Federico Lian Forsker +47 940 96 152 +47 77 62 90 78 E-post Tromsø Sjømatindustri Se publikasjoner i Cristin Epostadresser til ansatte følger malen fornavn.etternavn@nofima.no Mellomnavn kan skrives både med bindestrek og punktum. Kontakt sentralbord tel:+47 776 29000 eller post@nofima.no om du har spørsmål. Mine prosjekter Helt Konge Kvalitet på små kongekrabber etter oppfôring 2022 - 2025 Kongemat Oppfôring av små kongekrabber med rognkjeks 2022 - 2023 SnowMap Kunnskap for næringsutvikling av snøkrabbe 2017 - 2020 Mine publikasjoner Federico Lian har 12 publikasjoner ved Nofima: Evaluation of Morphological and Quality Parameters in Adult Male Red King Crabs (Paralithodes camtschaticus) Raised to Commercial Weight from Juveniles Aquaculture Research, 2023 Vitenskapelig artikkel Live holding of red king crab (Paralithodes camtschaticus) and snow crab (Chionoecetes opilio) — Effect on microbial growth in processed leg meat during refrigerated storage Food Microbiology, 2022 Vitenskapelig artikkel Fatty acid profile of cooked leg meat and raw hepatopancreas of red king crab (Paralithodes camtschaticus) during three-month live holding without feeding at 5 and 10 °C Journal of Food Composition and Analysis, 2022 Vitenskapelig artikkel High-Pressure Processing for the Production of Added-Value Claw Meat from Edible Crab (Cancer pagurus) Foods, 2021 Vitenskapelig artikkel Comparative quality evaluation of processed clusters obtained from red king crab (Paralithodes camtschaticus) typical of spring and autumn harvests in the Barents Sea Food Control, 2021 Vitenskapelig artikkel Varmebehandling av snøkrabbecluster Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021 Vitenskapelig artikkel Developing a chromatic value for determining melanosis of high pressure processed snow crab (Chionoecetes opilio) clusters by digital imaging Food Control, 2020 Short communication Effect of freezing methods, frozen storage time, and thawing methods on the quality of mildly cooked snow crab (Chionoecetes opilio) clusters Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2020 Vitenskapelig artikkel Live holding of snow crab (Chionoecetes opilio) at 1 and 5 °C without feeding — Quality of processed clusters Food Control, 2020 Vitenskapelig artikkel Quality parameters of processed clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) – Effects of live holding at 5 and 10°C up to 92 days without feeding Food Control, 2019 Vitenskapelig artikkel Effect of freezing-thawing on weight loss, melanosis, and microbial growth in mildly cooked snow crab (Chionoecetes opilio) clusters Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie, 2019 Vitenskapelig artikkel Exploring the effect of inhibitors, cooking and freezing on melanosis in snow crab (Chionoecetes opilio) clusters Food Control, 2018 Vitenskapelig artikkel