Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Omega-3

Tema: Omega-3

Omega-3-fettsyre (også n-3 og ω-3) er betegnelsen på en familie av flerumettede fettsyrer.

Resultater

07. aug 2024

Slik er status for filetfarge i norsk oppdrettslaks

04. jan 2024

Ny oljekilde er bra for laksen

15. des 2023

Ekstra langkjedede omega-3 fettsyrer gir flere helsegevinster

30. mai 2023

Du bør spise mer av de sunne planteoljene

19. jan 2022

Har funnet at DHA-fettsyren fremmer filetkvalitet

20. mai 2021

Omega-3 er viktig for laksens velferd og robusthet

31. okt 2019

Nye omega-3-kilder trygge å bruke i fiskefôr

10. okt 2019

Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt

03. okt 2019

Mer omega-3 i laks med avl

02. sep 2019

Omega-3-nivået i fôret er viktig for laksens velferd

29. nov 2017

Mulig ny oljekilde til laks

28. nov 2017

Avl kan gi mer omega-3 i laks

03. mai 2017

Laksen trenger marint omega-3

23. jun 2016

Omega-3-fordelingens balansekunst

13. des 2015

Silda er sunnere enn vi trodde

Prosjekter

Miniatyrbilde for Bedre kvalitet og holdbarhet på norsk lakseolje

OSL

Bedre kvalitet og holdbarhet på norsk lakseolje

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Utnyttelse av omega-3-fettsyrer fra lakseolje i mus

Utnyttelse av omega-3-fettsyrer fra lakseolje i mus

2024 - 2026

Miniatyrbilde for Ernæringsmessige effekter i laks og regnbueørret ved inntak av etylesterolje

SalmoE2

Ernæringsmessige effekter i laks og regnbueørret ved inntak av etylesterolje

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Effekt av ketolinsyre på psoriasis

Keto4cells

Effekt av ketolinsyre på psoriasis

2023 - 2025

Miniatyrbilde for Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

SusHealth

Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Metabolsk ubalanse i laks – betydningen til samspillet mellom ernæring og genetikk

BALANCE

Metabolsk ubalanse i laks – betydningen til samspillet mellom ernæring og genetikk

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Samspillet til fett i fôr, miljø og fiskehelse

OptiHealth

Samspillet til fett i fôr, miljø og fiskehelse

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Helsefortrinn ved nordatlantiske fiskeoljer

Helsefortrinn ved nordatlantiske fiskeoljer

2017 - 2018

Miniatyrbilde for Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helse og kvalitet

SunnMat

Bærekraftig utnyttelse av norske matråvarer med fokus på helse og kvalitet

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Ernæringens betydning for skinn- tarm- og gjellehelse

Omega-3-barriere

Ernæringens betydning for skinn- tarm- og gjellehelse

2016 - 2019

Miniatyrbilde for Nye omega-3-kilder i fôr til laks

Nye omega-3-kilder i fôr til laks

2015 - 2019

Miniatyrbilde for Bioaktive lipider

Bioaktive lipider

2012 - 2016

Pressemeldinger

⬤

Hva kreves for vellykket smoltproduksjon i fremtiden? (09. sep 2024)

⬤

Laksens egen kokk leter stadig etter nye ingredienser (26. okt 2023)

⬤

Er laksen like rød som før? (24. mar 2022)

⬤

Unik omega-3-forskning på ørret (03. jan 2022)

⬤

Vil utvikle bærekraftige fôringredienser til fremtidens laks (23. aug 2021)

Publikasjoner

The Interaction Between Dietary Fat Level, n-3 LC-PUFA, and Zinc on Their Postprandial Absorption Kinetics in Atlantic Salmon (Salmo salar)

Aquaculture Nutrition, 2024
Vitenskapelig artikkel

Effects of n-3 very-long-chain PUFA on bone mineralisation

British Journal of Nutrition, 2024
Vitenskapelig artikkel

Omega-3 Futures in Aquaculture: Exploring the Supply and Demands for Long-Chain Omega-3 Essential Fatty Acids by Aquaculture Species

Reviews in Fisheries Science & Aquaculture, 2024
Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

