285 Prosjekter funnet
RigorFrys
I dette prosjektet undersøker vi hvordan og i hvilket omfang rigor-energi påvirker råstoff som fryses.
Tidsrom
2023 - 2025
Finansiert av
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
NatBiom
I dette prosjektet undersøker vi hvordan vi kan bruke laksens naturlige mikrobiom til å bedre prestasjon og velferd.
2023 - 2024
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
PathoRAS
Det overordnede målet med PathoRAS er å kunne sørge for førsteklasses biosikkerhetstiltak i RAS-anlegg for lakseoppdrett gjennom en bedre forståelse av hvordan patogener sprer seg, etablerer seg og overlever i det komplekse økosystemet i RAS-miljøer.
2023 - 2026
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
SOUP
Målet er å utvikle matprodukter som er i tråd med forbrukernes forventninger om færre tilsetningsstoffer, mer norske råvarer og lavere prosesseringsgrad.
Norges forskningsråd og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
SeaSoil
Det overordna målet med dette prosjektet er å fremje verdiskaping, inkludert økosystemtjenester, og ein videre ekspansjon av tarenæringa i Europa.
2022 - 2025
SeaSoil er finansiert gjennom EUs Horisont 2020 forsknings- og innovasjonsprogram (ERA-NET BlueBio cofund tildelingsnummer 817992) og gjennom SeaSoil-prosjektet finansiert av Norges forskningsråd (tildelingsnummer 339232).
Kongemat
Kongekrabbe er meget ettertraktet på grunn av det smakfulle kjøttet. I dette prosjektet ønsker vi å finne ut om det er mulig å fôre opp små kongekrabber som ellers ville vært kassert. Vi ønsker å teste ut om hel eller prosessert rognkjeks som har vært brukt som rensefisk, kan øke appetitt og fôropptak hos små kongekrabber og dermed føre til økt kjøttfyllingsgrad og verdi på kongekrabbene.
2022 - 2023
MABIT
Temp-Intens
Temp-Intens har som hovedmål å komme med anbefalinger for kommersiell produksjon av laks gjennom optimalisering av innsatsfaktorene temperatur og salinitet. Innsatsfaktorene skal testes under ulike oppdrettsbetingelser i settefiskfasen, og fisken skal følges helt til slakt for å vurdere prestasjon, helse, velferd og produktkvalitet.
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering med egeninnsats fra industri
GelPack
Målet med dette prosjektet er å etablere pilotskala produksjon av fiskegelatin fra laksefiskskjell og vurdere egnetheten til den ekstraherte gelatinen til bruk i matemballasje.
SeaMark
SeaMarks målsetting er å skalere opp dyrking og høsting av tang og tare og landbasert integrert multi-trofisk akvakultur (IMTA) samt å utvikle nye prosseringsmetoder basert på fermentering og biotransformasjon som resulterer i tolv innovative tang- og tareprodukter.
2022 - 2026
Horisont Europa (EU)
FlatSnurr
Målet med prosjektet er å øke utnyttelsen av flatfisk innenfor fjordlinjene ved å videreutvikle metoder for fangst med snurrevad, levendelagring og prosessering.
2022 - 2024
Fiskeri og Havbruksnæringens Forskningsfinansiering (FHF). Prosjekt nr. 901717
I dette prosjektet undersøker vi konsekvensene av bortfallet av MSC sertifikater for torsk og hyse fanget innenfor 12 nautiske mil fra kysten.
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BlockMatNet
BlockMatNet skal etablere et nettverk av norske interessenter som er involvert og interessert i bruken av blockchain-teknologi i næringsmiddelindustrien.
Norges forskningsråd
I dette prosjektet undersøkjer vi utfordringar knytt til dyrevelferd i fiskeri i ei verd der både natur og teknologi er i stadig endring.
Nofima
PhyPhy
Prosjektet har som mål å hente ut verdifulle komponenter fra kolonimaneten «portugisisk krigsskip» (Physalia physalis) til bruk i medisinsk og kosmetisk industri.
EEA-grant
CLEAN
CLEAN prosjektet utvikler vitenskapelige metoder og forvaltningsløsninger for å håndtere samlet påvirkning og risiko med flere stressfaktorer i økosystemene i nordområdene.
FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning
CoastShift
CoastShift ser på mulighetene for å øke matproduksjonen på kysten av Nord-Norge, og samtidig gjøre den mer bærekraftig.
Klima- og miljødepartementet gjennom Framsenteret.
Helt Konge
I dette prosjektet undersøker vi sammenhenger mellom betingelser for levendelagring (miljø) og oppfôring (tørrfôr) av små kongekrabber gjennom 1-3 skallskifter og kvaliteten på produktet etter prosessering.
AnimalFatPlus
Prosjektet tar for seg utfordringer kjøttindustrien står overfor som hvordan redusere innholdet av mettet fett i bearbeidede kjøttprodukter uten at det går på bekostning av sensorisk kvalitet og hvordan utnytte overflødig animalsk fett til miljøvennlige biobaserte emulgatorer.
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFA/JA)
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 285 prosjekter. Viser side 3 av 16