Digitalisering
Å koble informasjonen som oppstår hele veien fra jord eller sjø og frem til forbruker gir oss bedre kunnskap om hva som påvirker kvaliteten. Dette kan gi oss bedre mat og mer bærekraftig matproduksjon.
Det kan brukes på alt fra potetkvalitet til oppdrettslaksens velferd.
Slik kobling av informasjon kan gjøre beslutningsprosesser raskere og bedre, og gi ny innsikt i årsakssammenhenger og utfordringer.
Vi i Nofima samarbeider med bedrifter om dataanalyse, maskinlæring og kunstig intelligens.
Slike verktøy bruker vi også mer av i forskningen for å øke mulighetene til å finne mønstre og svar, som er mer krevende å finne med tradisjonelle forskningsmetoder.
Ferske resultater og utvalgte prosjekter
Senter for forskningsdrevet innovasjon
Sentrene for forskningsdrevet innovasjon (SFI) utnevnes av Norges forskningsråd. Sentrene skal utvikle kompetanse som er viktig for innovasjon og verdiskaping
Senteret DigiFoods ledes av Nofima, og skal utvikle smarte optiske sensorer for å måle og digitalisere matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden.