Dersom klippfisken lagres ved 4 °C er holdbarheten minst to år, forklarer forsker Grete Lorentzen i en ny video.

Sist oppdatert

Publisert

  Maja Bævre-Jensen, FHF

Forskning gjennomført av Nofima viser at holdbarheten til klippfisk er avhengig av temperatur, vanninnhold i fisken, luftfuktighet, emballering og antall rødmidd.

Dokumentasjon som viser holdbarheten for klippfisk har ikke eksistert tidligere. Dette var noe næringen etterspurte siden det i noen markeder er mangelfull kjølelagring. Dette var bakgrunn for at Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) prioriterte å finansiere dette prosjektet.

For å enkelt illustrere resultatene ovenfor næringsaktører og kunder, næringsorganisasjoner og myndigheter har det blitt laget en video som omhandler holdbarheten til klippfisk. Denne dokumentasjon gir mindre risiko ved klippfiskhandel og eksport.

«Best før, men ikke dårlig etter» gjelder også klippfisk

I denne filmen får du fem års forskning oppsummert på to minutter.

Kontaktperson