327 Prosjekter funnet
Bærsort
En konkurransedyktig norsk bærproduksjon er avhengig av kontinuerlig tilgang til de beste bærsortene. Utvikling av nye sorter er en tidkrevende prosess. Foredlingen kan imidlertid gjøres mer effektiv ved å bruke moderne, molekylære metoder.
Tidsrom
2014 - 2018
Finansiert av
Norges forskningsråd
FoodIntegrity
Prosjektets mål var å kartlegge og dokumentere matjuks, og å utvikle metoder for å hindre juks og feilmerking av mat.
EU - 7. rammeprogram
Barn og smak
Målet med prosjektet er å skaffe ny kunnskap om smaksutvikling hos barn, for å øke konsumet av sunn mat med norske råvarer.
2014 - 2017
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
HveteKvalitet
Målet med prosjektet er å finne ut hvordan vi kan få sikrere kornavlinger for å øke andelen norsk korn i melproduksjonen.
MareFrame
MareFrame vil redusere barrierene som hindrer mer utstrakt innføring av økosystembasert fiskeriforvaltning (EAFM).
ActiBioSafe
Bedre mattrygghet er målet når rumenske og norske forskere går sammen om å utviklet ny og innovativ bioemballasje med anti-mikrobielle og anti-oksidative egenskaper.
EØS-midlene
H2O Monitor
Hovedmålet med prosjektet er å bygge kompetanse om de biokjemiske og molekylære mekanismene som styrer vannbindingsevnen, og å utvikle målemetodikk og statistiske modeller for overvåking av disse.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter|FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
OrAqua
OrAqua-prosjektets visjon er økonomisk vekst i det økologiske havbruket i Europa, med en forskningsbasert forvaltning og i tråd med økologiske prinsipper og forbrukernes tillit.
2014 - 2016
TG-ase
I dette prosjektet skal vi utvikle og produsere enzym fra fisk som skal brukes til å lime sammen fiskestykker i fiskekaker og andre fiskeprodukter.
FoodScare
Hovedmålet med dette forskningsprosjektet er å gi retningslinjer for best mulig risikokommunikasjon under matkriser.
Vi fokuserer på den fremtidige konkurransesituasjonen i viktige klippfiskmarkeder: Portugal, Brasil, Afrika (Angola & Kongo-landene) og Karibia.
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
I prosjektet skaffer vi kunnskap om hvorfor norsk klippfiskeksport ikke øker i takt med veksten i det brasilianske klippfiskmarkedet.
2014 - 2015
Formålet med prosjektet er å skaffe mer kunnskap om sjømatmarkedet i Sør-Afrika, med særlig vekt på laks.
2013 - 2015
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Klippfisk til Angola
Målet med prosjektet er å skaffe kunnskap om muligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola.
Nordmenn trenger å spise mer fisk, og folk vil ha flere slags fiskepålegg. Forskingsprosjektet har som mål å utvikle et nytt fiskepålegg basert på sunt avskjær av makrell og laks.
Programmets forskning retter oppmerksomheten mot arter av bær, frukt og grønnsaker som det er mulig å dyrke i Norge og som har et potensiale for økt konsum og økt benyttelse i industrien.
2013 - 2016
Multiblokkmetodikk
Dette prosjektet vil fokusere på utvikling og anvendelser av multi-blokk statistisk metodikk for kobling av flere datasett.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Utvikling av spektroskopibaserte imaging-teknikker for overvåking, forståelse og optimering av matkvalitet og –prosessering.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 327 prosjekter. Viser side 17 av 19