322 Prosjekter funnet
ActiBioSafe
Bedre mattrygghet er målet når rumenske og norske forskere går sammen om å utviklet ny og innovativ bioemballasje med anti-mikrobielle og anti-oksidative egenskaper.
Tidsrom
2014 - 2017
Finansiert av
EØS-midlene
H2O Monitor
Hovedmålet med prosjektet er å bygge kompetanse om de biokjemiske og molekylære mekanismene som styrer vannbindingsevnen, og å utvikle målemetodikk og statistiske modeller for overvåking av disse.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter|FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
OrAqua
OrAqua-prosjektets visjon er økonomisk vekst i det økologiske havbruket i Europa, med en forskningsbasert forvaltning og i tråd med økologiske prinsipper og forbrukernes tillit.
2014 - 2016
EU - 7. rammeprogram
TG-ase
I dette prosjektet skal vi utvikle og produsere enzym fra fisk som skal brukes til å lime sammen fiskestykker i fiskekaker og andre fiskeprodukter.
Norges forskningsråd
FoodScare
Hovedmålet med dette forskningsprosjektet er å gi retningslinjer for best mulig risikokommunikasjon under matkriser.
Vi fokuserer på den fremtidige konkurransesituasjonen i viktige klippfiskmarkeder: Portugal, Brasil, Afrika (Angola & Kongo-landene) og Karibia.
NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
I prosjektet skaffer vi kunnskap om hvorfor norsk klippfiskeksport ikke øker i takt med veksten i det brasilianske klippfiskmarkedet.
2014 - 2015
Formålet med prosjektet er å skaffe mer kunnskap om sjømatmarkedet i Sør-Afrika, med særlig vekt på laks.
2013 - 2015
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Klippfisk til Angola
Målet med prosjektet er å skaffe kunnskap om muligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola.
Nordmenn trenger å spise mer fisk, og folk vil ha flere slags fiskepålegg. Forskingsprosjektet har som mål å utvikle et nytt fiskepålegg basert på sunt avskjær av makrell og laks.
Programmets forskning retter oppmerksomheten mot arter av bær, frukt og grønnsaker som det er mulig å dyrke i Norge og som har et potensiale for økt konsum og økt benyttelse i industrien.
2013 - 2016
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
Multiblokkmetodikk
Dette prosjektet vil fokusere på utvikling og anvendelser av multi-blokk statistisk metodikk for kobling av flere datasett.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Utvikling av spektroskopibaserte imaging-teknikker for overvåking, forståelse og optimering av matkvalitet og –prosessering.
FoodPack
Matsikkerhet er en global utfordring. På den andre siden ender en god del av maten opp som avfall. Emballasjen beskytter og bevarer maten, og emballering er en nøkkel for å nå fastsatte mål om økt produksjon og reduksjon av matsvinn både globalt og nasjonalt.
Hovedmålet med dette programmet er å oppnå en mer forutsigbar kvalitet av kjøtt og hvete. Dette skal nås gjennom å identifisere proteinmarkører for mørhet i storfekjøtt, forbedre muskelcellevekst, forbedre spisekvalitet av ulike muskler/kjøttstykninger og ved å forstå hvordan været påvirker bakekvalitet i hvete.
FoodMicroControl
Kontroll med mikroorganismer er en stor utfordring for matprodusenter. Dette strategiske programmet gir ny kunnskap og kompetanse for å forstå vekst, overlevelse, aktivitet og funksjon til mikroorganismer i mat og matproduksjonsmiljøer.
Hovedmålet til dette prosjektet var å stimulere til nyskaping i norsk mat- og drikkevareindustrien.
KonSpor
I dette prosjektet skal forskerne dokumentere hvordan ulike prosessteknologier tar knekken på sykdomsfremkallende sporer, og utvikle nye trygge matprodukter med lang holdbarhet.
Stiftelsen Norconserv
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 322 prosjekter. Viser side 17 av 18