Birgitte Moen
Dr.scient.
Forsker
Jeg er forsker ved avdeling Trygg og Holdbar mat, hvor jeg har vært ansatt som forsker siden 2005. Mitt fagområde er mikrobiell molekylærbiologi. Jeg jobber hovedsakelig med mikrobiotaanalyser i mat, miljø, biofilm og tarm hos mennesker og dyr (modelldyr og produksjonsdyr). Eksempler på prosjekter er: Effekten av prebiotika i gris- og musemodeller (relatert til humanhelse) Dynamikk og overlevelse av patogene bakterier i biofilm Mikrobiota i mat under prosessering og ved ulike emballering/lagrings betingelser I tillegg er jeg involvert i prosjekter der vi studerer overlevelsesmekanismer hos næringsmiddelrelaterte bakerier. Jeg er spesielt interessert i DNA sekvenseringsteknologi (vi har en MiSeq (Illumina) på Nofima Ås) og benytter genom- o
g amplikon (16S rDNA) sekvensering i mange prosjekter. UTDANNELSE Dr.scient/Ph.D (Bioteknologi, 2005). Universitetet for miljø- og biovitenskap, Institutt for Kjemi, Bioteknologi og Matvitenskap. Avhandling: “Stressresponser og overlevelsesmekanismer hos næringsmiddelrelaterte bakterier – et eksplorativt studium”. Cand.scient (Biotechnology, 2001). The Agricultural University of Norway (now called the Norwegian University of Life Sciences).

Epostadresser til ansatte følger malen fornavn.etternavn@nofima.no
Mellomnavn kan skrives både med bindestrek og punktum.
Kontakt sentralbord tel:+47 776 29000 eller post@nofima.no om du har spørsmål.
Mine publikasjoner
Birgitte Moen har 46 publikasjoner ved Nofima: