314 Prosjekter funnet
MacroALGAQUA
Prosjektet vil gi et viktig bidrag til utviklingen av en ny oppdrettsnæring i Nord-Norge og bidra med verdifull kunnskap og teknikker innen genetisk avl, biomasseforedling og muligheter for industriell bruk som vil komme næringen i hele Norge til gode.
Tidsrom
2021 - 2023
Finansiert av
Nofima
SafeFoodCtrl
Prosjektet tar sikte på å utvikle og anvende antibakterielle enzymer (enzybiotika) for kontroll med viktige sykdomsfremkallende bakterier i matkjeden.
EØS (Norway Grants 2014-2021: bilaterale midler til forskningssamarbeid Polen – Norge håndtert av The National Centre for Research and Development, Polen)
bioACTive
Målet er å øke verdien i norsk landbrukssektor ved å produsere bioaktive forbindelser (fytogener) for fôrtilsetning og bioaktiv emballasje.
Norges forskningsråd
BIOCOAT
I BIOCOAT utforsker vi anvendelse av bærekraftig, spiselig biocoating av probiotisk ost i kombinasjon med biodegraderbar emballasje for økt holdbarhet og funksjonalitet.
EEA Financial Mechanism
Insight
Bærekraftig akvakultur er viktig for fremtidens matproduksjon. Dessverre truer klimaforandringene den globale, totale produksjonen av mat, inkludert produksjon av sjømat.
SupremeFilet
Prosjektet skal munne ut i et nytt produksjons- og produktkonsept for mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk til et krevende marked året rundt.
Norges forskningsråd - IPN
DigiFoods
DigiFoods SFI utvikler smarte optiske sensorer for å måle og digitalisere matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden. Informasjonen kan optimere prosesser og verdikjeder, og gi økt lønnsomhet og mindre matsvinn.
2020 - 2028
AQUAEXCEL 3.0 TNA
AQUAEXCEL 3.0 tilbyr europeiske forskere å benytte utvalgte fasiliteter for forskning på akvakultur i Europa. Forskningsfasilitetene blir gjort tilgjengelig via Transnational Access (TNA) programmet med støtte fra EU-prosjektet AQUAEXCEL 3.0. Tilgang til forsøksfasiliteter og støtte til reise og opphold blir finansiert under prosjektet.
2020 - 2025
EU Horizon 2020
Poultrynsect
Prosjektet tar sikte på å teste effekten av levende insektlarver som fôringrediens i produksjonen av langsomt voksende organisk kylling. Dette for å øke bærekraften i produksjonen av fjærfekjøtt, forbedre dyrevelferden og møte forbrukernes krav til sunnere, mer naturlige og smakfulle kjøttprodukter.
2020 - 2023
JPI - SusFood2 Core Organic co-fund
FruktKlima
I dette prosjektet står kompetanseoverføring til fruktlagrene sentralt, for at de skal kunne utnytte og implementere resultatene for optimalisert lagerstyring og kontroll.
2020 - 2024
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Siderkultur
I dette prosjektet skal vi dokumentere «terroir» (stedsegen smak) for Norsk Sider, gjøre en sensorisk produktdifferensiering av sider fra Hardanger og utvikle gode rutiner for bedømning av sensorisk og kjemisk kvalitet.
Island, Liechtenstein og Noreg gjennom EØS og Norway Grants Fund for internasjonalt samarbeid på regionalt nivå.
Eksisterende genomsekvensdata er brukt til å oppdage genomiske SNP-varianter og utvikle SNP-panel spesifikk for den norske torskebestanden. Bruk av SNP-panelet er demonstrert ved å analysere data fra torskeavlsprogram.
2020 - 2022
MABIT
SFI Harvest
Teknologiinnovasjonene i SFI Harvest vil gjøre det mulig å produsere mat for verdens voksende befolkning av hittil lite utnyttede arter i havet.
Phagepowder
Prosjektet vil sikre mattrygghet på en bærekraftig, effektig og naturlig måte via bakteriofager ("fager"), som er de naturlige biologiske bekjempelsesmidlene mot bakterier.
EU - Eurostars-programmet
ArcticHubs
I dette prosjektet skal Nofima blant annet måle effektene av sameksistens mellom fiskeri- og havbruksnæringene i Arktis.
EU - Horisont 2020
InnoFoodAfrica
Prosjektet skal utforske afrikanske, klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i Etiopia, Kenya, Sør-Afrika og Uganda, og utvikle og demonstrere best mulige løsninger for dyrking, prosessering og produktutvikling mot nye matvarer, forretningsløsninger og verdikjeder.
Nano Functional Packaging
Det overordnede målet med dette prosjektet er å tilby nye løsninger for to av de store samfunnsutfordringene vi står overfor i dag; plastavfall (fra matemballasje) og matsvinn.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 8 av 18