Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English
Hjem Resultater Tema A-Å Modnet mat

Tema: Modnet mat

Resultater

03. mar 2022

Hrogn dokumenterer mattrygghet med forskning

16. des 2020

Mange har for høy temperatur i kjøleskapet

16. apr 2020

Tørrfisk og saltfisk er selve livsnerven på Røst og i Nordkapp

11. feb 2020

Saltets egenskaper påvirker saltfisk- og klippfiskkvalitet

30. aug 2019

Tørrfisken bygde landet – og gjør det fortsatt

24. mai 2019

Er gammel tørrfisk den nye vinen?

11. mar 2019

Ny kunnskap om trygg matproduksjon

29. okt 2018

Best kvalitet når torsken saltes etter dødsstivhet

09. mar 2018

Kjølig lagring avgjørende for lang holdbarhet på klippfisk

31. mai 2017

Stor usikkerhet i det største klippfiskmarkedet

18. nov 2015

Minst to års holdbarhet på klippfisk

15. jun 2015

Vil produsere tørrfisk inne

13. mai 2015

Angola – mulighetenes marked for klippfisk

Prosjekter

Miniatyrbilde for Ny teknologi for økt mattrygghet i rakfiskproduksjon

TryggRakfisk

Ny teknologi for økt mattrygghet i rakfiskproduksjon

2021 - 2024

Miniatyrbilde for Ringvirkninger av tørrfisk- og saltfiskindustri

TørrSalt

Ringvirkninger av tørrfisk- og saltfiskindustri

2019 - 2019

Miniatyrbilde for Trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn

FoodMicro-Pack

Trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn

2017 - 2020

Miniatyrbilde for Klippfiskmarkeder

Klippfiskmarkeder

2014 - 2016

Miniatyrbilde for Holdbarhet på klippfisk

Holdbarhet på klippfisk

2013 - 2015

Miniatyrbilde for Klippfisk til Brasil

Klippfisk til Brasil

2014 - 2015

Miniatyrbilde for Markedsmuligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola

Klippfisk til Angola

Markedsmuligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola

2013 - 2015

Verdt å vite

Tørking av mat – hvorfor og hvordan

Konservering av mat

Alt du bør vite om salting av fisk

Verdt å vite: Hva skjer i rakfisken?

Pressemeldinger

⬤

Teknologi for automatisk sortering av tørrfisk (13. jan 2023)

Publikasjoner

Teknologi for automatisk sortering av tørrfisk

2024
Nofimas rapportserie

Utvikling, kalibrering og verifisering av håndholdt vannmåler for klippfisk og saltfisk. Faglig sluttrapport

2023
Nofimas rapportserie

Sensory description of varieties of dried stockfish

2023
Nofimas rapportserie

Utvikling, kalibrering og verifisering av håndholdt vannmåler for klippfisk og saltfisk. Leveranse 4.2: Ferdig kalibrert håndholdt prototype instrument

2022
Nofimas rapportserie

Likt og ulikt – vraking av saltfisk i Norge og Spania

Økonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi, 2021
Vitenskapelig artikkel

Prosessoptimalisering og mulig bruk av salterstattere med tanke på saltreduksjon i røkte lakseprodukter (OptiSalm). Delrapport for sensorisk profilering av røkt laks med salterstattere

2021
Nofimas rapportserie

Tørrfisk hengt med og uten hode

2020
Nofimas rapportserie

A comparative study of Atlantic salmon chilled in refrigerated seawater versus on ice: from whole fish to cold-smoked fillets

Scientific Reports, 2020
Vitenskapelig artikkel

Tilknyttede forskningsområder

Markedsstudier

Produktutvikling

Kvalitet og målemetoder

Holdbarhet og mattrygghet

Konservering

Hjem Resultater Tema A-Å Modnet mat

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie