314 Prosjekter funnet
SeaMark
SeaMarks målsetting er å skalere opp dyrking og høsting av tang og tare og landbasert integrert multi-trofisk akvakultur (IMTA) samt å utvikle nye prosseringsmetoder basert på fermentering og biotransformasjon som resulterer i tolv innovative tang- og tareprodukter.
Tidsrom
2022 - 2026
Finansiert av
Horisont Europa (EU)
FlatSnurr
Målet med prosjektet er å øke utnyttelsen av flatfisk innenfor fjordlinjene ved å videreutvikle metoder for fangst med snurrevad, levendelagring og prosessering.
2022 - 2024
Fiskeri og Havbruksnæringens Forskningsfinansiering (FHF). Prosjekt nr. 901717
I dette prosjektet undersøker vi konsekvensene av bortfallet av MSC sertifikater for torsk og hyse fanget innenfor 12 nautiske mil fra kysten.
2022 - 2023
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BlockMatNet
BlockMatNet skal etablere et nettverk av norske interessenter som er involvert og interessert i bruken av blockchain-teknologi i næringsmiddelindustrien.
Norges forskningsråd
I dette prosjektet undersøkjer vi utfordringar knytt til dyrevelferd i fiskeri i ei verd der både natur og teknologi er i stadig endring.
Nofima
PhyPhy
Prosjektet har som mål å hente ut verdifulle komponenter fra kolonimaneten «portugisisk krigsskip» (Physalia physalis) til bruk i medisinsk og kosmetisk industri.
EEA-grant
CLEAN
CLEAN prosjektet utvikler vitenskapelige metoder og forvaltningsløsninger for å håndtere samlet påvirkning og risiko med flere stressfaktorer i økosystemene i nordområdene.
FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning
CoastShift
CoastShift ser på mulighetene for å øke matproduksjonen på kysten av Nord-Norge, og samtidig gjøre den mer bærekraftig.
Klima- og miljødepartementet gjennom Framsenteret.
Helt Konge
I dette prosjektet undersøker vi sammenhenger mellom betingelser for levendelagring (miljø) og oppfôring (tørrfôr) av små kongekrabber gjennom 1-3 skallskifter og kvaliteten på produktet etter prosessering.
2022 - 2025
AnimalFatPlus
Prosjektet tar for seg utfordringer kjøttindustrien står overfor som hvordan redusere innholdet av mettet fett i bearbeidede kjøttprodukter uten at det går på bekostning av sensorisk kvalitet og hvordan utnytte overflødig animalsk fett til miljøvennlige biobaserte emulgatorer.
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFA/JA)
SusKelpFood
Vi trenger å produsere mer mat på en bærekraftig måte. I prosjektet SusKelpFood undersøker vi hvordan taredyrking kan være en del av løsningen for mer bærekraftig mat og dyrefôr.
FeedCtrl
Målet med dette prosjektet er å belyse sammenhengen mellom fôringredienser, fôrteknologi og slam, og hvordan dette kan bidra til å øke utnyttelsen av fôrressursene og i tillegg gi bedre vannkvalitet i landanlegg (RAS).
Tradisjonelt blir oppdrettslaks fraktet til land for å slaktes på slakteri. Målet med dette prosjektet er å øke kunnskap om slakting om bord i båter og hva det har å si for fiskevelferd, kvalitet, prosessteknologi, bedriftsøkonomi og samfunnsmessige effekter.
HydroSens
I dette prosjektet skal vi utvikle smaksnøytrale proteinhydrolysater med høy teknisk kvalitet fra biprodukter fra fjørfe som egner seg til humant konsum.
Norges Forskningsråd - NFR
DeepVision
I dette prosjektet undersøker vi hvordan nye teknologier kan tilpasses for å forbedre hastigheten og nøyaktigheten for velferdsvurderinger i oppdrettsnæringen.
Målet med prosjektet er å lære om kjøkkensjefers holdinger til oppdrettstorsk fra Norge.
2022 - 2022
HandyNIRklippfisk
I dette prosjektet utvikler og tester vi et håndholdt instrument for måling av vanninnhold i klippfisk.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
GutFeedingNow
I GutFeedingNow studerer vi helsemessige effekter av nye plantebaserte ingredienser og produkter basert på norske råvarer, med fokus på proteinfordøyelse og effekter på tarmflora og tarmhelse.
2021 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA)
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 314 prosjekter. Viser side 5 av 18