285 Prosjekter funnet
ProMack
Hvilke faktorer spiller inn for kvaliteten på makrellfileten? Det var fokus for dette prosjektet.
Tidsrom
2015 - 2017
Finansiert av
RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
Sjømatkvalitet
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
2015 - 2019
Nofima
PrimeFish
Det overordnede målet med PrimeFish var å forbedre den økonomiske bærekraften til den europeiske fiskeri- og akvakultursektoren.
EU - Horisont 2020
Både folk og fisk har behov for de lange marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA for å bevare god helse. Det vi får gjennom fiskeoljen som stammer fra villfisk er ikke lenger nok til å dekke behovene, og det trengs flere kilder til marint omega-3. Noe omega-3 brukes til tran og kapsler, noe til dyrefôr, og en stor andel til oppdrettsfisk.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Vi trenger mer kunnskap om risiko for kontaminering med virus på de ulike ledd i kjeden fra jord til bord for norske bær. Dette prosjektet har som mål å øke denne kunnskapen.
2015 - 2018
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
REforReM
Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.
Norges forskningsråd
GRØNTiKJØTT
Den overordnede idéen for «GRØNTiKJØTT» er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel (opp til 49 %) grønnsaker.
Prosjektets formål er å utvikle instrumenter som kan bestemme kvaliteten på fersk fisk, både villfisk og oppdrettsfisk.
2014 - 2016
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
Ovoshine
Egg er en viktig proteinkilde. Målet med OVOSHINE er å utvikle et billig, sikkert og raskt UV-belysningssystem som kombineres med varm luft for å sterilisere egg.
2014 - 2017
EU - 7. rammeprogram
SUNNIVA
I dette prosjektet tar vi utgangspunkt i matvarekjeden for tomater og brassica (kål, blomkål og brokkoli). Målet er at forbrukerne skal få bedre tilgang til trygg, sunn og praktisk mat gjennom å utvikle nye teknikker for prosessering, og å øke utnyttelsen av råmateriale og biprodukter.
EU - ERA-Net
CATCH
Målet med dette store prosjektet var å fange den maksimale verdien av torskeprodukter basert på levendelagring.
2014 - 2018
FISHBOOST
Prosjektet har som mål å bringe europeisk havbruk videre til et nytt nivå innen avl. Nofima koordinerer dette femårige prosjektet, som er finansiert av EUs 7. rammeprogram.
2014 - 2019
Bærsort
En konkurransedyktig norsk bærproduksjon er avhengig av kontinuerlig tilgang til de beste bærsortene. Utvikling av nye sorter er en tidkrevende prosess. Foredlingen kan imidlertid gjøres mer effektiv ved å bruke moderne, molekylære metoder.
FoodIntegrity
Prosjektets mål var å kartlegge og dokumentere matjuks, og å utvikle metoder for å hindre juks og feilmerking av mat.
Barn og smak
Målet med prosjektet er å skaffe ny kunnskap om smaksutvikling hos barn, for å øke konsumet av sunn mat med norske råvarer.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
HveteKvalitet
Målet med prosjektet er å finne ut hvordan vi kan få sikrere kornavlinger for å øke andelen norsk korn i melproduksjonen.
MareFrame
MareFrame vil redusere barrierene som hindrer mer utstrakt innføring av økosystembasert fiskeriforvaltning (EAFM).
ActiBioSafe
Bedre mattrygghet er målet når rumenske og norske forskere går sammen om å utviklet ny og innovativ bioemballasje med anti-mikrobielle og anti-oksidative egenskaper.
EØS-midlene
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 285 prosjekter. Viser side 14 av 16