314 Prosjekter funnet
GillHealthAct
Gjellehelseproblemer er fortsatt det største helse- og velferdsrelaterte problemet i norsk oppdrett av atlantisk laks. GillHealthAct-prosjektet svarer på denne utfordringen ved å dokumentere beste praksis for forebygging og behandling som sikrer optimal gjellehelse hos oppdrettslaks.
Tidsrom
2023 - 2026
Finansiert av
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
Bread Rescuers
Bread Rescuers overordnede mål er å halvere brødsvinnet i Norge. Det skal gjøres ved å utvikle nye løsninger som tar utgangspunkt i vitenskapelig kunnskap og innovative strategier utviklet i prosjektet.
2023 - 2027
Norges forskningsråd
MICROORC
MICROORC vil utvikle løsninger som reduserer og forhindrer matsvinn og matavfall gjennom overvåking, bruk og kontroll av bakteriesamfunn i mat og matforedlingskjeden.
Horisont Europa (EU)
TOPP
Prosjektet TOPP skal utvikle og optimalisere hydrolyseprosesser for produksjon av verdiprodukter basert på protein, olje og DNA fra torskemelke.
SalmoE2
I SalmoE2 har vi som mål å teste om ethylesterolje (EE) kan benyttes som en trygg kilde til ernæringsmessig gunstige fettsyrer i fôret til laks og ørret.
2023 - 2025
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Mussel up
Blåskjell (Mytilus edulis) kan bli en kortreist og bærekraftig proteiningrediens som kan sikre vekst i norsk havbruksnæring, men det ligger fortsatt store utfordringer knyttet til oppskalering av produksjon og prosessering til proteiningredienser med høy næringsverdi.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering FHF
SALMOCODE
SALMOCODE vil møte problemene med unormal organutvikling hos laks ved å oppdage dem så tidlig som mulig, med bruk av ledende teknologi og konsepter fra genomikk og utviklingsbiologi. Denne diagnostikken vil bli brukt til å formulere beste praksis for å forhindre forekomsten av disse avvikene.
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfond (FHF)
ShellFeed
ShellFeed-prosjektet har som mål å skaffe kunnskap om toksisiteten til algetoksiner i laks etter fôreksponering, og potensiell overføring av disse toksinene eller deres metabolitter til fiskefilet eller biprodukter.
SynoProtein
I SynoProtein er målet å utvikle og demonstrere en karbon-negativ prosess som omdanner rester fra sagbruk til enkeltcelleproteiner for fiskefôr, samtidig som det produseres biokull som tilsetning til dyrefôr.
2023 - 2028
FATE
FATE følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement.
I prosjektet "Urea-tilsetning i fôr til oppdrettslaks for økt fiskevelferd" undersøker vi om urea-tilsetning i fôr til oppdrettslaks kan redusere sår, øke slimproduksjon og bedre sjøvanntilpasning.
FHF
Wolfhunger
I prosjektet Wolfhunger undersøker vi hvordan nye bærekraftige fôringredienser fra sidestrømmer av fiskeriene påvirker fordøyelse, vekst og helse hos steinbit i påvekstfasen.
2023 - 2024
Regionale forskningsfond (RFF)
FRANTIC
Prosjektets mål er å forbedre den atlantiske oppdrettstorskens evne til å motstå francisellose, gjennom økt kunnskap om de underliggende genetiske, fysiologiske og immunologiske mekanismene som regulerer francisellosis-resistens.
RingVerdiSjømat
Nofima skal hvert år levere tre forskjellige ringvirkningsanalyser. Hovedanalysen viser totalbildet for hele sjømatnæringen. De to andre går mer inn i detaljene i oppdretts- og villfisknæringen.
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
ARRIVAL
Prosjektet ARRIVAL skal ved hjelp av ny teknologi innen presisjonsfermentering og celledyrking utvikle nye metoder for å produsere melk-, egg- og kjøttproteiner, også kalt cellebasert landbruk eller CellAg.
C-FAARER
I prosjektet C-faarer undersøker vi muligheter for regenerativ oppdrett i havet. Det vil si å dyrke og høste av havets ressurser ved å gjenoppbygge og ikke drive rovdrift på det marine miljøet.
Keto4cells
I dette prosjektet skal vi undersøke hvilke sammenhenger det er mellom ketolinsyre fra fiskeolje og redusert utvikling av psoriasis ved bruk in vitro cellemodeller.
Vi ønsker å utvikle sekvensiell ekstraksjon av bioaktive molekyler fra grisetang for maksimal utnyttelse av tangen.
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 3 av 18