Sjømatindustri Les på engelsk Forskningssjef Heidi Nilsen Forskningssjef +47 77 62 90 04 Forskningsområder Fangst Mat fra havet skal høstes på en bærekraftig måte, med respekt for både livet i havet og på land. Produktutvikling Nyskapende teknologi, nye råvarer, bedre utnyttelse av råvarer. Våre forskere arbeid kontinuerlig med mange typer produktutvikling. Råvarekunnskap Kunnskap om råvarene, deres egenskaper og hva som skjer med dem under ulike produksjons-, prosesserings- og lagringsforhold gjør oss i stand til å vite hvordan vi kan sikre best mulig kvalitet. Matsystem Alt henger sammen med alt. Digitalisering Å koble informasjonen som oppstår hele veien fra jord eller sjø og frem til forbruker gir oss bedre kunnskap om hva som påvirker kvaliteten. Dette kan gi oss bedre mat og mer bærekraftig matproduksjon. Kvalitet og målemetoder Med ny teknologi kan vi måle kvalitet på mat i industriell hastighet. Med for eksempel lys. I Nofima utvikler vi stadig nye bruksområder for ny teknologi. Konservering Mat kan behandles på mange ulike måter, både for at den skal være mulig å spise lenge, men også for å oppnå ønskede egenskaper. Holdbarhet og mattrygghet Mat skal være trygg og ha god kvalitet, slik at holdbarheten er best mulig. Ansatte Vilde Synnøve Aaknes Ingeniør Tatiana N Ageeva Forsker Kathryn Anderssen Forsker Tonny Enoksen Driftstekniker Margrethe Esaiassen Seniorforsker Kristin Beate Hansen Forsker Karsten Heia Seniorforsker Anette Hustad Forsker Tonje Kristin Jensen Forsker Sjurdur Joensen Seniorforsker Helle Kerekes Praktikant Silje Kristoffersen Seniorforsker Federico Lian Forsker Hongbo Liu Forsker Grete Lorentzen Seniorforsker Gustav Martinsen Seniorrådgiver Heidi Nilsen Forskningssjef Stein Harris Olsen Forsker Samuel Ortega Sarmiento Forsker Rowan Romeyn Forsker Svein Kristian Stormo Forsker Ragnhild Aven Svalheim Forsker Torbjørn I Tobiassen Forsker