Gå til hovedinnhold

Små matbedrifter med inntil 10 ansatte kan få tilbud om hjelp for å lykkes med videreutvikling og verdiskaping.

Sist oppdatert

Er du lokalmatprodusent og har utfordringer i produksjonen eller trenger du påfyll av kunnskap og inspirasjon?

Vi kan hjelpe deg med utfordringer som for eksempel:

  • Produkt- og prosessutvikling
  • Testproduksjon
  • HACCP, holdbarhet og hygiene
  • Regelverkskrav og kundekrav
  • Markedsføring og merkevarebygging
  • Distribusjon og priskalkulasjon
  • Bedriftsutvikling og strategier

Lokalmat-Norge er delt inn i fem forskjellige regioner. Hvilket fylke du bor i avgjør hvilket nav du tilhører og som det er mest naturlig å ta kontakt med.

Tilbudene er imidlertid tilgjengelig for alle uavhengig av hvor du holder til.

Målgruppe

Målgruppen er primærprodusenter og næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer.

Reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter er også i målgruppen.

Nofima er ansvarlig for to nav

Sør-Norge

Dekker fylkene Agder og Rogaland.

Drives av Nofima.

Ta kontakt om du lurer på noe.

Øst-Norge

Dekker Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken.

Drives av Nofima

Ta kontakt om du lurer på noe.

Besøksordning

Besøksordningen tilbyr inntil 15-20 timers gratis veiledning. En matfaglig rådgiver oppsøker deg, i din egen virksomhet. Besøket kan også gjennomføres i Nofimas produksjonshaller.

I løpet av besøket kan det utføres noe konkret, praktisk arbeid, i tillegg til rådgivning og en enkel analyse for å kartlegge dagens situasjon, potensiale og behov.

Møt våre eksperter som kan hjelpe deg

Kurskalender

Noen saker om oss

Noen filmer om oss

Måltidets hus

Forsøkshallene og laboratoriene i Måltidets Hus i Stavanger har totalt et areal på rundt 1000 m2.

Arealet er delt opp i forskjellige soner.

Les mer om Måltidets hus

Matpiloten – forskningsfabrikk for mat

Vi tilbyr sammen med NBMU førsteklasses fasiliteter for forskning, utdanning og produktutvikling av mat og restråstoff.

Matpiloten består av en rekke prosesshaller der forskere, studenter og bedrifter kan teste ut blant annet ny teknologi og emballasjeløsninger samt nye kombinasjoner av råvarer.

Følgende haller er lokalisert hos Nofima på Ås.

Les mer om Matpiloten

Mathåndverk

De fem regionale kompetansenettverkene for lokalmat i Norge har en felles hjemmeside: mathåndverk.no

På nettsiden kan du se hva de ulike nettverkene jobber med, hvordan du kan komme i kontakt med oss, og en oversikt over kursene vi tilbyr.

Her kan du også lese fagbladet vårt «Mathåndverk».