314 Prosjekter funnet
RECY-FOOD-PACK
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
Tidsrom
2021 - 2023
Finansiert av
Norges forskningsråd
Fiskeri på 78°
Prosjektet har som mål å forberede Longyearbyen på Svalbard, som verdens nordligste by, til også å bli et kulinarisk reisemål med kortreist og bearbeidet konge- og snøkrabbe på menyen.
Genomics4robust
Det er økende interesse fra forskere og industri for å utvikle genomiske ressurser, som brukes til å studere DNA-et, til de etablerte oppdrettsartene og til arter i fremvekst.
Nofima
noLTANet
Prosjektet skal etablere et nettverk av norske aktører som er involvert og interessert i lavtrofisk akvakultur (LTA).
Forskningsrådet
COMFOCUS
COMFOCUS overordnede mål er å integrere viktige europeiske forskningsinfrastrukturer for forkningsfeltet forbrukeradferd innen mat, for å fremme deres optimal bruk og felles utvikling.
2021 - 2025
Horisont 2020 (EU)
Prosjektets mål var å kartlegge status og foreslå tiltak som kan legge til rette for bedre likestilling i fiskerienes fangstledd.
2021 - 2021
Nærings- og fiskeridepartementet
JustFish
Målet med prosjektet er å bidra til metoder og teknologier som kan forbedre ressurskontrollen og redusere omfanget av kriminalitet i fiskeriene.
2021 - 2024
iFOODnet
iFOODnet er et tverrfaglig og tverrsektorielt nettverk for opplæring og forskning for norske og japanske matvitenskap-studenter.
Fiskesaus
Det overordnede målet for dette prosjektet er å kartlegge egnethet av ulikt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus.
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
SSSTorsk
I dette prosjektet skal vi finne ut hvorfor torsk over 8 kilo fisket med snurrevad gir mye skader på fisken og dermed redusert kvalitet.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Precision
Hovedmålet med dette strategiske programmet er å bidra til bærekraftig matproduksjon ved å utvikle nye bioteknologiske prosesser, smarte sensorer og dataanalytiske metoder.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
FutureFoodControl
Det oppstår stadig nye utfordringer knyttet til mikrobiell trygghet og forringelse av maten. Samtidig er det viktig både å redusere matsvinnet og bruken av plast til emballering av mat.
EATFISH
I dette prosjektet undersøker vi hvordan resistens mot amøbegjellesykdom bør måles når vi skal avle laks for bedre gjellehelse.
EU - Horisont 2020
Millennial Salmon
Et strategisk partnerskap mellom verdensledende europeiske organisasjoner i lakseoppdrettsnæringens verdikjede.
Norge forskningsråd - KSP (kompetanse- og samarbeidsprosjekt)
CrispResist
Bærer stillhavslaksen på en hemmelighet den kan dele med den atlantiske laksen? Hva er det med genene som gjør at den norske oppdrettslaksens slektninger i vest er mindre mottakelig for lus? Dette skal forskerne nå finne svarene på, og de skal bruke genredigeringsmetoden CRISPR-Cas9.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
NoLice
Hovedmålet med dette prosjektet er å identifisere hvilke stoffer atlantisk laks produserer, som har sammenheng med hvor mottagelig eller resistent laksen blir mot to lusearter. I tillegg skal vi i prosjektet utvikle verktøy som kan brukes til å øke laksens resistens og redusere luseinfeksjoner i Norge.
SusHealth
Programmets hovedmål er å bidra til økt verdiskaping, bærekraft og helsefortrinn gjennom innovativ utnyttelse av tradisjonelle og nye norske landbruksprodukter.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 7 av 18