Kunnskapskartlegging pigmentering i laks

2024
Nofimas rapportserie

Effect of prolonged feeding of broodstock diet with increased inclusion of essential n-3 fatty acids on maturing and spawning performance in 3-year-old Atlantic salmon (Salmo salar)

General and Comparative Endocrinology, 2024
Vitenskapelig artikkel

Investigation of the Functions of n-3 Very-Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids in Skin using in vivo Atlantic Salmon and in vitro Human and Fish Skin Models

British Journal of Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Different Dietary Ratios of Camelina Oil to Sandeel Oil Influence the Capacity to Synthesise and Deposit EPA and DHA in Zucker Fa/Fa Rats

Nutrients, 2023
Vitenskapelig artikkel

Dietary Level of the Omega-3 Fatty Acids EPA and DHA Influence the Flesh Pigmentation in Atlantic Salmon

Aquaculture Nutrition, 2023
Vitenskapelig artikkel

Oxidized Dietary Oil, High in Omega-3 and Omega-6 Polyunsaturated Fatty Acids, Induces Antioxidant Responses in a Human Intestinal HT29 Cell Line

Nutrients, 2022
Vitenskapelig artikkel

Steroidogenic and innate immune responses in Atlantic salmon are influenced by dietary total lipid, long chain polyunsaturated fatty acids and dissolved oxygen

Aquaculture, 2022
Vitenskapelig artikkel

Optimalisering av prosessbetingelser for ekstraksjon av fosfolipider fra silderogn

2022
Nofimas rapportserie

Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks

2021
Rapport

Hypoxia does not change responses to dietary omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids, but rather reduces dietary energy demand by Atlantic salmon

Aquaculture Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Comparison of EPA and DHA utilization in Atlantic salmon (Salmo salar) and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed two diets with different content of fish oil and rapeseed oil

Journal of Applied Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

The heritable landscape of Near Infrared and Raman spectroscopic measurements to improve lipid content in Atlantic salmon fillets

Genetics Selection Evolution, 2021
Vitenskapelig artikkel

Optimalisering av fett og fettsyrer i fôr til atlantisk laks for bedre helse og velferd gjennom ulike livsfaser og utfordrende miljøbetingelser

2021
Nofimas rapportserie

Requirement for omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids by Atlantic salmon is relative to the dietary lipid level

Aquaculture, 2021
Vitenskapelig artikkel

Rest Plant Materials with Natural Antioxidants Increase the Oxidative Stability of Omega-3-Rich Norwegian Cold Pressed Camelina sativa Oil

ASC Food & Science Technology, 2021
Vitenskapelig artikkel

Deposition and metabolism of dietary n-3 very-long-chain PUFA in different organs of rat, mouse and Atlantic salmon

British Journal of Nutrition, 2021
Vitenskapelig artikkel

Dietary Lipid:Protein Ratio and n-3 Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids Alters the Gut Microbiome of Atlantic Salmon Under Hypoxic and Normoxic Conditions

Frontiers in Microbiology, 2020
Vitenskapelig artikkel

Increasing dietary n-6 FA while keeping n-3 FA stable decreases EPA in polar lipids of farmed Atlantic salmon (Salmo salar)

British Journal of Nutrition, 2020
Vitenskapelig artikkel

GWAS identifies genetic variants associated with omega-3 fatty acid composition of Atlantic salmon fillets

Aquaculture, 2020
Vitenskapelig artikkel

Accuracy of selection for omega-3 fatty acid content in Atlantic salmon fillets

Aquaculture, 2020
Vitenskapelig artikkel

Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer

2020
Nofimas rapportserie

Genetisk karakterisering av omega-3 fettsyrer i filet av atlantisk laks (Salmo salar L.)

2019
Doktorgradsavhandling

Nye omega-3-kilder i fôr til laks

2019
Nofimas rapportserie

Metabolisme av omega-3 fettsyrer i atlantisk laks (Salmo salar L.): Effekt av ulike nivåer av EPA og DHA I fôret på fiskens helse

2017
Doktorgradsavhandling

Tilknyttede forskningsområder

Bioprosessering

Kosthold og helse

Fôrutvikling og ernæring

Hjem Resultater Tema A-Å Omega-3

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie