314 Prosjekter funnet
Klippfisk til Angola
Målet med prosjektet er å skaffe kunnskap om muligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola.
Tidsrom
2013 - 2015
Finansiert av
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Nordmenn trenger å spise mer fisk, og folk vil ha flere slags fiskepålegg. Forskingsprosjektet har som mål å utvikle et nytt fiskepålegg basert på sunt avskjær av makrell og laks.
Norges forskningsråd
Programmets forskning retter oppmerksomheten mot arter av bær, frukt og grønnsaker som det er mulig å dyrke i Norge og som har et potensiale for økt konsum og økt benyttelse i industrien.
2013 - 2016
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
Multiblokkmetodikk
Dette prosjektet vil fokusere på utvikling og anvendelser av multi-blokk statistisk metodikk for kobling av flere datasett.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Utvikling av spektroskopibaserte imaging-teknikker for overvåking, forståelse og optimering av matkvalitet og –prosessering.
FoodPack
Matsikkerhet er en global utfordring. På den andre siden ender en god del av maten opp som avfall. Emballasjen beskytter og bevarer maten, og emballering er en nøkkel for å nå fastsatte mål om økt produksjon og reduksjon av matsvinn både globalt og nasjonalt.
Hovedmålet med dette programmet er å oppnå en mer forutsigbar kvalitet av kjøtt og hvete. Dette skal nås gjennom å identifisere proteinmarkører for mørhet i storfekjøtt, forbedre muskelcellevekst, forbedre spisekvalitet av ulike muskler/kjøttstykninger og ved å forstå hvordan været påvirker bakekvalitet i hvete.
FoodMicroControl
Kontroll med mikroorganismer er en stor utfordring for matprodusenter. Dette strategiske programmet gir ny kunnskap og kompetanse for å forstå vekst, overlevelse, aktivitet og funksjon til mikroorganismer i mat og matproduksjonsmiljøer.
Hovedmålet til dette prosjektet var å stimulere til nyskaping i norsk mat- og drikkevareindustrien.
KonSpor
I dette prosjektet skal forskerne dokumentere hvordan ulike prosessteknologier tar knekken på sykdomsfremkallende sporer, og utvikle nye trygge matprodukter med lang holdbarhet.
Stiftelsen Norconserv
ProFekt
Hva skjer med porsjonspakkede fiskeprodukter når man fryser, tiner og varmer dem opp? Sjømat som er rask å tilberede er under lupa i dette forskningsprosjektet.
Nofima
Småfeprosjektet
Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.
Det er et stort potensial for bedre helse i befolkningen ved bedre kostholdsvaner. Hovedmålet med dette forskningsprogrammet er å etablere forskningsbasert kunnskap om hvordan sensoriske strategier og forbrukerinnsikt kan bidra til et sunt og velsmakende kosthold i befolkningen.
FJM – Forskningsmidler for Jordbruk og Matindustri (tidl. FFL)
Det primære målet i dette forskningsprogrammet er å øke kunnskapen om hvordan prosessering kan maksimere de fordelaktige helseeffektene av kostfiber og minimere de skadelige helseeffekter av glykemiske karbohydrater.
LTLT sous vide
Det overordnete målet med prosjektet er å lage en helt ny serie industrielt produserte sous vide-gourmetretter.
Hvor lenge er klippfisken holdbar når den lagres i kjølerom og ved høyere temperaturer?
Forskere i Nofima og samarbeidende institutt skal undersøke hva som må til for å unngå farlige Listeria- og E. coli-bakterier i maten.
2012 - 2017
BACCHUS
Det stilles strenge krav for å få godkjent helsepåstander for mat. Dette EU-prosjektet utvikler verktøy og ressurser som legger til rette for at vitenskapelige resultater kan brukes til å støtte opp om helsepåstandssøknader.
2012 - 2016
EU - 7. rammeprogram
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 17 av 18