Gå til hovedinnhold

Jeg har vært ansatt i Nofima siden november 2007 og jobber i dag som forsker i avdelingen for Mat & Helse. Mine (undergraduate
og postgraduate degrees), i henholdsvis geografi og miljø-biokjemi er fra University of Manchester, UK. Siden jeg flyttet til Norge i 2001 har jeg jobbet med karbohydrater og biopolymer.
Min første jobb i Norge var en Post-Doc ved Norges Teknisk-Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim (2001-2007). Forskning Karbohydrater og human helse
Det overordnete målet med min forskning er å studere sammenhengen mellom karbohydratinntak og human helse. Pr i dag består min forskningsportefølje av (i) grunnleggende forskning på
mekanismer ansvarlig for positive helseeffekter fra bygg, havre og gjærß-glucaner (ii) dynam
isk in vitro modellering av cereal fordøyelse og assosiert glykemisk respons (iii) Anvendt forskning i samarbeid med industrien for å utvikle en industriell prosess som fjerner glukose fra frukt juice med
tanke på å lage en ny klasse av sunn, funksjonell mat. ß-glukaner er, på grunn av sine enkle struktur, en ideell modell for å studere effekten av kostfiber på human helse. Selv om ß-glukaner allerede
har vist seg å redusere postprandial blod glukose og blod kolestrol, er det fortsatt diskutert om de, eller fragmenter av, er biotilgjengelige. Som en del av EU’s 7th Framework programme (KBBE)
“Dietary fibres supporting gut and immune function – from polysaccharide to health claim” vil vi utvikle nye metoder for å bestemme og kvantifisere