Sist oppdatert

Les på engelsk

Med ulike typer av lysmåling med spektroskopi, kan våre forskere måle fordelingen av protein og vann i en råvare. Og også hvilke typer fett og proteiner – og hvor mye av hver type. Blod i fiskefilet, kjøttfylde i krabbelegger, stivelse i poteter, fettsyre i laks og mengden benrester i restråstoff fra kylling måles. Alt uten å skade råvaren.  

Ved å bruke nye digitale verktøy, og målemetoder som tekstur og fargeanalyse, utnytter matindustrien råvarene bedre, reduserer svinnet og bedrer kvaliteten på produktene.  

Senter for forskningsdrevet innovasjon

Sentrene for forskningsdrevet innovasjon (SFI) utnevnes av Norges forskningsråd. Sentrene skal utvikle kompetanse som er viktig for innovasjon og verdiskaping

Senteret DigiFoods ledes av Nofima, og skal utvikle smarte optiske sensorer for å måle og digitalisere matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden.

Les mer

Relaterte temasider