316 Prosjekter funnet
Food(R)evolution
Målet med prosjektet er å etablere en iterativ samarbeidsmodell i matbransjen mellom matprodusenter og kantiner for å øke inovasjonstakten og drive forskning for å øke andelen bærekraftig mat i kantiner og butikhyllene.
Tidsrom
2021 - 2024
Finansiert av
Norges forskningsråd IPN
EAT4AGE
For eldre kan underernæring være et alvorlig helseproblem. EAT4AGE vil forebygge underernæring og nedsatt muskelfunksjon ved å finne løsninger som kan redusere effekten av svekket fordøyelse, nedsatt oral prosessering, endret sensorisk oppfatning, redusert appetitt og andre aldersrelaterte problemer.
EU - JPI
RECY-FOOD-PACK
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
2021 - 2023
Norges forskningsråd
Fiskeri på 78°
Prosjektet har som mål å forberede Longyearbyen på Svalbard, som verdens nordligste by, til også å bli et kulinarisk reisemål med kortreist og bearbeidet konge- og snøkrabbe på menyen.
Genomics4robust
Det er økende interesse fra forskere og industri for å utvikle genomiske ressurser, som brukes til å studere DNA-et, til de etablerte oppdrettsartene og til arter i fremvekst.
Nofima
noLTANet
Prosjektet skal etablere et nettverk av norske aktører som er involvert og interessert i lavtrofisk akvakultur (LTA).
Forskningsrådet
COMFOCUS
COMFOCUS overordnede mål er å integrere viktige europeiske forskningsinfrastrukturer for forkningsfeltet forbrukeradferd innen mat, for å fremme deres optimal bruk og felles utvikling.
2021 - 2025
Horisont 2020 (EU)
Prosjektets mål var å kartlegge status og foreslå tiltak som kan legge til rette for bedre likestilling i fiskerienes fangstledd.
2021 - 2021
Nærings- og fiskeridepartementet
JustFish
Målet med prosjektet er å bidra til metoder og teknologier som kan forbedre ressurskontrollen og redusere omfanget av kriminalitet i fiskeriene.
iFOODnet
iFOODnet er et tverrfaglig og tverrsektorielt nettverk for opplæring og forskning for norske og japanske matvitenskap-studenter.
Fiskesaus
Det overordnede målet for dette prosjektet er å kartlegge egnethet av ulikt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus.
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
SSSTorsk
I dette prosjektet skal vi finne ut hvorfor torsk over 8 kilo fisket med snurrevad gir mye skader på fisken og dermed redusert kvalitet.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Precision
Hovedmålet med dette strategiske programmet er å bidra til bærekraftig matproduksjon ved å utvikle nye bioteknologiske prosesser, smarte sensorer og dataanalytiske metoder.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
FutureFoodControl
Det oppstår stadig nye utfordringer knyttet til mikrobiell trygghet og forringelse av maten. Samtidig er det viktig både å redusere matsvinnet og bruken av plast til emballering av mat.
EATFISH
I dette prosjektet undersøker vi hvordan resistens mot amøbegjellesykdom bør måles når vi skal avle laks for bedre gjellehelse.
EU - Horisont 2020
Millennial Salmon
Et strategisk partnerskap mellom verdensledende europeiske organisasjoner i lakseoppdrettsnæringens verdikjede.
Norge forskningsråd - KSP (kompetanse- og samarbeidsprosjekt)
CrispResist
Bærer stillhavslaksen på en hemmelighet den kan dele med den atlantiske laksen? Hva er det med genene som gjør at den norske oppdrettslaksens slektninger i vest er mindre mottakelig for lus? Dette skal forskerne nå finne svarene på, og de skal bruke genredigeringsmetoden CRISPR-Cas9.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 316 prosjekter. Viser side 7 av 18