313 Prosjekter funnet
AquaVitae
AquaVitae har som mål å utvikle løsninger for å øke produksjonen av lavtrofiske arter, som tang og kråkeboller.
Tidsrom
2019 - 2023
Finansiert av
EU - Horisont 2020
The Norwegian Seaweed Biorefinery Platform
Målet med prosjektet er å være en plattform for forskning, kunnskap, metodikk og ulike interessenter innen utvikling av en økonomisk og miljøvennlig bioraffineri av makroalger.
2019 - 2024
Norges forskningsråd
SeaValue
I dette prosjektet undersøkte vi flere sider ved norsk tangproduksjon, fra høsting og sortering til konservering og produktutvikling.
2019 - 2022
ReducePack
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: å bevare matkvalitet og unngå eller redusere matsvinn.
PathoSeq
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og kontroll av matbårne patogene bakterier. Prosjektet fokuserer på Listeria monocytogenes, som er den viktigste mattrygghetsutfordringen i norsk matindustri.
Mathvete
I dette prosjektet undersøker vi tilpasninger i den norske verdikjeden for mathvete for å oppnå god bakekvalitet og høy norskandel i et utfordrende klima.
FJM - Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
Innotørk
Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.
SaRi
I prosjektet studerer vi hvordan næringene havbruk, fiskeri og fisketurisme lever side om side i Finnmark, og om fakta om ringvirkninger påvirker sameksistensen mellom disse aktørene.
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
TastyKelp
I prosjektet studerte vi blant annet komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøkte om prosessteknologier kan redusere innholdet av potensielt farlige stoffer.
2019 - 2021
Nofima
OpenInnoTrain
Det overordnede målet til prosjektet er medarbeiderutveksling og samarbeid for å bidra til brobygging mellom forskning og industri.
MEESO
I dette prosjektet ønsker vi å kartlegge bærekraftige måter å utnytte mesopelagiske fiskearter.
DigitalAqua
Prosjektet tar mål av seg til å bedre vår vurderingsevne av og kunnskap om fiskevelferd, via digitalisering.
AquaIMPACT
Laksens skinn er et effektivt førstelinjeforsvar mot sykdomsfremkallende bakterier. I dette prosjektet undersøker forskerne hvordan omega-3-fettsyrer og sink påvirker robustheten til barrierevev som skinn, gjeller og innvoller.
FAIRCoast
I FAIRCoast-prosjektet undersøker vi barrierer og muligheter for en mer helhetlig forvaltning av kystsonen i Norge.
Wildberries
I dette prosjektet vil vi fremskaffe kunnskap og innovative løsninger for økt utnyttelse og verdiskaping fra ville bær.
Sameksistens
I prosjektet skal forskerne skaffe ny, tverrfaglig kunnskap om hvordan marine næringer kan leve godt sammen langs kysten, og utvikle metoder og modeller for sameksistens.
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? Det var utgangspunktet for dette prosjektet.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 313 prosjekter. Viser side 10 av 18