Anne Rieder
PhD
Forsker
Anne Rieder har en mastergrad i matteknologi fra universitetet i Hohenheim, Tyskland. I masteroppgaven skrev hun om effekten gjæret og ikke-gjæret bygg og havre har på reologiske egenskaper i deig og brødkvalitet. Hun har en doktorgrad i ernæring fra Universitetet i Oslo, på temaet: Dietary immune modulation – carbohydrate specific effects of cereal and yeast beta-glucans. Anne har vært ansatt i Nofima siden 2013. Først som postdoktor og deretter som forsker. Hennes hovedfokus har vært de ulike sidene ved kostfiber, inkludert inkorporering av kostfibrene i forskjellige matprodukter og påvirkningen matprosessering har på fiberrelaterte helseeffekter, med fokus på beta-glukaner i kornprodukter og den øvre mat-/tarmkanalen. I forskningen hennes spiller også bruken av en human in vitro-fordøyelsesmodell for analyse av egenskaper ved
fiberoppløsning i fordøyelsesprosessen, stivelsesfordøyelseskinetikk og proteinfordøyelse, en avgjørende rolle. Sammen med kollegaer/samarbeidspartnere jobber Anne med å knytte resultater fra in vitro-fordøyelse til humane in vivo-data, f.eks. på glykemisk respons, som kan styrke den mekanistiske forståelsen av helseeffekter fra kostsfibre og bidra til å utvikle in vitro-modeller for prediksjon av helseeffekt. De siste årene har Anne også forsket på bærekraftige proteinkilder fra planter, alger og restråstoff, hvordan disse brukes i matvarer og rollen de spiller i proteinernæring med fokus på in vitro proteinfordøyelse. I tillegg til forskning på helseaspekter i matvarer, jobber Anne fortsatt med sitt store interessefelt matteknologi, der hun forsker videre på matstruktur og reologi.
E-postadresser til ansatte følger malen firstname.lastname@nofima.no
Mellomnavn kan skrives med både bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbordet +47 77 62 90 00 eller post@nofima.no hvis du har noen spørsmål.
Mine prosjekter
Mine publikasjoner
Anne Rieder har 45 publikasjoner ved Nofima: