277 Prosjekter funnet
MycoSafeBread
Hovedmålet i MycoSafeBread er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et absolutt minimum av soppgiften DON, samtidig som vi oppfyller anbefalingene for fiber og næringssammensetning.
Tidsrom
2020 - 2023
Finansiert av
Norges forskningsråd
Eple-Handling
Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.
2020 - 2024
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
BlueCC
Vi utvikler miljøvennlige marine ingredienser og produkter fra underutnyttede og invasive marine arter.
EU - BlueBio Cofund ERA-net
CarbHealth
Det er nødvendig med innsats for å utvikle matprodukter rike på kostfiber som vil være til nytte for middelaldrende voksne med prediabetes. I dette prosjektet studerer vi et brød beriket med korn beta-glukan.
Norges forskningsråd - via JPI Cofund
H2Salar
I prosjektet H2Salar har vi mål om å forstå risikoen og virkningene H2S har på fysiologien til atlantisk laks i RAS-anlegg.
Lumpfish4food
Målet med prosjektet er å bidra med nødvendig kunnskap for en bærekraftig utnyttelse av oppdrettet rognkjeks.
RingNasjonal
I dette prosjektet utarbeider vi ringvirkningsanalyser for sjømatnæringen i Norge.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
CMSEdit
I prosjektet skal vi identifisere og validere gener for resistens mot CMS (kardiomyopati-syndrom) i atlantisk laks ved hjelp av genredigering.
DIGYMATEX
Målet er å kartlegge hvordan den digitale modenheten til barn i alderen 9–16 år påvirker deres oppførsel når de bruker digitale plattformer, og hvilke langsiktige effekter bruken av disse teknologiene har på barns trivsel.
EU - Horisont 2020
NewTechAqua
I dette prosjektet tester og utvikler vi nye løsninger i europeisk akvakultur.
RASHealth
Strategier for desinfisering av ferskvann i resirkuleringssystemer i akvakultur, for å forbedre oppdrett av lakseparr.
BIO4ROBUST
I dette prosjektet skaffer vi kunnskap om hvordan man kan kombinere potensialet i RAS-systemene med bærekraftig lakseproduksjon.
2020 - 2022
Nofima
EthiCatch
I dette prosjektet skal vi kartlegge hvordan bruk av ulike kommersielle fiskeredskaper påvirker fiskens fysiologi og dødelighet, og derved fiskens velferd og kvalitet. Vi skal også undersøke sammenhengene mellom etisk fangst, fiskens kvalitet og pris.
ExtraSnack
Prosjektet tar sikte på å undersøke helseegenskapene til en ny plantebasert snacksprototype basert på ertestivelse, erteprotein og havrefibre. Snacksprotoypen er produsert ved ekstruderingsteknologi.
EEA (Norway Grants 2014-2021: bilateral research cooperation Portugal – Norway administered by The National Centre for Research and Development, Portugal)
HoldbarSjekken
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
Optisalm
I dette prosjektet undersøker vi salterstattere i røkelaksproduksjon.
2020 - 2021
Rammer
Hvordan påvirker fangstreguleringer fangsteffektivitet, kvalitet og drivstofforbruk? Og hvordan skal myndighetene unngå målkonflikter når stadig flere mål skal nås gjennom fangstreguleringer?
2019 - 2021
PackTech
Ved å bruke funksjonelle nanomaterialer vil vil utvikle mer miljøvennlig emballasje som sikrer høy matkvalitet og reduserer plast- og matavfall.
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 277 prosjekter. Viser side 7 av 16