252 Prosjekter funnet
AQUABIOPRO-FIT
AQUABIOPRO-FIT jobbet med å finne nye metoder for å oppkonsentrere restråstoff fra blant annet pelagisk fisk, oppdrettslaks, ørret, havabbor og havbrasme, og undersøkte helsemessige effekter av disse.
Tidsrom
2018 - 2022
Finansiert av
EU - Horisont 2020
iNOBox
Vi undersøker ulike sider ved seks nyskapende teknologier for matprosessering, og gjør dokumentasjonen tilgjengelig på nett – alt for å bidra til tryggere, sunnere og mer bærekraftig matproduksjon.
Norges forskningsråd
GrowPro
I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.
InProVe
Prosjektet hadde som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
2018 - 2021
EU - ERA-Net
Qualidiff
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
Edulia
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
PERAGILL
Dette prosjektet vil undersøke hvordan peredikksyre (PAA) fungerer som en alternativ strategi for å behandle amøbegjellesykdom (AGD), et alvorlig problem i lakseoppdrett.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
VegMeatCRC
I dette prosjektet undersøker vi om norske grønnsaks-ingredienser i kjøttpølser kan bidra til å redusere risikoen for tarmkreft.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
VårMat
Vi jobber for at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
Nofima
Predictive
I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.
2018 - 2020
Hovedmålet med dette prosjektet er å undersøke ikke-tariffære handelshindringer norske sjømateksportører som står overfor ved eksport til ulike markeder.
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
FarmWELL
Helsen og velferden til oppdrettede og villfangede akvatiske dyr blir stadig viktigere for dagens og fremtidens akvakultur. Vi må forbedre vår forståelse av dyrenes helse- og velferdsstatus for å styrke mestringsevnen og robustheten til både dyrene og næringen.
SocSus
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
2017 - 2019
Havbruk 2030
Prosjektet utredet og analyserte relevante forvaltningsmodeller for havbruk i fremtiden.
2017 - 2020
EU-China-Safe
Prosjektet tok opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.
2017 - 2021
HydroProt
Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling. Produktene skal ha gode ernæringsmessige, sensoriske og/eller biologiske kvaliteter og bli viktige ingredienser for innovative og målrettede matprodukter.
FarFish
I prosjektet bidro vi til å forbedre EUs fiskerier utenfor egne farvann gjennom å utvikle gode forvaltningsplaner og verktøy.
SafeConsume
Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører og forbrukere oppdatert kunnskap og nye verktøy.
2017 - 2022
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 252 prosjekter. Viser side 8 av 14