Relatert innhold

  • CV
  • Vitenskapelige publikasjoner
  • Andre publikasjoner

Biografi Tor Andreas Samuelsen

Jeg er ansatt som seniorforsker i Nofima. Jeg arbeider her innen områdene fôr- og næringsmiddelteknologi, fysisk, kjemisk og reologisk karakterisering av ingredienser relatert til ekstrudering, utvikling av nye fôringredienser og fôrkonsepter, prosessoptimalisering og utnyttelse av restråstoff. Jeg er utdannet sivilingeniør innen kjemiteknikk fra forhenværende Norges Tekniske Høgskole (NTNU) og har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen,, Kjemisk institutt. Jeg har tidligere arbeidet i prosessutviklingsavdelingen til TORO, Rieber & Søn ASA innen utvikling av marine pulvere og ekstrakter. Jeg har også arbeidet som forsker ved Sildolje -og Sildemelindustriens Forskningsinstitutt (SSF) og som senior prosess ingeniør ved KVÆRNER Installasjon a.s.

Tor Andreas har 10 vitenskapelige publikasjoner i Cristin:

Samuelsen, Tor Andreas; Oterhals, Åge; 2016: Water-soluble protein level in fishmeal affects extrusion behavior, phase transitions and physical quality of feed

Oterhals, Åge; Samuelsen, Tor Andreas; 2015: Plasticization effect of solubles in fishmeal

Samuelsen, Tor Andreas; 2015: Fishmeal physicochemical properties – Impact on the fish feed extrusion process, phase transitions and physical pellet quality

Samuelsen, Tor Andreas; Mjøs, Svein Are; Oterhals, Åge; 2014: Influence of type of raw material on fishmeal physicochemical properties, the extrusion process, starch gelatinization and physical quality of fish feed

James, Philip; Vasilyev, Roman; Siikavuopio, Sten Ivar; Kovatcheva, Nikolina; Samuelsen, Tor Andreas; Mundheim, Harald; Carlehög, Mats; 2013: The effects of varying the percentage of herring versus salmon protein in manufactured diets on the survival, meat content, hepatosomatic index and meat sensory quality of adult red king crab Paralithodes camtschaticus held in captivity

Samuelsen, Tor Andreas; Mjøs, Svein Are; Oterhals, Åge; 2013: Impact of variability in fishmeal physicochemical properties on the extrusion process, starch gelatinization and pellet durability and hardness

Siikavuopio, Sten Ivar; James, Philip; Mortensen, Atle; Samuelsen, Tor Andreas; Dale, Trine; 2012: Effects of restricted feeding regimes on growth and feed conversion on juvenile green sea urchin, Strongylocentrotus droebachiensis

Siikavuopio, Sten Ivar; James, Philip; Sæther, Bjørn-Steinar; Lysne, Hege; Samuelsen, Tor Andreas; Mortensen, Atle; 2012: Effects of size and temperature on growth and feed conversion of juvenile green sea urchin (Strongylocentrotus droebachiensis

Opstvedt, Johannes; Nygård, Einar; Samuelsen, Tor Andreas; Venturini, Giorgio; Luzzana, Umberto; Mundheim, Harald; 2003: Effect on protein digestibility of different processing conditions in the production of fish meal and fish feed

Rungruangsak-Torrissen, Krisna; Rustad, Anne; Sunde, Jan; Eiane, Siv Anette; Jensen, Harald B; Opstvedt, Johannes; Nygård, Einar; Samuelsen, Tor Andreas; Mundheim, Harald; Luzzana, Umberto; Venturini, Giorgio; 2002: In vitro digestibility based on fish crude enzyme extract for prediction of feed quality in growth trials