286 Prosjekter funnet
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
Tidsrom
2020 - 2023
Finansiert av
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Siderkultur
I dette prosjektet skal vi dokumentere «terroir» (stedsegen smak) for Norsk Sider, gjøre en sensorisk produktdifferensiering av sider fra Hardanger og utvikle gode rutiner for bedømning av sensorisk og kjemisk kvalitet.
Island, Liechtenstein og Noreg gjennom EØS og Norway Grants Fund for internasjonalt samarbeid på regionalt nivå.
Eksisterende genomsekvensdata er brukt til å oppdage genomiske SNP-varianter og utvikle SNP-panel spesifikk for den norske torskebestanden. Bruk av SNP-panelet er demonstrert ved å analysere data fra torskeavlsprogram.
2020 - 2022
MABIT
SFI Harvest
Teknologiinnovasjonene i SFI Harvest vil gjøre det mulig å produsere mat for verdens voksende befolkning av hittil lite utnyttede arter i havet.
2020 - 2028
Norges forskningsråd
Phagepowder
Prosjektet vil sikre mattrygghet på en bærekraftig, effektig og naturlig måte via bakteriofager ("fager"), som er de naturlige biologiske bekjempelsesmidlene mot bakterier.
2020 - 2024
EU - Eurostars-programmet
ArcticHubs
I dette prosjektet skal Nofima blant annet måle effektene av sameksistens mellom fiskeri- og havbruksnæringene i Arktis.
EU - Horisont 2020
InnoFoodAfrica
Prosjektet skal utforske afrikanske, klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i Etiopia, Kenya, Sør-Afrika og Uganda, og utvikle og demonstrere best mulige løsninger for dyrking, prosessering og produktutvikling mot nye matvarer, forretningsløsninger og verdikjeder.
Nano Functional Packaging
Det overordnede målet med dette prosjektet er å tilby nye løsninger for to av de store samfunnsutfordringene vi står overfor i dag; plastavfall (fra matemballasje) og matsvinn.
Pigmentering i laks
Dette prosjektet vil studere hvordan fôrsammensetning påvirker fysiologiske mekanismer som styrer pigmenteringen av laksemuskel og bidra til å utvikle et laksefôr som sikrer god og forutsigbar pigmentering.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
MycoSafeBread
Hovedmålet i MycoSafeBread er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et absolutt minimum av soppgiften DON, samtidig som vi oppfyller anbefalingene for fiber og næringssammensetning.
Eple-Handling
Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.
BlueCC
Vi utvikler miljøvennlige marine ingredienser og produkter fra underutnyttede og invasive marine arter.
EU - BlueBio Cofund ERA-net
CarbHealth
Det er nødvendig med innsats for å utvikle matprodukter rike på kostfiber som vil være til nytte for middelaldrende voksne med prediabetes. I dette prosjektet studerer vi et brød beriket med korn beta-glukan.
Norges forskningsråd - via JPI Cofund
H2Salar
I prosjektet H2Salar har vi mål om å forstå risikoen og virkningene H2S har på fysiologien til atlantisk laks i RAS-anlegg.
Lumpfish4food
Målet med prosjektet er å bidra med nødvendig kunnskap for en bærekraftig utnyttelse av oppdrettet rognkjeks.
RingNasjonal
I dette prosjektet utarbeider vi ringvirkningsanalyser for sjømatnæringen i Norge.
CMSEdit
I prosjektet skal vi identifisere og validere gener for resistens mot CMS (kardiomyopati-syndrom) i atlantisk laks ved hjelp av genredigering.
DIGYMATEX
Målet er å kartlegge hvordan den digitale modenheten til barn i alderen 9–16 år påvirker deres oppførsel når de bruker digitale plattformer, og hvilke langsiktige effekter bruken av disse teknologiene har på barns trivsel.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 286 prosjekter. Viser side 7 av 16