317 Prosjekter funnet
Målet med prosjektet er å lære om kjøkkensjefers holdinger til oppdrettstorsk fra Norge.
Tidsrom
2022 - 2022
Finansiert av
Nofima
HandyNIRklippfisk
I dette prosjektet utvikler og tester vi et håndholdt instrument for måling av vanninnhold i klippfisk.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
GutFeedingNow
I GutFeedingNow studerer vi helsemessige effekter av nye plantebaserte ingredienser og produkter basert på norske råvarer, med fokus på proteinfordøyelse og effekter på tarmflora og tarmhelse.
2021 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA)
Chicken-Health
I prosjektet «Chicken-Health» skal vi undersøke de molekylære mekanismene som er avgjørende for at noen kyllinger utvikler sykdommen Wooden Breast.
Norges forskningsråd
SpotMap
Hovedmålet er å kartlegge forekomsten av mørke flekker i laksefilet fra norsk lakseoppdrett. I tillegg til generell kartlegging vil omsøkt prosjekt ha som delmål å kartlegge forekomsten i forhold til hvor (geografi) og hvordan (teknologi) laksen blir produsert.
2021 - 2026
FHF
Taco Algae
I dette prosjektet arbeider vi med en total sirkulær-økonomisk tilnærming for å evaluere potensialet til to forskjellige arter røde makroalger, Furcellaria lumbricalis og Schizymenia jonssonii.
2021 - 2024
Blue Bio Cofund via NFR
EcoeFISHent
Målet med dette prosjektet er å få til en mer bærekraftig utnyttelse av marint restråstoff i nordvest-Italia gjennom samarbeid mellom fiskeri- og landbruksaktører i regionen.
EU - Horisont 2020
HybridFoods
I prosjektet skal vi utvikle nye, bærekraftige og næringsrike hybride kjøttanalogprodukter basert på ekstruderingsteknologi der vi kombinerer planteproteiner med restråstoff fra fiskeri- og kyllingindustri, tang, mikroalger og insektlarver.
Norges Forskningsråd
Norskin
Fiskeskjell inneholder kollagen. Nofima skal finne ut om skjellene kan benyttes til produksjon av fiskegelatin som skal brukes videre i bioplast.
2021 - 2021
MABIT
Oppdrettstorsk
I dette prosjektet undersøkte vi potensialet til oppdrettstorsk i restaurantmarkedet. Vi lot erfarne kokker teste fisken, dokumenterer produksjonskostnader og svinn, og sammenlignet kvaliteten på oppdrettstorsk og villtorsk.
I dette prosjektet undersøkte vi egenskaper ved kvaliteten til pukkellaks.
RAS 4.0
Hovedmålet til RAS 4.0 er å forbedre fiskevelferd og effektivitet i resirkulerende akvakultursystemer (RAS). Det skal vi gjøre ved å måle fiskebiologi, vannkvalitet og ytelse ved hjelp av avanserte sanntids-sensorer, og deretter bruke målingene til å optimalisere fôring, vannkvalitet og energiforbruk.
TailoTides
Hovedmålet i prosjektet er å utvikle en ny kombinasjon av enzymatisk hydrolyse, separasjonsteknologier og sensorteknologier, som gjør det mulig å skreddersy og kontrollere bioaktive peptider basert på reststoff fra fjørfe og raudåte.
Målet med prosjektet er å kartlegge hvilke virkestoffer i silderogn som har helende effekter på mild-til-moderat psoriasis.
2021 - 2023
GreenPlantFood
Det primære målet for prosjektet å bidra til å trekke matsystemet i en mer bærekraftig retning ved å utvikle ettertraktede plantebaserte produkter, fortrinnsvis basert på norske råvarer.
Sustainable Eaters
Det overordnede målet for prosjektet er å gi økt forståelse for, og forsterke forbrukernes bidrag til, et bærekraftig norsk matsystem. Forskningsprosjektet skal blant annet kartlegge hvordan forbrukernes valg og atferd har betydning for verdikjeden for mat.
VOM
Vi studerer hvordan vi kan få til et skifte mot en bærekraftig matsektor med lavt utslipp. Vi må finne potensialet og hindringene for endringer i etterspørsel, produksjon og innovasjon.
Norges forskningsråd KSP
TryggRakfisk
Hovedmålet med prosjektet er å oppnå en økning av mattryggheten for å unngå fremtidige utbrudd av sykdomsframkallende bakterier ved produksjon av rakfisk.
Norges forskningsråd (NFR)
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 317 prosjekter. Viser side 6 av 18