P kilde i fôr til laksesmolt (Salmo salar L.)
Albrektsen, Sissel; Lock, Erik-Jan; Bæverfjord, Grete; Pedersen, Mona Elisabeth; Krasnov, Aleksei; Takle, Harald Rune; Veiseth-Kent, Eva; Ørnsrud, Robin; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth
2014
Låssetting av sommermakrell. Delrapport
Pedersen, Mona Elisabeth; Veiseth-Kent, Eva
2014
Pedersen, Mona Elisabeth; Vuong, Tram Thu; Østbye, Tone-Kari K; Veiseth-Kent, Eva; Larsson, Thomas; Hollung, Kristin; Kolset, Svein Olav; Rønning, Sissel Beate
2014
Økt utnyttelse av næringsstoffer fra marint restråstoff
Albrektsen, Sissel; Lock, Erik-Jan; Bæverfjord, Grete; Pedersen, Mona Elisabeth; Takle, Harald Rune; Ørnsrud, Robin; Veiseth-Kent, Eva; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth
2014
Veiseth-Kent, Eva; Pedersen, Mona Elisabeth; Hollung, Kristin; Ytteborg, Elisabeth; Bæverfjord, Grete; Takle, Harald Rune; Åsgård, Torbjørn Einar; Ørnsrud, Robin; Lock, Erik-Jan; Albrektsen, Sissel
2013
Chapter 13: Meat science and proteomics
Hollung, Kristin; Veiseth-Kent, Eva
2012
Tingbø, Monica Gausdal; Pedersen, Mona Elisabeth; Grøndahl, Frøy; Kolset, Svein Olav; Veiseth-Kent, Eva; Enersen, Grethe; Hannesson, Kirsten O.
2012
Bjarnadottir, Stefania Gudrun; Hollung, Kristin; Høy, Martin; Bendixen, E.; Codrea, M.C.; Veiseth-Kent, Eva
2012
Gaarder, Mari; Bahuaud, Diane; Veiseth-Kent, Eva; Mørkøre, Turid; Thomassen, Magny S.
2012
Pedersen, Mona Elisabeth; Takle, Harald Rune; Ytteborg, Elisabeth; Veiseth-Kent, Eva; Enersen, Grethe; Færgestad, Ellen Mosleth; Bæverfjord, Grete; Hannesson, Kirsten O.
2011
Bjarnadottir, Stefania Gudrun; Hollung, Kristin; Høy, Martin; Veiseth-Kent, Eva
2011
Mer mørt kjøtt fra "nye" storfemuskler
Rødbotten, Rune; Enersen, Grethe; Veiseth-Kent, Eva; Berg, Jan
2011
Identification of calpastatin, µ-calpain and m-calpain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) muscle
Gaarder, Mari; Thomassen, Magny S.; Veiseth-Kent, Eva
2011
Optimalt fôr som gir fast filet
Mørkøre, Turid; Koppang, Erling Olaf; Espe, Marit; Larsson, Thomas; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Standal, Inger Beate; Rørvik, Kjell-Arne
2010
Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Østbye, Tone-Kari K; Torstensen, Bente Elisabeth; Veiseth-Kent, Eva; Ruyter, Bente; Ofstad, Ragni; Thomassen, Magny S.
2010
Veiseth-Kent, Eva; Hildrum, Kjell Ivar; Ofstad, Ragni; Rørå, Anna Maria Bencze; Lea, Per; Rødbotten, Marit
2010
Bøhle, Liv Anette; Færgestad, Ellen Mosleth; Veiseth-Kent, Eva; Steinmoen, Hilde; Nes, Ingolf; Eijsink, Vincent; Mathiesen, Geir
2010
Changes in muscle and blood plasma proteomes of Atlantic salmon (Salmo salar) induced by crowding
Veiseth-Kent, Eva; Grove, Harald; Færgestad, Ellen Mosleth; Fjæra, Svein Olav
2010
Veiseth-Kent, Eva; Hollung, Kristin; Ofstad, Ragni; Aass, Laila; Hildrum, Kjell Ivar
2010
Bahuaud, Diane; Gaarder, Mari; Veiseth-Kent, Eva; Thomassen, Magny S.
2010
Bjarnadottir, Stefania Gudrun; Hollung, Kristin; Færgestad, Ellen Mosleth; Veiseth-Kent, Eva
2010
Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Østbye, Tone-Kari K; Veiseth-Kent, Eva; Thomassen, Magny S.; Ofstad, Ragni
2010
Mørkøre, Turid; Espe, Marit; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Koppang, Erling Olaf; Rørvik, Kjell-Arne
2009
Peroxiredoxin-6-A potential protein marker for meat tenderness in bovine longissimus thoracis muscle
Jia, Xiaohong; Veiseth-Kent, Eva; Grove, Harald; Kuziora, P; Aass, Laila; Hildrum, Kjell Ivar; Hollung, Kristin
2009
Bahuaud, Diane; Østbye, Tone-Kari K; Torstensen, Bente Elisabeth; Rørå, Mia B.; Ofstad, Ragni; Veiseth, Eva; Thomassen, Magny Skinlo; Ruyter, Bente
2009
Hollung, Kristin; Veiseth, Eva; Jia, Xiaohong; Mosleth, Ellen Færgestad
2008
Bahuaud, Diane; Mørkøre, Turid; Langsrud, Øyvind; Sinnes, K.; Veiseth, Eva; Ofstad, Ragni; Thomassen, Magny Skinlo
2008
Application of proteomics to understand the molecular mechanisms behind meat quality
Hollung, Kristin; Veiseth, Eva; Jia, Xiaohong; Færgestad, Ellen ; Hildrum, Kjell Ivar
2007
Hollung, Kristin; Veiseth, Eva; Frøystein, Terje; Aass, Laila; Langsrud, Øyvind; Hildrum, Kjell Ivar
2007
Elektrisk stimulering av kjøtt - garantert mørt?
Hollung, Kristin; Veiseth, Eva; Hildrum, Kjell Ivar; Jia, Xiaohong; Aass, Laila
2005
Genetic causes of variation in beef tenderness- preliminary results
Aass, Laila; Veiseth, Eva; Hildrum, Kjell Ivar; Hollung, Kristin; Lien, Sigbjørn
2005
1. januar 2017 – 31. desember 2019
Fiskens vekst og helse påvirkes i stor grad av prosesser som skjer i mage-/tarmsystemet. Dette inkluderer appetittregulering, spalting og opptak av næringsstoffer, barrierevevets sammensetning og funksjonalitet, og tarmens sammensetning av mikrober.
1. januar 2014 – 31. desember 2017
Hovedmålet med prosjektet er å bygge kompetanse om de biokjemiske og molekylære mekanismene som styrer vannbindingsevnen, og å utvikle målemetodikk og statistiske modeller for overvåking av disse.
Forutsigbar kvalitet på kjøtt og hvete
1. januar 2013 – 31. desember 2016
Hovedmålet med dette programmet er å oppnå en mer forutsigbar kvalitet av kjøtt og hvete. Dette skal nås gjennom å identifisere proteinmarkører for mørhet i storfekjøtt, forbedre muskelcellevekst, forbedre spisekvalitet av ulike muskler/kjøttstykninger og ved å forstå hvordan været påvirker bakekvalitet i hvete.
1. januar 2012 – 31. desember 2015
TeRiFiQ er et 4-årig EU-prosjekt hvor Nofima er en sentral deltaker. I tillegg til Nofima deltar de norske næringsmiddelbedriftene Leiv Vidar og Millba, samt flere andre europeiske FoU-miljøer og matprodusenter.