310 Prosjekter funnet
I dette prosjektet undersøkjer vi utfordringar knytt til dyrevelferd i fiskeri i ei verd der både natur og teknologi er i stadig endring.
Tidsrom
2022 - 2024
Finansiert av
Nofima
PhyPhy
Prosjektet har som mål å hente ut verdifulle komponenter fra kolonimaneten «portugisisk krigsskip» (Physalia physalis) til bruk i medisinsk og kosmetisk industri.
2022 - 2023
EEA-grant
CLEAN
CLEAN prosjektet utvikler vitenskapelige metoder og forvaltningsløsninger for å håndtere samlet påvirkning og risiko med flere stressfaktorer i økosystemene i nordområdene.
2022 - 2026
FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning
CoastShift
CoastShift ser på mulighetene for å øke matproduksjonen på kysten av Nord-Norge, og samtidig gjøre den mer bærekraftig.
Klima- og miljødepartementet gjennom Framsenteret.
Helt Konge
I dette prosjektet undersøker vi sammenhenger mellom betingelser for levendelagring (miljø) og oppfôring (tørrfôr) av små kongekrabber gjennom 1-3 skallskifter og kvaliteten på produktet etter prosessering.
2022 - 2025
AnimalFatPlus
Prosjektet tar for seg utfordringer kjøttindustrien står overfor som hvordan redusere innholdet av mettet fett i bearbeidede kjøttprodukter uten at det går på bekostning av sensorisk kvalitet og hvordan utnytte overflødig animalsk fett til miljøvennlige biobaserte emulgatorer.
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFA/JA)
SusKelpFood
Vi trenger å produsere mer mat på en bærekraftig måte. I prosjektet SusKelpFood undersøker vi hvordan taredyrking kan være en del av løsningen for mer bærekraftig mat og dyrefôr.
Norges forskningsråd
FeedCtrl
Målet med dette prosjektet er å belyse sammenhengen mellom fôringredienser, fôrteknologi og slam, og hvordan dette kan bidra til å øke utnyttelsen av fôrressursene og i tillegg gi bedre vannkvalitet i landanlegg (RAS).
Tradisjonelt blir oppdrettslaks fraktet til land for å slaktes på slakteri. Målet med dette prosjektet er å øke kunnskap om slakting om bord i båter og hva det har å si for fiskevelferd, kvalitet, prosessteknologi, bedriftsøkonomi og samfunnsmessige effekter.
HydroSens
I dette prosjektet skal vi utvikle smaksnøytrale proteinhydrolysater med høy teknisk kvalitet fra biprodukter fra fjørfe som egner seg til humant konsum.
Norges Forskningsråd - NFR
DeepVision
I dette prosjektet undersøker vi hvordan nye teknologier kan tilpasses for å forbedre hastigheten og nøyaktigheten for velferdsvurderinger i oppdrettsnæringen.
Målet med prosjektet er å lære om kjøkkensjefers holdinger til oppdrettstorsk fra Norge.
2022 - 2022
HandyNIRklippfisk
I dette prosjektet utvikler og tester vi et håndholdt instrument for måling av vanninnhold i klippfisk.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
GutFeedingNow
I GutFeedingNow studerer vi helsemessige effekter av nye plantebaserte ingredienser og produkter basert på norske råvarer, med fokus på proteinfordøyelse og effekter på tarmflora og tarmhelse.
2021 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA)
Chicken-Health
I prosjektet «Chicken-Health» skal vi undersøke de molekylære mekanismene som er avgjørende for at noen kyllinger utvikler sykdommen Wooden Breast.
SpotMap
Hovedmålet er å kartlegge forekomsten av mørke flekker i laksefilet fra norsk lakseoppdrett. I tillegg til generell kartlegging vil omsøkt prosjekt ha som delmål å kartlegge forekomsten i forhold til hvor (geografi) og hvordan (teknologi) laksen blir produsert.
2021 - 2026
FHF
Taco Algae
I dette prosjektet arbeider vi med en total sirkulær-økonomisk tilnærming for å evaluere potensialet til to forskjellige arter røde makroalger, Furcellaria lumbricalis og Schizymenia jonssonii.
2021 - 2024
Blue Bio Cofund via NFR
EcoeFISHent
Målet med dette prosjektet er å få til en mer bærekraftig utnyttelse av marint restråstoff i nordvest-Italia gjennom samarbeid mellom fiskeri- og landbruksaktører i regionen.
EU - Horisont 2020
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 310 prosjekter. Viser side 5 av 18