Fôrutvikling og ernæring
Fôret består av en rekke ingredienser som må dekke fiskens behov for næringsstoffer i ulike livsstadier.
I tillegg handler fôrutvikling om å få laget en fôrpellet med fysiske og funksjonelle egenskaper som fungerer i kommersielt oppdrett.
Vi i Nofima kan utvikle fôr som er tilpasset ulike produksjonssystemer som settefiskanlegg, merder i sjø eller landbaserte anlegg.
Ingrediensene i fôret bør komme fra bærekraftige kilder. Slike ingredienser tester vi og utvikler videre selv eller sammen med leverandører.
Ferske resultater og utvalgte prosjekter
Fasiliteter i Nofima
Senter for forskningsdrevet innovasjon
Sentrene for forskningsdrevet innovasjon (SFI) utnevnes av Norges forskningsråd. Sentrene skal utvikle kompetanse som er viktig for innovasjon og verdiskaping
Senteret CtrlAqua ble ledet av Nofima, og jobbet med utviklingen av fremtidens lukkede oppdrettskonsepter.