Laksefilet i fiskedisk i Nederland.
Laksefilet i fiskedisk i Nederland. Foto: Frank Gregersen @ Nofima

Valutaendringer og sjømatnæringen

 Næringsøkonomi  

Hvordan påvirker valutaendringer prestasjon og konkurranseposisjon i norsk sjømatnæring?

Tidspunkt:15. januar 2017 – 1. juni 2020
Finansiering: FHF
Kontaktperson
Portrettbilde av Thomas Nyrud
Thomas Nyrud

Forsker
Tlf.: +47 997 74 933
thomas.nyrud@nofima.no

Norsk sjømatindustri er avhengig av å selge det meste av sin produksjon i et globalt marked. Den norske kronen er en sårbar valuta som svinger mye. I nyere tid har kronekursen vært svært avhengig av utviklingen i råoljeprisen.

Hensikten med prosjektet er å overvåke hvordan endringer i valutaforhold påvirker norsk sjømatnærings prestasjon og konkurranseposisjon i perioden 2016 til og med 2019.

Rapporter/Leveranser:

Valutaeffekter i sjømatindustrien – 2017 og første halvår 2018, 2018

Valutaeffekter i norsk sjømatindustri, 2016

Relatert innhold

  • Nyheter