327 Prosjekter funnet
Oppdrettstorsk
I dette prosjektet undersøkte vi potensialet til oppdrettstorsk i restaurantmarkedet. Vi lot erfarne kokker teste fisken, dokumenterer produksjonskostnader og svinn, og sammenlignet kvaliteten på oppdrettstorsk og villtorsk.
Tidsrom
2021 - 2021
Finansiert av
Nofima
I dette prosjektet undersøkte vi egenskaper ved kvaliteten til pukkellaks.
RAS 4.0
Hovedmålet til RAS 4.0 er å forbedre fiskevelferd og effektivitet i resirkulerende akvakultursystemer (RAS). Det skal vi gjøre ved å måle fiskebiologi, vannkvalitet og ytelse ved hjelp av avanserte sanntids-sensorer, og deretter bruke målingene til å optimalisere fôring, vannkvalitet og energiforbruk.
2021 - 2026
Norges forskningsråd
TailoTides
Hovedmålet i prosjektet er å utvikle en ny kombinasjon av enzymatisk hydrolyse, separasjonsteknologier og sensorteknologier, som gjør det mulig å skreddersy og kontrollere bioaktive peptider basert på reststoff fra fjørfe og raudåte.
2021 - 2024
Målet med prosjektet er å kartlegge hvilke virkestoffer i silderogn som har helende effekter på mild-til-moderat psoriasis.
2021 - 2023
GreenPlantFood
Det primære målet for prosjektet å bidra til å trekke matsystemet i en mer bærekraftig retning ved å utvikle ettertraktede plantebaserte produkter, fortrinnsvis basert på norske råvarer.
2021 - 2025
VOM
Vi studerer hvordan vi kan få til et skifte mot en bærekraftig matsektor med lavt utslipp. Vi må finne potensialet og hindringene for endringer i etterspørsel, produksjon og innovasjon.
Norges forskningsråd KSP
Sustainable Eaters
Det overordnede målet for prosjektet er å gi økt forståelse for, og forsterke forbrukernes bidrag til, et bærekraftig norsk matsystem. Forskningsprosjektet skal blant annet kartlegge hvordan forbrukernes valg og atferd har betydning for verdikjeden for mat.
TryggRakfisk
Hovedmålet med prosjektet er å oppnå en økning av mattryggheten for å unngå fremtidige utbrudd av sykdomsframkallende bakterier ved produksjon av rakfisk.
Norges forskningsråd (NFR)
Fortiphy
Forskerne skal utvikle løsninger for måltider og fysisk aktivitet for å forebygge underernæring hos eldre.
Food(R)evolution
Målet med prosjektet er å etablere en iterativ samarbeidsmodell i matbransjen mellom matprodusenter og kantiner for å øke inovasjonstakten og drive forskning for å øke andelen bærekraftig mat i kantiner og butikhyllene.
Norges forskningsråd IPN
EAT4AGE
For eldre kan underernæring være et alvorlig helseproblem. EAT4AGE vil forebygge underernæring og nedsatt muskelfunksjon ved å finne løsninger som kan redusere effekten av svekket fordøyelse, nedsatt oral prosessering, endret sensorisk oppfatning, redusert appetitt og andre aldersrelaterte problemer.
EU - JPI
RECY-FOOD-PACK
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
Fiskeri på 78°
Prosjektet har som mål å forberede Longyearbyen på Svalbard, som verdens nordligste by, til også å bli et kulinarisk reisemål med kortreist og bearbeidet konge- og snøkrabbe på menyen.
Genomics4robust
Det er økende interesse fra forskere og industri for å utvikle genomiske ressurser, som brukes til å studere DNA-et, til de etablerte oppdrettsartene og til arter i fremvekst.
noLTANet
Prosjektet skal etablere et nettverk av norske aktører som er involvert og interessert i lavtrofisk akvakultur (LTA).
Forskningsrådet
COMFOCUS
COMFOCUS overordnede mål er å integrere viktige europeiske forskningsinfrastrukturer for forkningsfeltet forbrukeradferd innen mat, for å fremme deres optimal bruk og felles utvikling.
Horisont 2020 (EU)
Prosjektets mål var å kartlegge status og foreslå tiltak som kan legge til rette for bedre likestilling i fiskerienes fangstledd.
Nærings- og fiskeridepartementet
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 327 prosjekter. Viser side 7 av 19