252 Prosjekter funnet
Precision
Hovedmålet med dette strategiske programmet er å bidra til bærekraftig matproduksjon ved å utvikle nye bioteknologiske prosesser, smarte sensorer og dataanalytiske metoder.
Tidsrom
2021 - 2025
Finansiert av
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
CrispResist
Bærer stillhavslaksen på en hemmelighet den kan dele med den atlantiske laksen? Hva er det med genene som gjør at den norske oppdrettslaksens slektninger i vest er mindre mottakelig for lus? Dette skal forskerne nå finne svarene på, og de skal bruke genredigeringsmetoden CRISPR-Cas9.
2021 - 2024
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
FutureFoodControl
Det oppstår stadig nye utfordringer knyttet til mikrobiell trygghet og forringelse av maten. Samtidig er det viktig både å redusere matsvinnet og bruken av plast til emballering av mat.
SusHealth
Programmets hovedmål er å bidra til økt verdiskaping, bærekraft og helsefortrinn gjennom innovativ utnyttelse av tradisjonelle og nye norske landbruksprodukter.
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
Millennial Salmon
Et strategisk partnerskap mellom verdensledende europeiske organisasjoner i lakseoppdrettsnæringens verdikjede.
Norge forskningsråd - KSP (kompetanse- og samarbeidsprosjekt)
NoLice
Hovedmålet med dette prosjektet er å identifisere hvilke stoffer atlantisk laks produserer, som har sammenheng med hvor mottagelig eller resistent laksen blir mot to lusearter. I tillegg skal vi i prosjektet utvikle verktøy som kan brukes til å øke laksens resistens og redusere luseinfeksjoner i Norge.
Norges forskningsråd
EATFISH
I dette prosjektet undersøker vi hvordan resistens mot amøbegjellesykdom bør måles når vi skal avle laks for bedre gjellehelse.
EU - Horisont 2020
SafeFoodCtrl
Prosjektet tar sikte på å utvikle og anvende antibakterielle enzymer (enzybiotika) for kontroll med viktige sykdomsfremkallende bakterier i matkjeden.
2021 - 2023
EØS (Norway Grants 2014-2021: bilaterale midler til forskningssamarbeid Polen – Norge håndtert av The National Centre for Research and Development, Polen)
bioACTive
Målet er å øke verdien i norsk landbrukssektor ved å produsere bioaktive forbindelser (fytogener) for fôrtilsetning og bioaktiv emballasje.
SupremeFilet
Prosjektet skal munne ut i et nytt produksjons- og produktkonsept for mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk til et krevende marked året rundt.
Norges forskningsråd - IPN
BIOCOAT
I BIOCOAT utforsker vi anvendelse av bærekraftig, spiselig biocoating av probiotisk ost i kombinasjon med biodegraderbar emballasje for økt holdbarhet og funksjonalitet.
EEA Financial Mechanism
Insight
Bærekraftig akvakultur er viktig for fremtidens matproduksjon. Dessverre truer klimaforandringene den globale, totale produksjonen av mat, inkludert produksjon av sjømat.
Nofima
MacroALGAQUA
Prosjektet vil gi et viktig bidrag til utviklingen av en ny oppdrettsnæring i Nord-Norge og bidra med verdifull kunnskap og teknikker innen genetisk avl, biomasseforedling og muligheter for industriell bruk som vil komme næringen i hele Norge til gode.
DigiFoods
DigiFoods SFI utvikler smarte optiske sensorer for å måle og digitalisere matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden. Informasjonen kan optimere prosesser og verdikjeder, og gi økt lønnsomhet og mindre matsvinn.
2020 - 2028
AQUAEXCEL 3.0 TNA
AQUAEXCEL 3.0 tilbyr europeiske forskere å benytte utvalgte fasiliteter for forskning på akvakultur i Europa. Forskningsfasilitetene blir gjort tilgjengelig via Transnational Access (TNA) programmet med støtte fra EU-prosjektet AQUAEXCEL 3.0. Tilgang til forsøksfasiliteter og støtte til reise og opphold blir finansiert under prosjektet.
2020 - 2025
EU Horizon 2020
Poultrynsect
Prosjektet tar sikte på å teste effekten av levende insektlarver som fôringrediens i produksjonen av langsomt voksende organisk kylling. Dette for å øke bærekraften i produksjonen av fjærfekjøtt, forbedre dyrevelferden og møte forbrukernes krav til sunnere, mer naturlige og smakfulle kjøttprodukter.
2020 - 2023
JPI - SusFood2 Core Organic co-fund
FruktKlima
I dette prosjektet står kompetanseoverføring til fruktlagrene sentralt, for at de skal kunne utnytte og implementere resultatene for optimalisert lagerstyring og kontroll.
2020 - 2024
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 252 prosjekter. Viser side 4 av 14