248 Prosjekter funnet
EthiCatch
I dette prosjektet skal vi kartlegge hvordan bruk av ulike kommersielle fiskeredskaper påvirker fiskens fysiologi og dødelighet, og derved fiskens velferd og kvalitet. Vi skal også undersøke sammenhengene mellom etisk fangst, fiskens kvalitet og pris.
Tidsrom
2020 - 2022
Finansiert av
Norges forskningsråd
ExtraSnack
Prosjektet tar sikte på å undersøke helseegenskapene til en ny plantebasert snacksprototype basert på ertestivelse, erteprotein og havrefibre. Snacksprotoypen er produsert ved ekstruderingsteknologi.
EEA (Norway Grants 2014-2021: bilateral research cooperation Portugal – Norway administered by The National Centre for Research and Development, Portugal)
HoldbarSjekken
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Optisalm
I dette prosjektet undersøker vi salterstattere i røkelaksproduksjon.
2020 - 2021
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Rammer
Hvordan påvirker fangstreguleringer fangsteffektivitet, kvalitet og drivstofforbruk? Og hvordan skal myndighetene unngå målkonflikter når stadig flere mål skal nås gjennom fangstreguleringer?
2019 - 2021
PackTech
Ved å bruke funksjonelle nanomaterialer vil vil utvikle mer miljøvennlig emballasje som sikrer høy matkvalitet og reduserer plast- og matavfall.
Nofima
AquaVitae
AquaVitae har som mål å utvikle løsninger for å øke produksjonen av lavtrofiske arter, som tang og kråkeboller.
2019 - 2023
EU - Horisont 2020
The Norwegian Seaweed Biorefinery Platform
Målet med prosjektet er å være en plattform for forskning, kunnskap, metodikk og ulike interessenter innen utvikling av en økonomisk og miljøvennlig bioraffineri av makroalger.
2019 - 2024
ReducePack
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: å bevare matkvalitet og unngå eller redusere matsvinn.
2019 - 2022
SeaValue
I dette prosjektet undersøkte vi flere sider ved norsk tangproduksjon, fra høsting og sortering til konservering og produktutvikling.
PathoSeq
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og kontroll av matbårne patogene bakterier. Prosjektet fokuserer på Listeria monocytogenes, som er den viktigste mattrygghetsutfordringen i norsk matindustri.
Mathvete
I dette prosjektet undersøker vi tilpasninger i den norske verdikjeden for mathvete for å oppnå god bakekvalitet og høy norskandel i et utfordrende klima.
FJM - Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
Innotørk
Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.
SaRi
I prosjektet studerer vi hvordan næringene havbruk, fiskeri og fisketurisme lever side om side i Finnmark, og om fakta om ringvirkninger påvirker sameksistensen mellom disse aktørene.
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
TastyKelp
I prosjektet studerte vi blant annet komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøkte om prosessteknologier kan redusere innholdet av potensielt farlige stoffer.
MEESO
I dette prosjektet ønsker vi å kartlegge bærekraftige måter å utnytte mesopelagiske fiskearter.
DigitalAqua
Prosjektet tar mål av seg til å bedre vår vurderingsevne av og kunnskap om fiskevelferd, via digitalisering.
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 248 prosjekter. Viser side 6 av 14